Missie geslaagd: Christopher loopt sub-3 in allereerste marathon 

He did it! In zijn allereerste marathon liep Christopher Timmerman (Château Planckaert) meteen onder de magische drie uur. Met een tijd van 2:57:07 had hij zelfs nog een stevige marge. “Ik was lang op koers om 2u55’ te lopen, tot het vat vanaf kilometer 35 stilaan af was. Maar uiteraard ben ik bijzonder tevreden met dit resultaat”, klinkt het. Ook onze redacteur slaagde in zijn opzet en liet een vlotte sub-3 optekenen. Beide lopers blikken terug op een geweldige ervaring in Londen, met dank aan New Balance. 

“Ik wil mijn eerste marathon onder de 3 uur lopen.” Die ambitie sprak Christopher enkele maanden geleden uit toen New Balance en RunningBE hem uitnodigden om de TCS London Marathon te lopen. Onder begeleiding van Energy Lab en onder toeziend oog van New Balance, officiële sponsor van de TCS London Marathon, trainde Christopher de voorbije maanden hard om zijn doel te bereiken. RunningBE volgde het hele traject op de voet. Onze redacteur liet zich duidelijk meeslepen door Christopher en liep in Londen zelf een erg knappe 2:57:32.

Kilometer 35 

“Als ik geweten had dat Niels maar 25 seconden achter mij liep, had ik misschien wel gewacht zodat we samen over de finish konden lopen”, lacht  Christopher, die ambitieus van start ging. Na 5 kilometer verloren beiden elkaar al uit het oog en koos Christopher het hazenpad. Christopher: “Ik voelde mij heel goed en zocht een tempo waarmee 2:55:00 haalbaar was. Dat lukte lange tijd goed, mede dankzij een ideale pacer die ik onderweg vond. Maar toen ik rond kilometer 35 even moest stoppen om een gelletje uit mijn kous te halen, stokte mijn tempo. Ik zat niet meer in de juiste flow en de laatste kilometers waren dan ook echt afzien. Maar uiteindelijk had ik ruim voldoende marge om vlot onder de 3 uur te finishen.”

Geweldige sfeer 

Over de magie van de TCS London Marathon zijn zowel Christopher als onze redacteur het volmondig met elkaar eens. Christopher: “Wat een geweldige sfeer. Op sommige plekken stond het publiek rijen dik en de aanmoedigingen waren ongelooflijk. Een van grootste kippenvelmomenten was ongetwijfeld de passage over de Tower Bridge, waar een massa volk stond. Ik heb enorm veel respect voor iedereen die deze marathon tot een goed einde bracht. Sommige deelnemers waren bijna 8u onderweg. Ook dan moet je een ongelooflijk doorzettingsvermogen hebben.”

What’s next? 

Het doel is dus bereikt en dat is zeker een bijzondere prestatie. Want sub-3 lopen bij een eerste poging is allesbehalve evident. “Daarom ben ik ook heel tevreden dat het gelukt is. Maar het smaakt zeker naar meer. Ik denk momenteel al aan mijn volgende marathon, die ik nog sneller wil lopen. Zo hoop ik de komende jaren steeds meer progressie te maken”, besluit Christopher.

Een uitgebreider verslag van de TCS London Marathon leest u in de novembereditie van RunningBE magazine.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?