Magazine

Gezonde fastfood Recepten

Lopers hebben vaak stevige trek wanneer ze de eindmeet van een loopevent bereiken of thuiskomen van een intensieve training. Ze grijpen dan veelal naar iets wat snel kan worden genuttigd. Frietjes, hamburgers, pizza, ... Alleen jammer dat deze telkens zorgen voor zo'n futloos gevoel achteraf. Gelukkig kan je ook op een gezonde manier genieten van fastfood.
Met functionele oefeningen om je spieren en gewrichten te versterken kan je het risico op veelvoorkomende loopblessures verkleinen. In deze oefeningenreeks legt Energy Lab-coach Aron Verhaeghe uit hoe je een lopersknie, shin splints en peesontstekingen kan vermijden.
Op zondag 24 april zullen opnieuw tienduizenden sportievelingen de veters van hun loopschoenen strikken voor het grootste loopfeest van ons land. Ongeacht rang of stand, de AG Antwerp 10 Miles is er voor iedereen. Dat is ook het thema van deze editie. Met drie bijzondere loopverhalen zetten we het thema extra kracht bij.
Als je begint met lopen lijkt alles vanzelf te gaan. Je maakt week na week progressie, zonder dat het echt een verschil maakt wat voor soort trainingen je doet. De motivatie is groot ... Maar dan komt het onvermijdelijke plateau en gaat het plots niet zo vlot meer. Wij delen drie essentiële trainingsprincipes om dit plateau te voorkomen en vooruitgang te blijven boeken.
Je loopschoenen zijn het belangrijkste onderdeel van je loopuitrusting. Net daarom laat je je in de zoektocht naar het perfecte paar maar beter begeleiden door specialisten. Eddy D'Hondt, manager inkoop bij loopspeciaalzaak Runners' lab, legt uit waarop erkende adviseurs steeds (meer) letten en hoe zij jou helpen om je ideale schoen te vinden. Hierna geven we een overzicht van de beste loopschoenen die je nu bij loopspeciaalzaken kan vinden.
Bij zijn wielerclub FC Wielermode zullen ze eens moeten gniffelen. De stijlvolle Geert Meyfroidt gaat als loper gewoon in het voetbalshirt van zijn zonen de deur uit. Als beginnende loper heeft hij nog geen tijd gevonden om zijn kleerkast met sportkledij uit te breiden. Het plezier van lopen heeft hij wel al ontdekt. 'Ik was geen loper, maar ik ben heel blij dat ik het gevoel heb leren kennen. 40 minuutjes volstaan om mezelf volledig te resetten.'
Als abonnee op runningBE magazine geniet je om de twee maanden van een nieuwe dosis loopinspiratie, een gratis thuisbezorging en een voordeligere prijs dan in de winkel. Nieuwe abonnees krijgen er dit keer de Herzog Pro Sport Enkelsokken gratis bij.
In het najaar van 2021 vond in het Portugese São Pedro do Sul het Europees kampioenschap skyrunning plaats. RunningBE sprak met de Italiaan Marino Giacometti - de bezieler van de discipline - en onze (eerste) Belgische EK-deelnemers.
Diëten beloven vaak veel goeds, maar stellen vaak ook veel teleur. Laat je niet verleiden door de talloze voedingshypes waarmee we om de oren geslagen worden. Om gezond en duurzaam gewicht te verliezen, is een evenwichtig voedingspatroon in combinatie met voldoende beweging jouw onewayticket richting een gezond 2022.
De geur van het bos, een voorbijlopend hertje, krakende takken onder je loopschoenen of een verrassend en adembenemend uitzicht. Lopen in de natuur boomt en niet alleen onder invloed van de aanslepende coronapandemie. Mensen zijn op zoek naar een unieke natuurbeleving. De Keytrade Bank Nature Trail Series maakt die zoektocht net iets makkelijker.
Ben je iemand die zich 's ochtends kiplekker voelt om te sporten of ben je eerder iemand die wat meer tijd nodig heeft en pas later op de dag het beste van zichzelf kan geven? Of je een vroege vogel of nachtuil bent, hangt af van je biologische klok. Die regelt de 24 uursritmes van tal van lichaamsfuncties. Op het juiste moment van de dag je training inplannen, helpt om sneller resultaat te zien en speelt een bepalende rol bij je sportprestatie.
Starten met lopen (en er een routine van maken) is stap 1, maar misschien wil je na een tijdje wel een snellere loper worden. Enter: intervaltrainingen. Maar waar moet je als beginner precies op letten wanneer je je aan die trainingsvorm wil wagen?
Lopen op hartslag heeft veel voordelen. Dankzij de realtime data tijdens je loopsessie krijg je continu inzicht in hoe je lichaam op de inspanning reageert, waardoor je slimmer en efficiënter kan trainen. Je hartslag tracken biedt zowel voordelen voor je prestatie als voor je gezondheid. Wij maken je wegwijs in de wondere wereld van hartslagtraining.
In 2021 was Dorianne Aussems (28) overal tegelijk. De MNM-radiopresentatrice werkte als reporter voor de olympische tv-talkshow Van hier tot in Tokio, presenteerde de startpodia op het WK wielrennen en toonde haar intelligentie in De Slimste Mens ter Wereld. Is de liefde voor de micro al groot, dan is de liefde voor haar loopschoenen nog intenser. 'Als ik na een loopje thuiskom, is het alsof de zon opnieuw opgekomen is.'
Nieuwe seizoenen vragen om nieuwe loopkleren. Om de komende nattere, koudere en donkere maanden in alle comfort te trotseren, belichten we enkele - warm aanbevolen - collecties. Met deze onmisbare items en tips zet je in op comfort, prestatie en stijl.