Materiaal

Haal jij alles uit je sporthorloge? Extra functies onder de loep

Sporthorloges, armbanden, ringen, … De zogenaamde ‘wearables’ zijn inmiddels in alle vormen, kleuren en prijsklassen verkrijgbaar. Bovendien worden ze steeds accurater en hebben ze vaak een uitgebreid spectrum aan extra mogelijkheden en technische snufjes. Van hartritmevariabiliteit tot hersteltijd: welke extra tools zijn écht nuttig en hoe zit het me de accuraatheid van die extra functies?
Nieuwe abonnees ontvangen dit keer de Sockwell Traverse compressiesok (t.w.v. 32,95 euro) gratis bij hun jaarabonnement.
Stijn Vanvolsem ontwierp voor zijn afstudeerproject aan de Universiteit Antwerpen een looprugzak voor solo multistage ultramarathons.
De dagen worden korter en dat betekent dat je je trainingen regelmatig in het donker zal moeten afwerken. Het wordt daarom weer tijd om goed na te denken over zichtbaarheid en veiligheid tijdens het lopen. Waar moet je aan denken?
Sommigen gaan lopen in stilte, anderen verkiezen een leuk muziekje in hun oren. Je kan ook hardlopen met een podcast. Zo leer je ook iets bij tijdens het sporten!
De uitgebreide collectie biedt nu meer keuzes voor alle weersomstandigheden.Om steeds veilig en comfortabel op pad te gaan komende donkere maanden.
Na een wekenlange voorbereiding staan Christopher Timmerman (Château Planckaert) en onze redacteur komende zondag aan de start van de TCS London Marathon. Om hun doel - finishen onder de 3 uur - te bereiken werd de voorbije maanden hard getraind onder het toeziend oog van RunningBE en New Balance, officiële partner van de TCS London Marathon. Zowel voor het trainingsschema als de wedstrijd hullen beide lopers zich in de loopkledij van New Balance, met als uithangbord de FuelCell RC Elite v2 wedstrijdschoen.
“Make active walking great again”, zei nog nooit iemand. Want ten eerste is active walking altijd al ‘great’ geweest. En ten tweede, jij als loper doet het ongetwijfeld ook. Lees hier waarom en hoe je nog meer motivatie verzamelt om aan active walking te doen.
Socialmediaplatform Snapchat zet fors in op augmented reality (AR) en is bezig met de verdere ontwikkeling van zijn AR-bril Spectacles, die al enkele jaren op de markt is. Met de nieuwe Spectacles kan er ook voor lopers een volledig nieuwe wereld opengaan ...
Veel lopers denken niet al te lang na bij de aankoop van nieuwe loopsokken. Nochtans zijn ze enorm belangrijk. Tijd voor wat advies.
Feit of fabel: moet de tragere Bondi 8 het onderspit delven tegen de snelle HOKA Mach 5?
Een bijzonder vervelend fenomeen: blaren of bleinen. Enkele tips om ze te vermijden en behandelen zijn dan ook ongetwijfeld welkom.
In loperskringen wordt er vaak over pronatie gepraat. Weet je niet wat dat precies is? Lees dan zeker verder, want het is belangrijk dat je weet welk pronatietype jij hebt.
Bijna elke loper krijgt er vroeg of laat mee te maken: schuurplekken. Ze ontstaan door wrijving tussen huid en kleren of door het schuren van huid op huid. Vijf manieren om dat schrale, pijnlijke gevoel te vermijden!
Het Zwitserse On lanceerde een eerste collectie sportbeha’s om de loopoutfit van vrouwelijke lopers compleet te maken.