NIEUWS

De 10 populairste nummers voor je marathontraining

Ben je aan het trainen voor een voorjaarsmarathon? Dan kan een krachtige, nieuwe playlist met de juiste muziek helpen om je motivatie hoog te houden. Maar wat zijn nu de poulairste nummers om aan je marathonplaylist toe te voegen?
Veel sporters hebben na een stevige trainingssesie minder trek. Best verrassend gezien je toch heel wat kilocalorieën verbrand hebt. Hoe komt dat en wat is de rol van het 'inspanningsmetabolisme' bij gewichtsverlies?
Lopen en RSI lijken op het eerste gezicht niet zoveel met elkaar te maken te hebben. Dankzij het lopen kan je net ontspannen van al het lange computerwerk. Maar wist je dat RSI-klachten aan je schouders of nek de loopbeweging ook kunnen belemmeren? Vandaag op Internationale RSI-dag is het goed om daar eens bij stil te staan en te checken of die stijve schouders en nek misschien toch iets meer zijn.
Van de Nederlandse bevolking van 15 jaar en ouder zit 26% meer dan 8,5 uur op een gemiddelde dag. Nederland is hiermee 'Europees kampioen zitten'. België staat met 14% op een gedeelde achtste plaats.
Met alle technologische snufjes van tegenwoordig zou een mens haast vergeten dat hij ook puur op gevoel kan lopen. Energy Lab-coach Paul Van Den Bosch geeft advies hierover.
Na zijn wereldrecords in het fietsen en zwemmen, wil hij nu ook in het lopen grenzen verleggen.
Kimchi is trending. Wat zijn de voordelen van deze Koreaanse speciliteit en hoe maak je het eenvoudig zelf?
Je hoeft geen dure apparaten aan te kopen om sneller te herstellen.
Een vraag waar veel lopers mee worstelen: wat moet ik precies eten en drinken tijdens een (lange) looptocht? Wij weten het antwoord!
Om de nagedachtenis aan Kelvin Kiptum levend te houden en zijn familie en omgeving te ondersteunen, lanceert het management van Kiptum, Golazo, de Kelvin Kiptum Foundation. Met het fonds zal vooral worden ingezet op financiële ondersteuning op het vlak van onderwijs en infrastructuur en op sportieve initiatieven voor jonge marathonlopers in Kenia.
Ben Swerts, Olivier Wuyts, Pieter-Jan Van Leemputten en Céline Vervinckt zullen op 8 maart liefst 100 kilometer langs de Portugese kust lopen ter gelegenheid van Follow The Coast.
Deze vorm van HIIT-training is de perfecte krachttraining om buiten in de koude te doen.
Tip voor een smakelijk tussendoortje: een 'verantwoorde' versie van de bekende Zweedse cinnamon rolls!
Lopen brengt heel wat gezondheidsvoordelen met zich mee. Een van die voordelen? Het proces van ouder worden vertragen. Lopen houdt je namelijk op verschillende manieren jong!
Op zaterdag 24 en zondag 25 februari vindt de vierde editie van de Nationaal Park Marathon Hoge Kempen plaats. Zowel voor lopers als wandelaars zijn er mooie parcoursen van 8, 14, 22 en 42,195 km uitgestippeld. Dubbel zoveel deelnemers als vorig jaar staan aan de start. Opvallend is dat de overgrote meerderheid niet uit Limburg zelf komt. Het bewijst de enorme aantrekkingskracht van het Nationaal Park in heel het land.
Korte nacht gehad? Dit moet je weten alvorens je je loopschoenen aantrekt (+tips).
Hoewel we de term ‘gezondheid’ frequent in de mond nemen en we het woord minstens wel een keer per dag te horen of lezen krijgen in de krant of op het nieuws, is het een veelzijdig begrip dat niet overal dezelfde betekenis heeft. Rijst de vraag: wat betekent het nu eigenlijk om écht ‘gezond’ te zijn?
Het Olympic Festival op het strand van Middelkerke wordt de verzamelplaats voor Belgische supporters tijdens de Olympische Spelen deze zomer. De belangrijkste competities op reuzenschermen, optredens en dj’s, een gezellige beachbar, elke dag verschillende sportinitiaties, … én het officiële terugkeermoment van de Team Belgium-atleten die uitblonken in Parijs.
Een grootschalig Amerikaans wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat dagelijks sporten grote gezondheidsvoordelen oplevert voor zowel mannen als vrouwen. Maar de voordelen voor vrouwen zijn wel opvallend groter dan voor mannen.
Het is niet omdat je ouder wordt dat je je loopdoelen overboord moet gooien of niet meer met een gezond competitiegevoel aan de startlijn kan staan. Als je graag lang een actieve levensstijl wil onderhouden - wie wil dat nu niet? -, hebben we 5 belangrijke vuistregels verzameld die je daarbij kunnen helpen.
Volgende 8 voedingsbronnen dragen bij aan je dagelijkse eiwitbehoefte.
Hij leek voorbestemd om als eerste atleet ooit onder de 2 uur te lopen. Het zou dit jaar gebeuren, op zondag 14 april in Rotterdam. Maar het lot besliste anders: Kelvin Kiptum (24) en zijn coach Gervais Hakizimana (36) kwamen zondag in Kenia om bij een auto-ongeluk. RunningBE sprak afgelopen november uitgebreid met de Keniaan. Een gesprek over discipline, opofferingen, dromen en zijn familie.
Een simpel receptje met eiwitrijke Griekse yoghurt en gesmolten donkere chocolade.