LIBIN, BELGIE - JULY 14 : Christopher Planckaert voor Running.be. op 14, July, 2022 in Libin, Belgie, 14/07/2022 *** © Gregory Van Gansen

Met de FuelCell RC Elite v2 naar sub-3 op de London Marathon

Na een wekenlange voorbereiding staan Christopher Timmerman (Château Planckaert) en onze redacteur komende zondag aan de start van de TCS London Marathon. Om hun doel - finishen onder de 3 uur - te bereiken werd de voorbije maanden hard getraind onder het toeziend oog van RunningBE en New Balance, officiële partner van de TCS London Marathon. Zowel voor het trainingsschema als de wedstrijd hullen beide lopers zich in de loopkledij van New Balance, met als uithangbord de FuelCell RC Elite v2 wedstrijdschoen.

Voor dit bijzonder parcours sloegen RunningBE en New Balance de handen in elkaar. Als officiële partner van de TCS London Marathon en als authentiek en begeesterd merk beschikt New Balance uiteraard over de ideale running gear om een marathon tot een goed einde te brengen.

FuelCell RC Elite v2

Traditiegetrouw lanceert New Balance in de aanloop naar de marathon zijn specifieke TCS London Marathon lijn. Van singlet en T-shirt tot long sleeves en shorts in verschillende maten en kleuren. Ook dit jaar kunnen lopers in de unieke marathonkledinglijn van New Balance aan de start verschijnen. Met de TCS London Marathon® Fresh Foam X 1080v12 en de TCS London Marathon® Fresh Foam X 860v12 werden ook twee exclusieve schoenen gelanceerd, maar de marathon zullen onze redacteur en Christopher lopen met de snelle FuelCell RC Elite v2.

Deze hardloopschoen heeft een FuelCell-tussenzool en een koolstofvezelplaat over de gehele lengte voor een hoge energieteruggave. De ideale wedstrijdschoen dus om het beoogde doel sub-3 te halen. Ook tijdens de voorbereiding kon het duo al kennismaken met de FuelCell RC Elite v2. “De schoen loopt echt heel lekker”, steekt Christopher zijn enthousiasme niet weg. “Het zijn lichte schoenen die ook tijdens lange duurlopen heel comfortabel aanvoelen. Ik heb heel wat trainingen afgewerkt met de FuelCell RC Elite en ik hoop zondag uiteraard de kroon op het werk te zetten tijdens de marathon.”

Singlet of T-shirt

Zowel Christopher als onze redacteur kiezen als short voor de London Acceptance Printed Impact Run 5 inch Short, afgewerkt met officiële TCS London Marathon branding. Met een binnenbroek met NB Dry-technologie en gemakkelijk toegankelijke drop pockets voor voeding, mikt deze short op volledige functionaliteit. Met drie zakjes achteraan, waarvan één met rits, leent deze short zich perfect voor het dragen van voldoende gels voor de hele marathon.

Gezien het zachte en droge weer dat zondag in Londen voorspeld wordt, zullen de meeste lopers kiezen tussen een T-shirt of singlet. Ook hier biedt de New Balance TCS London Marathon lijn de keuze. Beide zijn verkrijgbaar in het wit of donkerblauw, telkens met een kleurrijke strepenprint. De London Edition Graphic Impact Run Short Sleeve & Singlet zijn voorzien van sneldrogende NB ICEx-technologie en een ademende stof om steeds koel en comfortabel te blijven.

Camelbak

Zelfde schoenen, zelfde short, zelfde T-shirt of singlet … Onze redacteur en Christopher strijden zondag met gelijke outfit, maar toch is er nog een belangrijk verschil. Zo zal Christopher met een camelbak lopen, terwijl onze redacteur vertrouwd op de gelletjes in zijn achterzakken, een drankflacon in de hand en de bevoorradingen onderweg. “Het is een zeer bewuste keuze om met een camelbak te lopen”, aldus Christopher. “Ik loop ermee omdat ik volledig autonoom wil zijn, zodat ik isotone drank kan drinken wanneer het nodig is. Bovendien voel ik me er heel comfortabel bij. Al sluit ik zeker niet uit dat ik water neem bij de bevoorrading, zeker na het nemen van een gel.”

Fresh Foam X 1080v12

De vestimentaire keuzes voor de wedstrijd zijn bij deze dus gemaakt. En om helemaal in stijl af te reizen naar Londen ontvingen onze redacteur en Christopher van New Balance ook nog de TCS London Marathon® Fresh Foam X 1080v12. Deze kleurrijke marathonversie behoort niet toevallig tot de befaamde 1080v12-reeks.

“Als we slechts één hardloopschoen zouden maken, zou dat de 1080 zijn”, klinkt het bij New Balance. “Wat de 1080 zo uniek maakt, is dat het onze beste hardloopschoen ooit is. Met deze schoen kan elk type hardloper optimaal presteren. Of je nu traint voor een internationale wedstrijd of moet rennen om je trein te halen, door de veelzijdige technologische snufjes van de 1080 kun je langere afstanden lopen, kun je vaker lopen, en met meer comfort. De 1080v12 is de verbeterde versie van de 1080 door de betere demping, het lagere gewicht en de grotere flexibiliteit.”

Hier kan je de volledige New Balance collectie voor de TCS London Marathon bekijken. 

Instagram takeover

Aanstaande vrijdag zakken Christopher en onze redacteur samen af naar Londen. Daar zakken ze vrijwel meteen af naar de Marathon Running Show, een beurs van de TCS London Marathon waar ook de staterspakketten – inclusief startnummer – afgehaald worden. Volgers van @running_be op Instagram kunnen vrijdag alles op de voet volgen want Christopher neemt die dag ons Instagramaccount over. Stay tuned!

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?