NIEUWS

9 ondergewaardeerde tips die écht werken bij gewichtsverlies

Deze - wetenschappelijk bewezen - tips worden vaak over het hoofd gezien, maar blijken erg doeltreffend én simpel te zijn in de strijd tegen overtollige kilo's. Kende jij ze al?
Hersteldagen vormen een cruciaal onderdeel van elk trainingsprogramma. Even wat gas terugnemen klinkt vrij eenvoudig, maar er zijn een aantal dingen die je beter in je achterhoofd houdt als je optimaal wil herstellen.
Loop jij met een hartslagmeter? Hou er dan rekening mee dat verschillende factoren je hartslag kunnen beïnvloeden.
Meniscusoperaties brengen zelden of nooit soelaas. Het is veel beter om in te zetten op preventie en fysiotherapie. Dat blijkt uit een studie van het Radboudumc, een academisch ziekenhuis in Nijmegen dat gelieerd is aan de Radboud Universiteit.
Voordat je je inschrijft voor een marathon, is het een goed idee om na te gaan of je daadwerkelijk klaar bent voor de mythische afstand van 42,195 km. te lopen Maar hoe weet je dat? Deze checklist kan je helpen beslissen.
Pannenkoeken zijn een geschikte keuze om je lichaam van energie te voorzien, zeker bij koudere temperaturen. Ontdek snel het recept voor deze (winterse) sportpannenkoeken.
Verruil je binnenkort je loopschoenen voor skilatten? Zorg dan dat je je lichaam goed voorbereidt om stijve spieren en eventuele blessures te vermijden.
1 februari betekent voor velen de start van een alcoholvrije maand, in België ook wel bekend onder de campagnenaam 'Tournée Minerale'. Deze 5 redenen geven je de nodige motivatie om deel te nemen én vol te houden.
Onderzoek van de University of Kent en University of Reading toont aan dat de consumptie van fruit & groenten én lichaamsbeweging onze geluksniveaus doen stijgen.
Ziektes kunnen je loopplannen aardig in de war brengen. Wanneer moet je stoppen met lopen en wanneer mag je doortrainen? En in welke mate ondermijnen antibiotica je conditie? Voor een antwoord op deze vragen staken we ons licht op bij (sport)arts Hans Talloen. 
Deze zeven voedingsmiddelen zijn ideale ontbijtproducten en vergroten je focus en productiviteit doorheen de dag.
Koud en regenachtig weer? Dat vraagt om goede loopdocumentaires! We zetten daarom vijf inspirerende kijktips voor je op een rij, die je ongetwijfeld een flinke motivatieboost geven.
Dit is het effect van amper 60 seconden bewegen op je gezondheid.
Eet jij 's ochtends altijd hetzelfde? Probeer dan eens dit alternatief. Ex-wielrenster Emma Pooley deelt haar recept voor worteltaartpap, een ideaal ontbijt voor een lange, rustige training. Dit recept zit boordevol energie en voorziet je een hele dag van koolhydraten.
Wie al een voorproefje wil op de Baloise Antwerp 10 Miles kan op zondag 29 januari deelnemen aan de Baloise Antwerp Park Miles. Deze run van 5, 10 of 21 km door de prachtige parken aan de oostkant van de stad is de officieuze kick-off van het loopjaar 2023. Highlight wordt ongetwijfeld de passage door het Bosuilstadion. Online inschrijven kan nog tot en met zaterdag. Er worden ruim 3.000 lopers aan de start verwacht.
Op zondag 15 oktober vindt de zesde editie van de Athora Great Bruges Marathon plaats. Lopers en wandelaars kunnen zich opmaken voor een marathon, halve marathon of Family Walk door het prachtige historische stadscentrum van Brugge.
De Australische Erchana Murray-Bartlett schreef vorige week geschiedenis door als eerste vrouw ooit 150 marathons in 150 dagen te lopen.
Wil je weten hoe het gesteld is met je fitheid en gezondheid? Deze checklist geeft je een overzicht van wat je moet kunnen, van je twintigste tot je zeventigste.
Bijna twee derde van de Belgische werknemers doet voor of na het werk aan sport of lichaamsbeweging. Dat blijkt uit een analyse van hr-dienstengroep Liantis bij 110.816 Belgische werknemers. In welke sectoren wordt er het meest gesport en wat zijn de minst sportieve sectoren?
Het doet zoveel deugd om jezelf te verwennen met comfort food, zeker wanneer het buiten donker en koud is. En ja, dat kan op een gezonde manier.
Onderzoekers ontdekten hoe een simpele, korte wandeling je mentaal al scherper kan maken.
De Teufel REAL BLUE TWS 2 in-ears tekenen voor een optimaal draagcomfort, lange onafhankelijke speelduur, handige slimme bediening, perfect geluid én bijzonder efficiënte ruisonderdrukking. Hoe presteren Teufels nieuwste draadloze oortjes in onze test?
Op wat moet je letten als je een tussendoortje wil nemen, zonder dat het een effect heeft op je gewicht? Wij tippen 7 voedzame snacks die zorgen voor een verzadigd gevoel en de nodige energie.