Pompoenpannenkoeken: extra vezels en vitamines in een lekker jasje!

Tijdens de herfstmaanden is pompoen de ideale groente om in stoofpoostjes, ovenschotels en andere hartverwarmende recepten te verwerken. Maar wat dacht je om met deze veelzijdige groente ook je pannenkoeken een gezonde twist te geven?

Deze pompoenpannenkoeken, gemaakt met havermout en pompoenpuree, bevatten veel vezels en vitamine A.
Zo maak je ze:

Ingrediënten
  • 90 gram havermoutmeel
  • 20 gram havermout
  • 125 g pompoenpuree (deze kan je makkelijk zelf maken door pompoen in de oven te roosteren of de pompoen te koken en deze nadien te pureren).
  • 2 grote eieren
  • 60 ml (ongezoete) vanille-amandelmelk
  • 1 tl vanille extract
  • ½ tl gember
  • ½ tl kaneel
  • ½ tl pompoenkruiden
  • ½ tl zout
  • ½ tl bakpoeder
  • 2 el kokosolie

 

Bereidingswijze

Doe alle ingrediënten behalve de kokosolie in een grote kom en meng tot je een gladde massa hebt. Verwarm de koekenpan op een middelhoog vuur. Smelt de kokosolie in de pan en giet een deel van het beslag met een pollepel of ijsschepper in de pan. Bak de pannenkoekjes 2 à 3 minuten per zijde tot ze goudbruin zien.

Werk de pannenkoeken af met je favoriete toppings, zoals pecannoten, vers fruit en/of yoghurt.

Porties: 4 – Portiegrootte: 2 pannenkoeken

Voedingswaarde (per portie): 237 kcal, 12 g vet (waarvan 7 g verzadigd, 1 g mono-onverzadigd), 23 g koolhydraten, 2 g suiker, 5 g voedingsvezels, 8 g eiwitten

Voedingsbonus: 43 mg kalium, 11% ijzer, 3% vitamine A, 5% calcium.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?