Recept: tiramisu overnight oats

Dit overheerlijk, eenvoudig recept combineert twee favoriete ingrediënten van sporters: havermout als trage koolhydraatbron en koffie als instant energiebooster.

Overnights oats zijn ideaal voor als het ’s ochtends snel moet gaan, of als je gewoon een voedzaam ontbijt wil. Deze versie van overnight oats smaakt als je favoriete tiramisu dessert, maar komt dan in een gezonder jasje – rijk aan vezels en (plantaardige) eiwitten.

Jouw favoriete dessert als onbijt? Het kan met dit recept:

Ingrediënten (1 portie)

Voor de havermout:

  • +/- 60 gram havermout (naargelang je behoefte)
  • 80 ml koffie
  • 1 tl gebroken lijn- of chiazaad
  • Snufje zout
  • ½ tl vanille extract
  • 80 ml plantaardige (soja- of amandel)melk
  • 2 tl ahornsiroop
  • Enkele druppels amandelextract (optioneel)

Voor het laagje yoghurt:

  • 3 el natuurlijke sojayoghurt of vanille sojayoghurt

Voor de afwerking:

  • ½ tl cacaopoeder

Bereiding:

Neem een kom om je havermoutpap te bereiden en meng hierin de havermout, het lijnzaad, zout, amandel- en vanille-extract, ahornsiroop, plantaardige melk en espresso. Bedek de kom en plaats het in de koelkast gedurende een nacht.

De volgende dag roer je de havermoutpap nog eens om en dien je het op in een kleiner glas of kommetje met een laagje (plantaardige) yoghurt.

Je kan ook werken met meerdere laagjes, waarbij je de laagjes yoghurt en havermout afwisselt. Strooi op het laatste laagje yoghurt wat cacaopoeder. En klaar is je ontbijt!

Tips:

*Idealiter laat je de havermoutpap een nachtje rusten, maar 1 uur in de koelkast is in principe ook al voldoende.
*Je kan ook kiezen om amandelmelk bij je havermout te doen en het amandelextract weg te laten.
* Wil je een extra eiwitrijk ontbijt? Voeg dan wat vanille-eiwitpoeder toe aan je yoghurt.

Enjoy!

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?