Magazine

In 5 stappen naar meer Mentale veerkracht

Kijk eens om je heen. Sinds de coronamaatregelen versoepeld zijn, hollen veel mensen zichzelf weer achterna. Plots kan er opnieuw veel, maar moet er ook weer meer. De druk op ons werk en sociaal leven neemt toe, waardoor onze sportuurtjes onder druk komen te staan. Soms is het niet alleen een kwestie van te veel hooi, maar ook van het juiste hooi of een andere vork. Wij geven je vijf tips om de balans in evenwicht te houden.
Het is vroeger donker en de temperaturen hebben een serieuze duik genomen. Onder een dekentje in de zetel een boek lezen of een nieuwe tv-serie bekijken, het is allemaal net iets verleidelijker in het najaar. Zeker als die buienradar je nog wat meer doet twijfelen. Maar laat je niet van de wijs brengen: de herfst- en wintermaanden zijn ideaal om je loopschoenen aan te binden. Met onze handleiding maken we het je nog net iets makkelijker ...
Olympisch kampioen, wereldkampioen, Europees kampioen, aanvoerder van de nationale hockeyploeg, succesvol ondernemer en trotse papa. Het visitekaartje van Red Lion Félix Denayer (31) oogt indrukwekkend. En wat ons betreft mag hij daar nog 'getalenteerd loper' en 'motivatiecoach' aan toevoegen.
De een danst graag in het donker, de ander loopt er liever in. Of je agenda overdag nu stampvol staat, of je gewoon het liefst buiten bent na zonsondergang: er zijn genoeg redenen om kilometers te maken later op de avond. Geen avondloper? Hier zijn vijf redenen om na zonsondergang toch je loopschoenen aan te trekken.
Met haar bestsellers 'Nooit meer diëten' en 'Fast Food' toont Sandra Bekkari Vlaanderen hoe gezond koken ook snel en lekker kan zijn. Voor de recepten uit de boekenreeks Fast Food heb je gemiddeld een halfuurtje nodig, zonder stress dus! De voedingsdeskundige deelt hier enkele van haar favoriete 'snelle' recepten.
Als abonnee op runningBE magazine geniet je om de twee maanden van een nieuwe dosis loopinspiratie, een gratis thuisbezorging en een voordeligere prijs dan in de winkel. Nieuwe abonnees krijgen er dit keer de bestseller Fast Food 1 van Sandra Bekkari gratis bij!
Voor velen blijven relaxatiemethodes vaak nog een 'ver-van-mijn-bedshow'. Toch hoef je mediteren niet te associëren met niks doen. Mindfulness bijvoorbeeld betekent letterlijk 'bewust zijn'. Het is bewust bezig zijn met de activiteit die je nu doet, zonder je zorgen te maken over wat er nog op je to-dolijst staat. Wij vertellen je hoe je deze mindset via het lopen kan bereiken.
Fascia krijgt steeds meer aandacht van dokters, coaches en fysiotherapeuten. Niet vreemd, want dit bindweefsel is een belangrijk en allesomvattend systeem van ons lichaam: het verbindt alle systemen met elkaar.
Op de tiende dag van de tiende maand vindt hét loopfeest van het jaar plaats: de AG Antwerp 10 Miles. Beginner of doorgewinterd loper, de 10 Miles staat werkelijk bij iedereen op de running bucketlist. Eventcoördinator Thomas Huyberechts deelt 10 niet te missen tips & tricks.
Wil je binnenkort je persoonlijke record aanvallen? Dan is plyometrische training een must.
Het is druk geweest voor Sandra Bekkari. Zo druk dat haar ochtendloopjes er vaak bij moesten inschieten. Niet alleen was er de verbouwing van een nieuw huis. Eind september ligt haar nieuw kookboek Fast Food 3 in de winkel, met opnieuw gezonde gerechten die in een handomdraai klaar zijn. Toch is lopen het eerste waarvan ze de draad weer wil oppikken, zodra er wat meer tijd in de agenda vrijkomt.
Als abonnee op running.be magazine geniet je om de twee maanden van een nieuwe dosis loopinspiratie, een gratis thuisbezorging en een voordeligere prijs dan in de winkel. Nieuwe abonnees krijgen er dit keer niet één, maar twee tubes van Flexpower gratis bij. Voor een actieve lichaamsverzorging!
Lopen is een immens populaire en toegankelijke hobby, waarover helaas ook een aantal fabels de ronde doen. In de stroom van informatie die op je afkomt, is het vaak moeilijk om te weten wat je nu wel of niet mag geloven. Daarom hebben we zes hardnekkige loopmythes onder de loep genomen én de feiten voor jou op een rijtje gezet.
De zomer, dat vraagt om frisse gerechten, bij voorkeur te verorberen op een plekje in de zon. Als je seizoensgebonden ingrediënten gebruikt, geniet je van veel gezondheidsvoordelen. Bovendien zijn ze lekkerder, goedkoper én hebben ze een kleinere impact op het milieu. Wij zetten enkele zomertoppers op een rij en geven je zomerse kookinspiratie.
Loopschoenen? Check! Trendy sportoutfit? Check! Coronapaspoort? Hopelijk ook een check! Onze reiskoffer staat klaar. Nu het rijk der vrijheid ons toelacht, durven we allemaal weer dromen van verre bestemmingen. Voor onze lezers is dat: reizen op loopschoenen. Wij selecteerden vijf bestemmingen op vijf verschillende continenten om op je bucketlist te zetten.