Christopher Timmerman gaat voor sub-3 bij debuutmarathon in Londen

Christopher Timmerman – bekend van onder meer Château Planckaert op Eén en meer recent zijn indrukwekkende deelname aan de Spartacus Run op VTM – houdt wel van een sportieve uitdaging. Op de vraag of hij samen met RunningBE en New Balance de TCS London Marathon wil lopen op 2 oktober, klonk het dan ook luid en duidelijk: “JA!”. Gesteund door zijn vrouw Stéphanie Planckaert, kinderen Iluna, Mageno en Elara – en ongetwijfeld ook schoonvader Eddy – bereidt Christopher zich de komende maanden met bijzonder veel enthousiasme voor op een van de zes World Major Marathons. Ook onze RunningBE-redacteur loopt mee en zal komende maanden het traject van Christopher op de voet volgen.

Voor dit bijzonder parcours sloegen RunningBE en New Balance de handen in elkaar. Als officiële partner van de TCS London Marathon en als authentiek en begeesterd merk heeft New Balance een zwak voor mooie loopverhalen.

En onder die categorie valt ook het verhaal van Christopher. Na een korte wielercarrière, de professionele stap naar zelfstandige in de bouw en de hectiek van het jonge vaderschap zat Christopher sportief op een dood spoor. “Ik heb jaren nauwelijks gelopen, ook omwille van een aanslepende knieblessure”, klinkt het. “Op een bepaald moment voelde ik me echt niet goed in mijn vel. Toen ik tijdens het voetballen ook nog mijn enkel blesseerde, nam ik gedwongen rust en dat bleek gelukkig ook helend te zijn voor mijn knie. Ongeveer vier jaar geleden heb ik dan het lopen hervat. Na een maand goed trainen liet ik mij door klanten van de chambres d’hôtes in Frankrijk overhalen om deel te nemen aan een trailwedstrijd. Daar kreeg ik de microbe echt te pakken.”

“Lopen door de straten van Londen wordt machtig”

Gefascineerd door de loopsport

Het trainingsvolume ging de hoogte in en ook het idee om een eerste marathon te lopen kreeg vorm. Christopher: “Ik ben altijd gefascineerd geweest door atletiek in het algemeen en de mythische marathonafstand in het bijzonder. Ik kijk zeer graag naar alle loopdisciplines op tv, van veldlopen tot marathons. Het is eigenlijk altijd een droom geweest om ooit zelf een marathon te lopen. Omwille van de pandemie was dit de voorbije jaren niet evident, maar nu is de tijd rijp voor mij. De vraag om in dit avontuur te stappen kon dan ook op geen beter moment komen. Het wordt mijn marathondebuut en dat meteen in een van de grootste marathons ter wereld, ongelooflijk. Om daar als rookie te starten is zonder twijfel een extra motivatie. Lopen door de straten van Londen wordt machtig en bovendien is het ook een van de snelste marathons ter wereld. Ook dat spreekt mij aan.”

“Als ik ergens voor ga, wil ik er ook alles uithalen”

Marathon onder de 3 uur

Dat Christopher van snelheid houdt, blijkt ook uit zijn ambitieus doel voor de TCS London Marathon. Waar veel lopers doorgaans een handvol pogingen nodig hebben, wil Christopher dolgraag onder de 3 uur duiken bij zijn debuut. Met het competitiebeest in Christopher kon ook tv-kijkend Vlaanderen intussen al kennismaken tijdens de Spartacus Run op VTM, waar BV’s het tegen elkaar opnemen op een hindernissenparcours.

“Ik ben nogal competitief ingesteld”, aldus Christopher. “Als ik ergens voor ga, dan wil ik er ook alles uithalen en een mooi resultaat neerzetten. Dat was ook zo bij de Spartacus Run. Ik haal heel veel voldoening uit competitie. Lopen is voor mij een manier om mij fysiek fit en gezond te voelen. En het is goed voor het cardiovasculair systeem. Ook de kick en de endorfines hebben een positief effect op mijn gemoed. Daarom leg ik mezelf voor een doel ook graag gezonde druk op, zoals de marathon lopen onder de 3 uur. In mijn wildste dromen zou ik zelfs op 2u45’ minuten mikken, maar dan zal ik heel scherp moeten staan en zullen de trainingen feilloos moeten verlopen. Helaas is dat laatste al niet het geval, want in mijn eerste week sukkel ik al met een verkoudheid. Maar beter nu in de beginfase dan ergens halverwege, wanneer het trainingsvolume hoger zal liggen.”

Om zijn doel te bereiken laat Christopher niets aan het toeval over. Zo passeerde hij bij Energy Lab voor een conditietest, DEXA-scan en trainingsschema op maat. Alles over de huidige conditie van Christopher, de werkpunten en het trainingsvolume lees je binnenkort op RunningBE.

Volg het traject van Christopher op de voet. Houd de RunningBE website en socialemediakanalen in de gaten en volg Christopher op instagram: @christopher_timmerman_

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?