Magazine

Fascia Goed herstellen

Fascia krijgt steeds meer aandacht van dokters, coaches en fysiotherapeuten. Niet vreemd, want dit bindweefsel is een belangrijk en allesomvattend systeem van ons lichaam: het verbindt alle systemen met elkaar.
Op de tiende dag van de tiende maand vindt hét loopfeest van het jaar plaats: de AG Antwerp 10 Miles. Beginner of doorgewinterd loper, de 10 Miles staat werkelijk bij iedereen op de running bucketlist. Eventcoördinator Thomas Huyberechts deelt 10 niet te missen tips & tricks.
Wil je binnenkort je persoonlijke record aanvallen? Dan is plyometrische training een must.
Het is druk geweest voor Sandra Bekkari. Zo druk dat haar ochtendloopjes er vaak bij moesten inschieten. Niet alleen was er de verbouwing van een nieuw huis. Eind september ligt haar nieuw kookboek Fast Food 3 in de winkel, met opnieuw gezonde gerechten die in een handomdraai klaar zijn. Toch is lopen het eerste waarvan ze de draad weer wil oppikken, zodra er wat meer tijd in de agenda vrijkomt.
Waarom een intensieve work-out beter is voor je op date gaat, en een rustige duurloop dan weer helpt voor je een belangrijke vergadering hebt.
Als abonnee op running.be magazine geniet je om de twee maanden van een nieuwe dosis loopinspiratie, een gratis thuisbezorging en een voordeligere prijs dan in de winkel. Nieuwe abonnees krijgen er dit keer niet één, maar twee tubes van Flexpower gratis bij. Voor een actieve lichaamsverzorging!
Lopen is een immens populaire en toegankelijke hobby, waarover helaas ook een aantal fabels de ronde doen. In de stroom van informatie die op je afkomt, is het vaak moeilijk om te weten wat je nu wel of niet mag geloven. Daarom hebben we zes hardnekkige loopmythes onder de loep genomen én de feiten voor jou op een rijtje gezet.
De zomer, dat vraagt om frisse gerechten, bij voorkeur te verorberen op een plekje in de zon. Als je seizoensgebonden ingrediënten gebruikt, geniet je van veel gezondheidsvoordelen. Bovendien zijn ze lekkerder, goedkoper én hebben ze een kleinere impact op het milieu. Wij zetten enkele zomertoppers op een rij en geven je zomerse kookinspiratie.
Loopschoenen? Check! Trendy sportoutfit? Check! Coronapaspoort? Hopelijk ook een check! Onze reiskoffer staat klaar. Nu het rijk der vrijheid ons toelacht, durven we allemaal weer dromen van verre bestemmingen. Voor onze lezers is dat: reizen op loopschoenen. Wij selecteerden vijf bestemmingen op vijf verschillende continenten om op je bucketlist te zetten.
Je kracht en corestability onderhoud je de komende zomermaanden efficiënt met de juiste spierversterkende oefeningen. Energy Lab-coach Ward Vande Capelle geeft zes oefeningen mee waarvoor je geen extra materiaal nodig hebt. Zo kan je de oefeningen perfect uitvoeren op het strand of aan het zwembad, met als beloning een frisse duik in het water!
De zomer brengt ongetwijfeld de nodige uitdagingen met zich mee voor je looptochtjes. Hoe kan je verantwoord trainen bij erg warm weer? Hoe zit het met eten en drinken? En welke andere sporten kan je doen als het écht te warm is om te lopen? Energy Lab-coach Thijs Dekiere geeft antwoord.
Romelu Lukaku en Kevin De Bruyne, Wout van Aert en Mathieu van der Poel, Nafi Thiam en Koen Naert. Van het EK voetbal over de Tour tot de Olympische Spelen in Tokio. Ze hebben deze zomer allemaal geen geheimen voor VTM-sportanker Maarten Breckx. Tussendoor bindt de sportjournalist graag zelf de loopschoenen aan.
De drijfveer achter Brooks' innovatie, het BlueLine Lab, introduceert zijn nieuwste innovatie: de Aurora-BL. De schoen is na de release van de Hyperion Elite, Hyperion Tempo en Catamount de vierde hightech loopschoen van Brooks.
We weten allemaal dat alcohol veel kilocalorieën bevat en een aantal negatieve effecten heeft. Maar wat als je toch een glaasje wil drinken en tegelijk niet al te veel schade wil aanrichten? Waarvoor kies je dan het best?
Als abonnee op running.be magazine geniet je om de twee maanden van een nieuwe dosis loopinspiratie, een gratis thuisbezorging en een voordeligere prijs dan in de winkel. Nieuwe abonnees krijgen er dit keer het technische runningBE loopshirt gratis bij.