Materiaal

Waarom een extra paar loopschoenen voordelig(er) is

De ene dag een rustige duurloop, de dag nadien een training waarbij de sterretjes voor je ogen niet ver weg zijn en bij tijd en stond ook nog eens een wedstrijd. Is dat hoe jouw schema zich ontvouwt? Maak het jezelf dan eenvoudiger door het juiste type van loopschoenen te kiezen voor het juiste type training of wedstrijd.
Op woensdag 13 september werden enkele RunningBE-lezers getrakteerd op een miniclinic van twee Belgische atletiektalenten, Helena Ponette en Jochem Vermeulen.
Brooks Running, expert in prestatiegerichte schoenen, is een officiële samenwerking aangegaan met Strava, het bekende sociale netwerk voor sporters. Brooks wordt zo Strava's allereerste, wereldwijde, maandelijkse challenge partner.
Ben je een gepassioneerd loper die zijn of haar prestaties naar een hoger niveau wil liften? Dan helpen je graag op weg door je een maand lang gratis toegang te geven tot unieke oefeningenvideo's van mobiliteitsplatform LIFT.
De voeten van lopers krijgen het zwaar te verduren. We staan er niet altijd bij stil: tijdens het lopen zetten we bij iedere stap 2 tot 3 keer ons lichaamsgewicht op onze voeten, enkels en knieën.
De jaarlijkse samenwerking tussen Mizuno en het Rijksmuseum voor de TCS Amsterdam Marathon zorgt opnieuw voor kwaliteitsvolle loopschoen, in een kunstzinnig jasje.
Waar laat jij je spullen als je gaat lopen? Een looprugzakje is supermakkelijk om spullen mee te kunnen nemen, zoals drinken, energiegels, je telefoon en een regenjasje. Wij geven enkele tips om het juiste model te kiezen.
Tom Merlevede en Sarah Liefooghe hebben hun passie voor lopen en duurzaamheid samengebracht in hun sportlabel ‘Little by Little’ en combineren authentieke duurzaamheid met inspirerende looplocaties.  
Bijna elke loper krijgt er vroeg of laat mee te maken: schuurplekken. Ze ontstaan door wrijving tussen huid en kleren of door het schuren van huid op huid. Vijf manieren om dat schrale, pijnlijke gevoel te vermijden!
Sportanker Ruben Van Gucht heeft zijn zinnen gezet op de Valencia Marathon, een van de populairste marathons in Europa. In aanloop naar de grote dag op 3 december neemt Ruben je dit najaar mee in zijn marathonvoorbereiding.
Ook de populaire Glycerin-serie werd geüpdatet met nieuwe kleuren en technologie.
Nieuwe abonnees op RunningBE-magazine genieten van een mooie korting bij het gloednieuwe Little by Little.
Met dit handige afvinklijstje vertrek je goed voorbereid op je lange duurloop!
Zeep maakt je aantrekkelijker voor muggen, al is er een bepaald type waarbij dit net niet het geval is. Dat blijkt uit een recente Amerikaanse studie, waarbij onderzoekers probeerden te achterhalen waarom de ene nu meer gestoken wordt dan de andere.