Materiaal

Odlo krijgt Fair Wear Best Practice Award

Sportondergoedproducent Odlo is beloond voor zijn langjarige inzet voor sociale verantwoordelijkheid en duurzaamheid. Het kreeg de 'Best Practice Award' toegekend van de Fair Wear Foundation (FWF).
Mijnwerkerslampjes kunnen het lopen in het donker heel wat veiliger en aangenamer maken. De volgende innovatie op dat vlak is misschien wel een lampje voor op je loopschoenen.
Waar TomTom voor zijn eerste gps-sporthorloge nog samenwerkte met Nike, gaat het nu volledig zijn eigen weg. De TomTom Runner en Multi-Sport richten zich respectievelijk op lopers en triatleten.
Crocs... je vindt ze ofwel geweldig ofwel spuuglelijk. Maar je kan er nu ook mee lopen! De Crosskix zijn de sportieve versie van de lichtgewicht plastic sandalen.
Ben je het beu om een drinkbus mee te pakken of tijdens een wedstrijd een beker water aan te pakken? Met de FitSip kan je helemaal handsfree je dorst lessen tijdens het lopen!
Speciaal voor de 29ste editie van de Dam tot Damloop heeft hoofdsponsor ASICS een limited edition runningschoen ontwikkeld met een aantal leuke details die verwijzen naar de wedstrijd.
Vele lopers houden hun lichaamsgewicht nauwgezet in het oog, maar doen ze dat ook met hun kledij? Odlo gaat er prat op het vedergewicht onder de windjasjes in huis te hebben met het Race-jack.
Nu het kwik eindelijk begint te stijgen kan je maar beter genoeg drinken tijdens het lopen. Scott lanceert daarom een nieuwe reeks belts en backpacks.
Polar heeft zijn RC3 GPS een update gegeven. Vanaf nu kunnen gebruikers tijdens en na afloop van hun training ook hoogte-informatie op het toestel zelf bekijken.
Na een geslaagde productlancering van 'evolution' greentec komt Odlo nu met een lichtere zomerkwaliteit, een lightversie van het duurzame naadloze ondergoed.
De nieuwe hartslagzender van Sigma gebruikt Bluetooth Smart. Daardoor kan de R1 Blue op een zuinige manier met een groot aantal smartphones, computers en sportapparaten communiceren.
Nike heeft een broertje klaar voor de Flyknit Lunar 1+ loopschoen. De Chukka maakt gebruik van dezelfde Flyknit weeftechniek, maar is wel eerder bestemd voor dagelijks gebruik.
Een revolutie in het lopen, zo kondigde Adidas de gloednieuwe Boost aan. De Duitsers ontwikkelden een schuimlaag die veel meer energie teruggeeft dan het doorgaans gebruikte EVA. Bekijk het filmpje!
Sigma Sport brengt met de PC 22.13 een klassieke hartslagmeter op de markt die opvalt door zijn groene of roze kleur. Onverstoorbaar ook door het digitaal gecodeerde STS-overdrachtssysteem.
Nike laat zijn nieuwe Flyknit Lunar1+ momenteel testen op de Nike Flyknit Experience in Amsterdam. Opvallend daarbij is het stoomproces dat de schoen ondergaat alvorens hij gepast wordt.