NIEUWS

Strava introduceert langverwachte Direct Messaging-functie

Vanaf nu kan je elkaar ook berichten sturen op Strava
Met een nocturne in Mechelen wordt zaterdag de Liantis Urban Trail Series 2023 afgesloten. 3000 lopers hebben zich ingeschreven voor een tocht die hen langs en dwars door historische, bijzondere en verrassende gebouwen en locaties zal leiden. De passage door het Stadhuis is een klassieker, leuke nieuwkomers zijn onder andere het Speelgoedmuseum en Campus De Vest van Thomas More.
Met het toenemen van je kilometeraantal, neemt ook je energiebehoefte toe. Logisch dus dat je meer honger hebt. Maar wat als die honger maar niet wil stillen - door een verhoogd metabolisme of die langere inspanningen? Met deze tips vermijd je dat extreme hongergevoel doorheen de dag en voorkom je dat honger je humeur verpest.
Op zondag 21 april 2024 vindt de 38ste editie van de Baloise Antwerp 10 Miles plaats. Inschrijven voor het grootste loopfeest van het land kan vanaf vrijdag 8 december om 8u30.
Het parcours van de volgende editie van de Sofico Gent Marathon, op zondag 24 maart 2024, zal er helemaal anders uitzien dan dit jaar. De grootste marathon van het land pakt uit met een volledig vernieuwde omloop op basis van twee pijlers: meer passages door het historische stadscentrum van Gent en een extra focus op loopcomfort. Voor het eerst worden er meer dan 15.000 deelnemers verwacht.
RunningBE-columnist en VRT-sportanker Ruben Van Gucht nam ons de voorbije maanden mee in zijn marathonvoorbereiding op de Valencia Marathon. Zondag 3 december was het uiteindelijk zover en volbracht hij de 42,195 km met glans. In zijn laatste column van deze marathonreeks blikt hij terug op een geweldige dag én chrono.
Tijdens de 24-Hour World Championships op 2 december in het Chinese Taptei verbeterde Miho Nakata het wereldrecord bij de vrouwen met 246 meter. De Japanse liep op 24 uur tijd in totaal 270,363 km.
Waarom en hoe deze voedingsmiddelen bijdragen aan jouw algemene gezondheid én prestaties.
Of het nu is om een persoonlijk record te lopen of gewoonweg om jezelf te verbeteren: als loper wil je graag sneller worden. Er zijn verschillende trainingsvormen die je daarbij helpen, zoals intervaltrainingen, fartleks of tempolopen. Maar het geheim recept om sneller te worden is wellicht door net trager te lopen.
West-Vlaanderen is vooralsnog onbekend terrein voor Runners’ lab, maar niet meer voor lang. Op 16 december opent de loopspeciaalzaak de deuren van hun nieuwe vestiging in Roeselare. Jij bent meer dan welkom om een kijkje te komen nemen tijdens het openingsweekend.
Wil je wat overtollige kilo’s kwijt? Dan kan je beter rekening houden met het tijdstip waarop je sport. Een recente studie, gepubliceerd in het wetenshapstijdschrift Obesity, toont aan dat zij die tussen 7 en 9 uur ’s ochtends sporten een kleinere taille-omtrek en lager BMI hebben dan zij die ’s middags of ’s avonds sporten.
Welke kledingsaccessoires heb je als loper nodig om in de winterkoude comfortabel te kunnen trainen? We zetten enkele zaken op een rijtje.
Ben je op zoek naar een manier om je lichaam van energie te voorzien tijdens langere trainingen en wedstrijden, zonder naar dure energiegels te grijpen? Het ketchupmerk Heinz wil jou met zijn nieuwe ‘Run on Heinz’-campagne daarbij helpen. Heinz stelt dat zijn ‘ketchup packets’ namelijk een ideale vervanger zijn voor die dure energiegels.
Op zaterdag 11 mei vindt de vijfde editie van de AG Belgian Coast Walk plaats. Deelnemers kunnen kiezen uit een wandeling van 80, 42, 25 of 10 km langs de Belgische kust, met uiteraard passages over het Noordzeestrand, maar ook door duinen en bossen, over dijken en dwars door havengebied. Dit jaar gingen ruim 5500 wandelaars de uitdaging aan. Online inschrijven voor de editie van 2024 kan vanaf vrijdag 1 december om 14u.
Met dit advies houd je je training leuk én blijf je gespaard van blessures.
Op zondag 3 december vindt de derde editie van de CM Urban Walk Gent plaats. Meer dan 3700 deelnemers zullen langs en dwars door locaties en gebouwen wandelen die op een doordeweekse dag zelden of niet toegankelijk zijn voor het brede publiek. Online inschrijven kan nog tot en met zaterdag.
Deze donuts maak je op basis van havermout en bananen.
Hoewel sportanker Ruben Van Gucht in 2021 gezworen had dat het zijn ‘laatste’ was, staat hij aanstaande zondag dan toch nog eens aan de start van een marathon. Klaar om voor een 15de keer de mythische afstand te overbruggen. De voorbije maanden kon je verschillende artikels lezen op onze website over zijn voorbereiding op zijn grote najaarsdoel: de marathon van Valencia. In zijn laatste column voor de wedstrijd geeft hij een update over hoe hij de laatste dagen toeleeft naar de 42,195 km.
Een nieuwe studie stelt dat vloeken je pijntolerantie en fysieke kracht verhoogt.
Sinterklaas komt eraan ... En dat betekent een overvloed aan speculaas of kruidnoten. Grijp je al snel (en iets te veel naar wens) naar de voorverpakte varianten in de supermarkt? Ga dan eens aan de slag met onderstaand receptje, zodat je ook op een gezonde manier van al dat lekkers kan genieten.
Zo maak je je work-out leuker én makkelijker - zelfs wanneer je eens geen zin hebt om te sporten.
Vitamine C is cruciaal voor een sterke weerstand en een goede algemene gezondheid. Het zit vooral in groenten en fruit. Check dit lijstje zodat je geen tekort oploopt.
Brooks Running, expert in prestatiegericht hardlopen, introduceert zijn nieuwste innovatie: De Ghost MAX. Het supersterke DNA Loft v2-schuim met de GlideRoll Rocker-overgangstechnologie zorgt voor zachte landingen en is ontwikkeld om de knieën en enkels van lopers te beschermen.
Hoe druk je het ook hebt, probeer toch even tijd te maken om je loopschoenen aan te trekken. Je voelt je nadien heel wat meer ontspannen! Geen idee hoe je zo'n korte training aanpakt? Wij geven je inspiratie met deze vier efficiënte en effectieve trainingen.