Materiaal

Waarom je als loper nu al zonnecrème moet smeren

Ook in het voorjaar doe je er goed aan om je huid te beschermen.
Lezers die een jaarabonnement nemen op RunningBE magazine krijgen er nu de Nathan Quickstart 3L (t.w.v. 39,95 euro ) gratis bij.
Als je veel loopt, is de kans groot dat je weleens te maken krijgt met spierpijn, krampen of vermoeide benen. Als je sneller wil herstellen, blessures wil voorkomen of gewoon zonder vermoeide benen van je loopsessie wil genieten, kan je gebaat zijn bij compressiekousen.
Al jaren benadrukken specialisten het belang van een goede sportbeha. En dat is nodig. Zonder het te weten draagt 80% van de sportende dames een verkeerde maat. Of ze dragen een topje dat te weinig ondersteuning biedt. Optie drie: de sportbeha zit al ruim over de 200 wasbeurten en is zijn stevigheid kwijt.
Van warme trainingsdagen tot natgeregende loopjes. De lente is een onvoorspelbaar seizoen en dat maakt de keuze voor een juiste loopoutfit er niet makkelijker op. Deze 5 tips helpen om de juiste loopoutfit aan te kiezen, zodat je comfortabel je training kan afwerken.
De PUMA Spike Testing Night vormde recent de ideale gelegenheid om het uitgebreide aanbod aan spikes van het Duitse merk te testen. Meer nog, de uitverkorenen kregen aansluitend een trainingssessie van niemand minder dan de broers Borlée die achteraf royaal met tips strooiden. “Succes is slechts voor 20% afhankelijk van talent en voor 80% van noeste arbeid”, motiveerde Dylan het aanwezige publiek.
Vraag je je soms af of je die sportoutfit nu (weeral eens) moet wassen? Misschien heb je geen tijd voor de was of zie je het nut niet in om dat sportshirt te wassen nadat je er nog geen 20 minuten in getraind hebt. Maar hoe (on)hygiënisch is het nu écht om je gebruikte sportkleren nog eens aan te trekken, voor je ze wast?
Door meer dan één paar loopschoenen te gebruiken, kan je blessures vermijden en geld besparen op de langere termijn.
Met 40 jaar ervaring in het maken van sportbeha’s voor lopers, lanceert Brooks de nieuwste update van Brooks Run Bra. Twee blikvangers van de nieuwe collectie zijn de Dare Strappy 2.0- en Drive Plunge 2.0.
2022 is het geboortejaar van de Keep on Running podcast. Behalve inspireren en motiveren, willen de makers ook werkelijk een verschil maken in het leven van jonge sporters. Daarom werd er onmiddellijk beslist om elke bekende gast een persoonlijk item te laten meebrengen en signeren. Deze items worden nu geveild ten voordele van Sportaround vzw, een organisatie waar marathonloper Bashir Abdi mee aan het roer zit.
Lopen in guur en nat weer kan best plezant zijn. Alleen worden je schoenen er verdomd vuil van. Tijd voor wat gouden tips om ze weer proper te krijgen!
Als het donker, onveilig, glad of ijskoud is, is de loopband een welgekomen alternatief voor je trainingen buiten. Wanneer komt een loopband (niet) van pas? Wij zetten enkele voor- en nadelen op een rijtje.
De Ethiopiër Hailemaryam Kiros won tien dagen geleden de Marathon van Osaka in 2:06:01. Maar een misschien nog veel straffere prestatie kwam op naam van Takanobu Minoshima. De 47-jarige Japanner finishte in 3:28:11 ... op traditionele houten Japanse sandalen.
Goed nieuws voor liefhebbers van de trails. Vanaf 1 maart is de nieuwste versie van de Brooks Catamount verkrijgbaar: de technische trailschoen is ontworpen voor lopers die nieuwe snelheden nastreven. De Catamount 2 heeft een geïntegreerde SkyVault-voortstuwingsplaat die heuvelop lopen eenvoudiger maakt. En bij een technische schoen hoort een technische outfit: de High Point-collectie, die speciaal ontworpen is met de behoeften van traillopers in gedachten: bescherming, opbergruimte en bewegingsvrijheid.
Je loopschoenen zijn een belangrijke investering. Daarom is het belangrijk dat je ze fatsoenlijk onderhoudt zodat je er lang plezier aan beleeft. Dat doe je zo!