RunningBE-lezers genieten van exclusieve training met Belgische topatleten

Op woensdag 13 september werden enkele RunningBE-lezers getrakteerd op een miniclinic van twee Belgische atletiektalenten, Helena Ponette en Jochem Vermeulen.

In augustus konden ingeschrevenen op de RunningBE-nieuwsbrief deelnemen aan een mooie winactie: een miniclinic met topsporters Helena Ponette (400 m, Belgian Cheetah) en Jochem Vermeulen (1500 m, nationaal indoor kampioen), inclusief volledige loopoutfit van New Balance, de officiële kleding- en schoenensponsor van Jochem en Helena.

De gelukkige lopers van deze winactie mochten op woensdagavond hun gloednieuwe New Balance-loopoutfit aantrekken voor een inspirerende trainingssessie op de atletiekpiste van het Universitair Sportcentrum in Leuven. Na een korte kennismaking en inlooprondjes, kregen de deelnemers verschillende oefeningen mee om thuis aan hun opwarmings- en mobiliteitsroutine toe te voegen. Van dynamische stretchings tot het activeren van bepaalde spiergroepen en plyometrische oefeningen, die voor elk loopniveau van pas komen.

 

New Balance verzorgde, als sponsor van Jochem en Helena, ook de outfits van onze abonnees. Naast kledij kregen ze de New Balance FuelCell Propel v4, een neutrale, allround loopschoen die zowel bij beginners als meer ervaren lopers in de smaak valt. Blikvangers van deze schoen zijn de FuelCell-foam en TPU-plaat die zorgen voor een comfortabele voorstuwing. De FuelCell is toegevoegd over de volledige lengte van de zool, die voor een aangename demping en energieteruggave moet zorgen.

Het niveau en de loopdoelen van de aanwezige lopers varieerden: van een 5 km tot de marathon, en zelfs verder. Maar elke deelnemer was enthousiast over de miniclinic en wil de tips en oefeningen zeker meenemen naar de toekomst. Deelneemster Kathleen, die op korte tijd geëvolueerd is van een Start 2 Run 5 km tot een fervente halvemarathonloopster: “Ik vond het een heel inspirerende avond en dat geeft toch weer een extra boost voor komende trainingen en wedstrijden. We gaan hier zeker tips van kunnen meenemen.” Wim vult aan: “Lopen lijkt simpel, maar er komt toch meer bij kijken dan je soms beseft. Jochem en Helena deden de oefeningen er makkelijk uitzien, maar dan voer je ze zelf uit … (Lacht). Er is duidelijk nog veel progressie te boeken, dus deze tips komen dan zeker van pas.” Na de training bleef de groep graag nog even napraten met Jochem en Helena, namen ze de tijd om onze videocrew te woord te staan en kregen ze de kans om nog extra schoenen van New Balance te testen, waarbij New Balance-schoenenexperte Katja hen adviseerden.

Helena en Jochem rondden beiden hun seizoen af op de Allianz Memorial Van Damme en gaan komende weken genieten van een welverdiende rustperiode. Volgend jaar kijken beide atleten uit naar het grote olympische jaar en zijn ze gemotiveerd om zich te plaatsen voor Paris 2024. RunningBE wenst hen alvast succes!

Wie zijn snelheidsduivels Helena Ponette en Jochem Vermeulen?

Jochem Vermeulen (24) specialiseert zich op de 1500 meter en werd dit jaar voor het eerst Belgisch indoorkampioen. Tijdens de Nacht van de Atletiek in juli liep hij de felbegeerde WK-limiet en finishte hij de 1500 meter in een blitstijd van 3:34:16. Daarmee is hij de vierde beste Belg aller tijden. Helena Ponette (23) is een talent op de 400 m sprint en maakt deel uit van de Belgian Cheetahs (4×400 m estafetteploeg). Vorig jaar won ze de Gouden Spike voor beste vrouwelijke belofte.

 

Ben jij al ingeschreven op onze RunningBE-nieuwsbrief en volg je ons al op social media? Check ons dan snel op Instagram of Facebook, schrijf je in op onze nieuwsbrief en mis geen enkele winactie! Met onze newsletter inspireren we je elke twee weken met tips over training, voeding, materiaal, events en gezondheid. Inschrijven op onze nieuwsbrief kan onderaan deze pagina.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?