NIEUWS

Belgen kijken uit naar historische olympische ‘Marathon Pour Tous’: “We maken er een feest van!”

Voor de allereerste keer in de geschiedenis van de Olympische Spelen krijgen ‘gewone’ lopers de kans om een marathon te lopen op dezelfde dag en op hetzelfde parcours als de toppers. 350 Belgen werden uitgeloot uit meer dan 750.000 kandidaten van over de hele wereld. RunningBE magazine sprak met drie gelukkige lopers in volle voorbereiding op de Marathon Pour Tous en polste naar hun verwachtingen. 
Pizza, een guilty pleasure van veel mensen, is doorgaans een caloriebom. Maar als je het goed aanpakt, kan pizza net zo goed een gezonde (sport)maaltijd zijn. 
Dit gebeurt als je je loopschoenen een tijdje in de kast laat staan ...
Klassieke sportdranken bevatten erg veel suiker. Maar het Belgische Vitalic slaagde erin om een sportdrank met 50% minder suikers dan klassieke sportdranken te ontwikkelen, mét behoud van de isotone kwaliteiten. In dit artikel duiken we dieper in op de innovatieve drank en horen we enkele gebruikerservaringen van topsporters die Vitalic hebben geïntegreerd in hun trainingsroutine.
De zomer is voor veel lopers hét moment om hun goede voornemens in de praktijk om te zetten, zoals trainen voor een najaarsmarathon. Maar aan zo’n voorbereiding beginnen, is één ding. Ze volhouden, dat is een ander paar mouwen. Wij geven je acht tips om de vervelende addertjes onder het gras van je loopparcours te vermorzelen.
Kracht- en stabiliteitstrainingen maken je een betere loper: van sterkere spieren tot een kleiner blessurerisico en een efficiëntere loopstijl. Krachttraining levert lopers heel wat voordelen op. Bovendien is het goed voor je algemene gezondheid en helpt het bij gewichtsbehoud of -verlies.
Zeep maakt je aantrekkelijker voor muggen, al is er een bepaald type waarbij dit net niet het geval is. Dat blijkt uit een recente Amerikaanse studie, waarbij onderzoekers probeerden te achterhalen waarom de ene nu meer gestoken wordt dan de andere.  
Je hebt zooltjes geprobeerd en andere schoenen aangeschaft. Toch blijft de pijn onder de bal van je voet steeds terugkomen. Wij leggen je uit hoe het ontstaat en wat je eraan kan doen.
Wil je genieten van een dessert zonder meteen een caloriebom binnen te spelen? Dan zijn deze drie receptjes ideaal: ze bevatten minder dan 100 kilocalorieën en minder dan 8 gram suiker per portie. Bovendien zijn deze drie recepten rijk aan antioxidanten en vitamines.
Stijve en pijnlijke spieren na een nachtje slapen? Dit is de oorzaak en dit kan je eraan doen.
Op zaterdag 10 (mannen) en zondag 11 augustus (vrouwen) strijden de marathonlopers in hartje Parijs om de olympische medailles. Ook van de partij: vijf Belgen om onze driekleur die dagen te vertegenwoordigen. Bashir Abdi, Koen Naert en Hanne Verbruggen hebben al ervaring met de Spelen, terwijl Michael Somers en Chloé Herbiet voor hun olympisch debuut staan. Wij stelden onze marathonlopers vijf vragen, naar analogie met de vijf olympische ringen. Van genieten van een zondagse duurloop van 30 km over transcendente meditatie en pasta met appelmoes tot drie dozen babykoeken.
Haal het meeste uit je zomer met deze zes geschikte crosstrainingen voor lopers.
Als lopers spenderen we heel wat tijd buiten, waardoor het geen overbodige luxe is om onze huid (extra) tegen de zon te beschermen. Het kan niet enkel zonnebrand vermijden, maar ook het risico op vroegtijdige huidveroudering en huidkanker verkleinen. Met onderstaande tips kan je je huid beschermen wanneer je buiten van je loopje geniet.
De zomer is onlosmakelijk verbonden met ijsjes. En voor lopers zijn sommige soorten duidelijk beter dan andere.
Lopers hebben doorgaans wel een 'trainingsplan', maar nooit of zelden een 'herstelplan'. Toch is het belang van een goede recuperatie niet te onderschatten. Daarom gidsen we je in 6 stappen naar een beter herstel, om sneller weer klaar te zijn voor een volgende run.
Geen paniek als je iets te lang hebt stilgezeten en je je nog niet helemaal (zomer)fit voelt, want met de juiste aanpak is het nooit te laat om iets aan je fitheid te doen. Wees gerust, hier lees je niets over crashdiëten: die zijn op lange termijn niet houdbaar en zeker niet gezond. Wij leggen wel uit hoe je verantwoord gewicht verliest, zonder dat er extreme work-outs of diëten aan te pas komen.  
5 kilometer is voor veel lopers een haalbare afstand. Hieronder vind je 4 tips om je besttijd op 5000 meter te verbeteren.
Fastfoodketens pakken graag uit met gratis refills om klanten te verleiden. Maar gezond is die (over)consumptie van suikerhoudende frisdranken uiteraard niet. In Wales willen ze daar paal en perk aan stellen.
We weten dat voeding een cruciale rol speelt in onze gezondheid. Maar wat kunnen we nu het beste eten als we gezond ouder willen worden?
Doe jij geregeld aan yoga of oefen je op verschillende ademhalingstechnieken? Dan pluk je daar mogelijk de vruchten van tijdens het lopen.
Een toename in je gewicht is niet meteen wat je verwachtte (of waarop je hoopte) toen je begon met lopen. Voor velen is gewichtsverlies een belangrijke motivatiereden om de loopschoenen aan te trekken. En hoewel je met lopen aardig wat kilocalorieën en vet verbrandt (en daardoor gewicht kan verliezen), is het geen garantie. Maar hoe komt dat juist?
Met Strava’s familielidmaatschap deel je de kosten van een jaarlijks Strava-lidmaatschap met maximaal drie familieleden of vrienden.
Mizuno introduceert de Wave Sky 8 met MIZUNO ENERZY NXT in de vernieuwde tussenzool. Het model is daardoor lichter en responsiever dan zijn voorgangers. Het nieuwe SMOOTH STRETCH WOVEN-bovenwerk zorgt bovendien voor een optimale pasvorm. De combinatie van de nieuwe materialen geeft een zwevend gevoel bij elke stap, met meer stabiliteit en snelheid. De Mizuno Wave Sky 8 is een ideale loopschoen voor zowel beginner als ervaren loper, maar zal vanwege zijn demping zeker de langeafstandsloper aanspreken.

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang een code voor gratis sportdrank van Vitalic


De codes worden wekelijks op vrijdag verstuurd naar de nieuwe nieuwsbriefaanmeldingen.