Materiaal

Odlo gaat voor flinterdun

Vele lopers houden hun lichaamsgewicht nauwgezet in het oog, maar doen ze dat ook met hun kledij? Odlo gaat er prat op het vedergewicht onder de windjasjes in huis te hebben met het Race-jack.
Nu het kwik eindelijk begint te stijgen kan je maar beter genoeg drinken tijdens het lopen. Scott lanceert daarom een nieuwe reeks belts en backpacks.
Polar heeft zijn RC3 GPS een update gegeven. Vanaf nu kunnen gebruikers tijdens en na afloop van hun training ook hoogte-informatie op het toestel zelf bekijken.
Na een geslaagde productlancering van 'evolution' greentec komt Odlo nu met een lichtere zomerkwaliteit, een lightversie van het duurzame naadloze ondergoed.
De nieuwe hartslagzender van Sigma gebruikt Bluetooth Smart. Daardoor kan de R1 Blue op een zuinige manier met een groot aantal smartphones, computers en sportapparaten communiceren.
Nike heeft een broertje klaar voor de Flyknit Lunar 1+ loopschoen. De Chukka maakt gebruik van dezelfde Flyknit weeftechniek, maar is wel eerder bestemd voor dagelijks gebruik.
Een revolutie in het lopen, zo kondigde Adidas de gloednieuwe Boost aan. De Duitsers ontwikkelden een schuimlaag die veel meer energie teruggeeft dan het doorgaans gebruikte EVA. Bekijk het filmpje!
Sigma Sport brengt met de PC 22.13 een klassieke hartslagmeter op de markt die opvalt door zijn groene of roze kleur. Onverstoorbaar ook door het digitaal gecodeerde STS-overdrachtssysteem.
Nike laat zijn nieuwe Flyknit Lunar1+ momenteel testen op de Nike Flyknit Experience in Amsterdam. Opvallend daarbij is het stoomproces dat de schoen ondergaat alvorens hij gepast wordt.
Outdoormerk Teva lanceert dit voorjaar ook een loopschoenenreeks. De collectie maakt gebruikt van de gepatenteerde TevaSphere-technologie en valt vooral op door de ronde hiel.
Het kwikt kampeert nog de hele week onder het vriespunt. Reden te meer voor running.be magazine om voor de materiaaltest op zoek te gaan naar het warmste looptruitje!
Merrell lanceert de gloednieuwe M-Connect lijn voor de lente/zomer 2013. De nieuwe collectie is geschikt voor zowel stratenlopen, trailrunning, adventure race als de traditionele hiking.
Polar lanceert de Beat, een gloednieuwe app voor iedere sporter die zijn training op een intelligente manier wil benaderen.
ASICS lanceert in november de nieuwste generatie van de ASICS33-collectie natural runningschoenen. Deze reeks bevat de nieuwste FluidAxis-technologie.
Duurzaamheid is het codewoord in de Running-wintercollectie van ODLO. Zo is er onder andere het naadloze Evolution Greentec ondergoed, isolerend Primaloft materiaal en een hoop accessoires.