Magazine

Interview Christopher & Stephanie: “Lopen is een rode draad doorheen ons gezinsleven”

Op zaterdag 25 juni 2022 vindt voor de eerste keer de Midsummer Oudsberg Trail plaats. Het parcours van deze trail gaat rond de hoogste landduin en grootste open stuifduin van Vlaanderen, namelijk de Oudsberg.
Als abonnee op runningBE magazine geniet je om de twee maanden van een nieuwe dosis loopinspiratie, een gratis thuisbezorging en een voordeligere prijs dan in de winkel. Nieuwe abonnees krijgen dit keer 25 euro korting voor de Polar-webshop.
Op zondag 26 juni rolt Brussel de rode loper uit voor de deelnemers aan de Liantis Urban Trail Brussels. Op een gezellig parcours van 6 of 12 km loop je door de opmerkelijkste gebouwen van onze hoofdstad. En heel verrassend: zelfs het vorstenpaar opent de poorten van het Koninklijk Paleis. Een wereldprimeur!
De coolste loopwedstrijd? Dat moet wel de Marathon van Spitsbergen zijn. En dan hebben we het nog niet eens over de temperatuur. De uitzichten en beleving tijdens de meest noordelijke marathon ter wereld zijn onvergetelijk. Een ijsbeer loop je het liefst alleen aan de finish tegen het lijf ...
We weten allemaal wel dat het belangrijk is en toch is het vaak het eerste dat wordt overgeslagen. De opwarming wordt vaak aanzien als een tijdrovend, vervelend onderdeel van de looptraining, als een noodzakelijk kwaad. Coach Aron Verhaeghe legt uit waarom de opwarming wel degelijk belangrijk is en hoe je het op een goede manier aanpakt.
Niet te weinig, niet te veel: een optimaal ontbijt samenstellen voor de hectische ochtend van een loopwedstrijd is een kunst op zich. Wie zich op D-day weleens heeft vergrepen aan een te rijkelijk ontbijt of - even erg - wie geen hap door de keel kreeg, weet dat de gevolgen nefast kunnen zijn. Daarom geven we samen met sportdiëtiste Jana Camphens enkele vuistregels mee om je ideale wedstrijdontbijt samen te stellen.