Materiaal

Nike combineert het beste van twee werelden

Nike heeft de Free Flyknit gelanceerd. Het nieuwe paradepaardje combineert twee succesvolle technologieën van de laatste jaren: de zool van de Free en de bovenkant van de Flyknit.
Bij deze temperaturen kan je maar beter wat drinken meepaaken tijdens langere trainingen. Salomon heeft daarvoor met de Sanse Hydro S-Lab Set een handig gadget.
Reebok heeft een Marathon Pack opgenomen in zijn Classic herfst/winter-collectie. Het kleurenpallet van de schoenen is geïnspireerd op de marathons van New York, Boston en Chicago.
Bij deze temperaturen is het niet eenvoudig om het hoofd koel te houden tijdens het lopen. Odlo komt met het superlichte runningshirt Race daarmee tegemoet.
Het Amerikaanse Under Armour heeft met de SpeedForm een nieuwe loopschoen gelanceerd. Opmerkelijk: de productietechniek en de gebruikte materialen komen overeen met die van beha's.
Saucony brengt de Kinvara 4 op de markt. De schoen is de nieuwste aanvulling op de Natural Motion Series van het Amerikaanse merk.
Ook de loopwereld komt niet onder de Ronde van Frankrijk uit. Zo heeft New Balance zijn partnership met Team Garmin Sharp verlengd. Ter ere van de samenwerking werd een speciale schoen ontwikkeld.
Nike wil de discriminatie tegen holebi's en transgenders tegengaan. Daarom lanceert het de #BeTrue-collectie, waar de Free Runner 5.0 deel van uitmaakt.
ASICS heeft met de AP01 Keep Your Pace een sporthorloge ontwikkeld dat in staat is om je stappen per minuut te berekenen. Dat moet voor een grotere trainingsefficiëntie en minder blessures zorgen.
Sportondergoedproducent Odlo is beloond voor zijn langjarige inzet voor sociale verantwoordelijkheid en duurzaamheid. Het kreeg de 'Best Practice Award' toegekend van de Fair Wear Foundation (FWF).
Mijnwerkerslampjes kunnen het lopen in het donker heel wat veiliger en aangenamer maken. De volgende innovatie op dat vlak is misschien wel een lampje voor op je loopschoenen.
Waar TomTom voor zijn eerste gps-sporthorloge nog samenwerkte met Nike, gaat het nu volledig zijn eigen weg. De TomTom Runner en Multi-Sport richten zich respectievelijk op lopers en triatleten.
Crocs... je vindt ze ofwel geweldig ofwel spuuglelijk. Maar je kan er nu ook mee lopen! De Crosskix zijn de sportieve versie van de lichtgewicht plastic sandalen.
Ben je het beu om een drinkbus mee te pakken of tijdens een wedstrijd een beker water aan te pakken? Met de FitSip kan je helemaal handsfree je dorst lessen tijdens het lopen!
Speciaal voor de 29ste editie van de Dam tot Damloop heeft hoofdsponsor ASICS een limited edition runningschoen ontwikkeld met een aantal leuke details die verwijzen naar de wedstrijd.