Magazine

Coverinterview Ine Beyen

Ine Beyen koerste jarenlang op professioneel niveau tot ze een gezin stichtte en voltijds mama werd. Intussen heeft ze haar weg opnieuw binnen het wielrennen gevonden, dit keer aan de zijlijn als commentator bij vrouwenwedstrijden en als reporter voor onder meer Vive le Vélo. Ook fietst ze weer, maar liever gaat ze lopen. 'Ik gebruik het lopen om aan niets te denken en natuurgeluiden te horen. Lopen geeft me rust.'
Deze heerlijke recuperatieshake met banaan, havermout en pindakaas maak je in no-time.
Lopers en hun havermout. Het is een geslaagd huwelijk. Havermout zit dan ook boordevol gezonde eigenschappen en levert je de nodige energie om je trainingen mee af te werken.
Een weloverwogen keuze maken bij de aanschaf van nieuwe loopschoenen om blessures en vervelende kwaaltjes te voorkomen is bij het gros van de lopers de logica zelve. Dat ook goede loopsokken bijdragen aan een groter loopcomfort en minder blessures is minder geweten. Zo zijn vooral compressiekousen een cruciale bondgenoot in de strijd tegen blessures. Ze werken bovendien herstel- en prestatiebevorderend.
Vergeet even je complexe loopschema's met intervaltrainingen, fartleks en duurlopen. Wil je een betere loper worden, dan moet je de dag misschien starten met een koude douche of ijsbad. Ga 's ochtends een keer lopen op je nuchtere maag en laat dat flesje water gerust wat vaker aan de kant. Maak kennis met intermittent living. Je nieuwe levensstijl zal je niet allen gezonder maken, het kan je ook helpen om je loopschema's makkelijker te verteren en je looptijden te verbeteren.
Lopers hebben vaak stevige trek wanneer ze de eindmeet van een loopevent bereiken of thuiskomen van een intensieve training. Ze grijpen dan veelal naar iets wat snel kan worden genuttigd. Frietjes, hamburgers, pizza, ... Alleen jammer dat deze telkens zorgen voor zo'n futloos gevoel achteraf. Gelukkig kan je ook op een gezonde manier genieten van fastfood.
Met functionele oefeningen om je spieren en gewrichten te versterken kan je het risico op veelvoorkomende loopblessures verkleinen. In deze oefeningenreeks legt Energy Lab-coach Aron Verhaeghe uit hoe je een lopersknie, shin splints en peesontstekingen kan vermijden.
Op zondag 24 april zullen opnieuw tienduizenden sportievelingen de veters van hun loopschoenen strikken voor het grootste loopfeest van ons land. Ongeacht rang of stand, de AG Antwerp 10 Miles is er voor iedereen. Dat is ook het thema van deze editie. Met drie bijzondere loopverhalen zetten we het thema extra kracht bij.
Als je begint met lopen lijkt alles vanzelf te gaan. Je maakt week na week progressie, zonder dat het echt een verschil maakt wat voor soort trainingen je doet. De motivatie is groot ... Maar dan komt het onvermijdelijke plateau en gaat het plots niet zo vlot meer. Wij delen drie essentiële trainingsprincipes om dit plateau te voorkomen en vooruitgang te blijven boeken.
Je loopschoenen zijn het belangrijkste onderdeel van je loopuitrusting. Net daarom laat je je in de zoektocht naar het perfecte paar maar beter begeleiden door specialisten. Eddy D'Hondt, manager inkoop bij loopspeciaalzaak Runners' lab, legt uit waarop erkende adviseurs steeds (meer) letten en hoe zij jou helpen om je ideale schoen te vinden. Hierna geven we een overzicht van de beste loopschoenen die je nu bij loopspeciaalzaken kan vinden.
Bij zijn wielerclub FC Wielermode zullen ze eens moeten gniffelen. De stijlvolle Geert Meyfroidt gaat als loper gewoon in het voetbalshirt van zijn zonen de deur uit. Als beginnende loper heeft hij nog geen tijd gevonden om zijn kleerkast met sportkledij uit te breiden. Het plezier van lopen heeft hij wel al ontdekt. 'Ik was geen loper, maar ik ben heel blij dat ik het gevoel heb leren kennen. 40 minuutjes volstaan om mezelf volledig te resetten.'
Als abonnee op runningBE magazine geniet je om de twee maanden van een nieuwe dosis loopinspiratie, een gratis thuisbezorging en een voordeligere prijs dan in de winkel. Nieuwe abonnees krijgen er dit keer de Herzog Pro Sport Enkelsokken gratis bij.
In het najaar van 2021 vond in het Portugese São Pedro do Sul het Europees kampioenschap skyrunning plaats. RunningBE sprak met de Italiaan Marino Giacometti - de bezieler van de discipline - en onze (eerste) Belgische EK-deelnemers.
Diëten beloven vaak veel goeds, maar stellen vaak ook veel teleur. Laat je niet verleiden door de talloze voedingshypes waarmee we om de oren geslagen worden. Om gezond en duurzaam gewicht te verliezen, is een evenwichtig voedingspatroon in combinatie met voldoende beweging jouw onewayticket richting een gezond 2022.
De geur van het bos, een voorbijlopend hertje, krakende takken onder je loopschoenen of een verrassend en adembenemend uitzicht. Lopen in de natuur boomt en niet alleen onder invloed van de aanslepende coronapandemie. Mensen zijn op zoek naar een unieke natuurbeleving. De Keytrade Bank Nature Trail Series maakt die zoektocht net iets makkelijker.