Nike lanceert het revolutionaire FlyEase-systeem

Nike pakt uit met FlyEase, een systeem waardoor je je schoenen in een vingerknip kan strikken.

FlyEase is ontwikkeld voor alle type sporters: gaande van de talrijke recreanten tot de topatleten. Het is een volgens Nike revolutionair systeem met een rits en een bandje om je schoenen snel en eenvoudig aan en uit te trekken.

Het veterloze systeem bestaat uit een verstelbare band en een rits die om de hak loopt, waardoor je de schoen in één vloeiende beweging open- en dichtritst. Schoenen met FlyEase-technologie zijn ontworpen met een strakke, nauwsluitende pasvorm. Het FlyEase-systeem wordt gelanceerd bij de Pegasus.

Aanleiding

Paralympische atleet Sophie Hahn, die leeft met cerebrale parese, vormde voor Nike de aanleiding om dit systeem te ontwikkelen. Hahn behaalde goud op de Paralympics in Rio op de 100m (T38), maar worstelt met iets waar veel mensen niet bij nadenken: je schoenen vlot kunnen aantrekken. Vanuit dat probleem begon Nike na te denken over een oplossing, waar vandaag iedereen gebruik van kan maken. De sportschoen met FlyEase-technologie maakt het voor atleten van alle capaciteiten mogelijk om aan sport te doen.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?