Materiaal

Slecht weer? Deze loopbandtraining is leuk én doeltreffend

De loopband klinkt voor sommigen niet meteen aantrekkelijk, maar je kan er wel degelijk kwalitatief sterke trainingen op afwerken. Niet overtuigend? Probeer dan eens deze work-out.
‘Slow fashion’ is de reactie op de ‘fast fashion’-industrie. Die laatste wordt gekenmerkt door het gebruik van minder kwaliteitsvolle materialen, slechtere werkomstandigheden en productieprocessen met een negatieve impact op het milieu. Ook in de sportkledingindustrie is fast fashion sterk vertegenwoordigd. Gelukkig is er de laatste jaren een tegenbeweging die de fast fashion de rug toekeert. Om sportkledij weer eerlijker te maken en de klimaatverandering tegen te gaan, is er ‘slow fashion’.  
Onderzoekers van de Aalto-universiteit in het Finse Espoo en van de universiteit van Jyväskylä hebben het meest waterafstotende oppervlak ooit gecreëerd. Dit opent de deur voor allerhande revolutionaire toepassingen, ook voor de loopsport ...
Een van de populairste New Balance-loopschoenen kreeg recent een mooie update en biedt lopers nog meer comfort. Wat mag je verwachten van de New Balance Fresh Foam X 1080v13?
De dagen worden alsmaar korter en daarmee stijgt de kans dat je je loopsessies vaak in het donker moet afwerken. Uit recent onderzoek blijkt echter dat bijna de helft van hardlopers zich onveilig voelt tijdens loopsessies in het donker. Welke voorzorgsmaatregelen kan je hiervoor nemen?
De ene dag een rustige duurloop, de dag nadien een training waarbij de sterretjes voor je ogen niet ver weg zijn en bij tijd en stond ook nog eens een wedstrijd. Is dat hoe jouw schema zich ontvouwt? Maak het jezelf dan eenvoudiger door het juiste type van loopschoenen te kiezen voor het juiste type training of wedstrijd.
Op woensdag 13 september werden enkele RunningBE-lezers getrakteerd op een miniclinic van twee Belgische atletiektalenten, Helena Ponette en Jochem Vermeulen.
Brooks Running, expert in prestatiegerichte schoenen, is een officiële samenwerking aangegaan met Strava, het bekende sociale netwerk voor sporters. Brooks wordt zo Strava's allereerste, wereldwijde, maandelijkse challenge partner.
Ben je een gepassioneerd loper die zijn of haar prestaties naar een hoger niveau wil liften? Dan helpen je graag op weg door je een maand lang gratis toegang te geven tot unieke oefeningenvideo's van mobiliteitsplatform LIFT.
De voeten van lopers krijgen het zwaar te verduren. We staan er niet altijd bij stil: tijdens het lopen zetten we bij iedere stap 2 tot 3 keer ons lichaamsgewicht op onze voeten, enkels en knieën.
De jaarlijkse samenwerking tussen Mizuno en het Rijksmuseum voor de TCS Amsterdam Marathon zorgt opnieuw voor kwaliteitsvolle loopschoen, in een kunstzinnig jasje.
Waar laat jij je spullen als je gaat lopen? Een looprugzakje is supermakkelijk om spullen mee te kunnen nemen, zoals drinken, energiegels, je telefoon en een regenjasje. Wij geven enkele tips om het juiste model te kiezen.
Tom Merlevede en Sarah Liefooghe hebben hun passie voor lopen en duurzaamheid samengebracht in hun sportlabel ‘Little by Little’ en combineren authentieke duurzaamheid met inspirerende looplocaties.  
Bijna elke loper krijgt er vroeg of laat mee te maken: schuurplekken. Ze ontstaan door wrijving tussen huid en kleren of door het schuren van huid op huid. Vijf manieren om dat schrale, pijnlijke gevoel te vermijden!