Wat kan je eten voor een wedstrijd of zware training?

Een beetje extra energietoevoer voor de start van een wedstrijd of een zware training is geen overbodige luxe. Waarvoor kies je het best?

Energiesnacks dienen om je glycogeenvoorraad aan te vullen zonder je maag te belasten. Je kan zo’n snack eten voor een wedstrijd, een lange/zware training of een ochtendtraining. Een goede energiesnack bevat een mix van complexe koolhydraten en suikers en een kleine hoeveelheid eiwitten. De ideale samenstelling bedraagt ongeveer 300 kcal en 80 tot 90 procent koolhydraten.

Bananendadelsmoothie = dé perfecte energiesnack!

Deze smoothie is heel snel en makkelijk klaar te maken. Hij is supergezond en geeft een een energieboost zodat je voldoende power hebt om er tegenaan te gaan, zonder dat je last hebt van je maag. In dit recept wordt sojayoghurt (natuur) gebruikt, zodat de kleine hoeveelheid vet die aangebracht wordt ook een goede vetzuursamenstelling heeft (voornamelijk onverzadigde vetzuren). Maar je kan ter afwisseling ook gewone natuuryoghurt gebruiken. Het volledige recept ontdek je via onderstaand filmpje.

Smakelijk en dan gaan met die banaan!

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?