Loopevents nieuws

Meer dan 5000 deelnemers voor zonnige en sfeervolle Antwerp Marathon

Met exact 5050 waren ze op zondagmorgen aan het Kattendijkdok, waar opnieuw de start lag van de Antwerp Marathon supported by Port of Antwerp-Bruges. De mist was opgetrokken en had plaatsgemaakt voor een heerlijk zonnetje. Niet alleen goed nieuws voor wie zich klaarmaakte in het startvak, ook voor de toeschouwers die langzaamaan - en later op de dag in groten getale - naar buiten kwamen.
Het Thor Park in Genk wordt op zondag 11 september opnieuw ingenomen door stoere vrouwen en mannen voor de zevende editie van AA Drink Spartacus Thor. Zo’n 3000 deelnemers zullen er de uitdaging aangaan met de natuurelementen en diverse obstakels. Dat zijn er ruim 400 meer dan vorig jaar. Vooral de Family Run van 3 km – waarin kinderen samen met hun ouders, peters, meters of grootouders samen de uitdaging aangaan - zit in de lift. Inschrijven kan nog tot en met zaterdag.
Op zondag 11 september vindt de tweede editie van de Antwerp Marathon plaats. Het vernieuwde parcours bevat minder bochtenwerk en biedt dus de ideale gelegenheid om een nieuw persoonlijk record te lopen. Maar uiteraard is de beleving minstens zo belangrijk. Zo lopen de deelnemers zondag langs de mooiste landmarks van ’t Stad en zullen ze in de Port of Antwerp-Bruges cheering lane en op tientallen andere supporterspunten luid aangemoedigd worden. Online inschrijven voor de Antwerp Marathon is nog mogelijk tot en met zaterdag. Zondag ter plaatse inschrijven kan ook.
Climbing for Life viert dit jaar zijn tiende verjaardag. Dit sportieve en uitdagende evenement voor het goede doel strijkt van 8 tot 10 september voor het eerst neer in de Dolomieten. Circa 2000 landgenoten zullen tijdens Climbing for Life – Dolomiti Alta Badia de mooiste cols van dit Italiaanse bergmassief bedwingen – met de fiets, te voet of al lopend. De opbrengst gaat naar de strijd tegen longaandoeningen.
Op zondag 2 oktober 2022 vindt de 17de editie van de Brussels Airport Marathon & Half Marathon plaats. Lopers uit heel de wereld en van over heel het land zullen op het volledig vernieuwde parcours hun loopschoenen aanbinden. Jij ook? We geven jou alvast 10 goeie redenen waarom je dit geweldige loopevent niet mag missen!
De eerste editie van de Wine Walk & Run, nu zondag 28 augustus, is al meteen een schot in de roos. Naar schatting 2500 wandelaars en lopers zullen bij mooi zomerweer kunnen proeven van de geneugten van het Hageland: wijngaarden, bossen, velden en wijn.
Tijdens de events van de Keytrade Bank Nature Trail Series loop of wandel je doorheen de mooiste plekjes natuur in ons land. En dankzij het inschrijvingsgeld en de vrije bijdrages van de deelnemers kunnen er waardevolle dingen voor de natuur gerealiseerd worden.
Op zondag 9 oktober wordt Hasselt ingepalmd door de lopers. ENGIE Dwars door Hasselt blaast 40 kaarsjes uit en heeft voor zijn jubileumeditie enkele nieuwigheden in petto. Inschrijven kan vanaf nu.
Op zondag 23 oktober vindt de zesde editie van de Liantis Urban Trail Gent plaats. Drie jaar lang hebben de Gentenaren – en iedereen die houdt van een sportieve, culturele en verrassende looptocht door de Arteveldestad – erop moeten wachten. Inschrijven voor deze nieuwe editie, waarbij de deelnemers voor het eerst naar de Oude Dokken en – opnieuw – dwars door het Van Eyck Zwembad lopen, kan vanaf nu.
Ondek het schitterend parcours van het nieuwe Hagelands event. 
 Vier weken lang streden tal van BV’s op VTM om de titel van Spartacus. Uiteindelijk was Christopher Timmerman de strafste in de finale tegen Francesco Planckaert en klopt Aagje Vanwalleghem Kim Gevaert bij de vrouwen. Nu is het aan jou! Want de AA Drink Spartacus Series is er voor iedereen, met dit najaar nog twee evenementen: de AA Drink Spartacus Run in Boom en de AA Drink Spartacus Thor in Genk.
The ENGIE Classic in Tessenderlo was maandagavond aan zijn 36ste editie toe. Duizenden deelnemers trotseerden de hitte en liepen op een parcours van 4 of 10 km dwars door het bruisende centrum, waar ze toegejuicht werden door feestende kermisgangers. Voor kinderen tot 12 jaar was er de 1 km lange kids run.
Op maandagavond 11 juli is Tessenderlo weer even de loophoofdstad van Limburg. The ENGIE Classic, dit jaar aan zijn 36ste editie toe, verwelkomt jaarlijks enkele duizenden deelnemers. Zij lopen op een parcours van 4 of 10 km dwars door het bruisende centrum, waar ze toegejuicht worden door feestende kermisgangers. Online inschrijven kan nog tot maandag 17u.
Op zondag 28 augustus vindt in Linden (Lubbeek) een gloednieuw loop- en wandelevenement plaats: de Wine Walk & Run. Je kan er lopen of wandelen tussen de wijngaarden en door de bossen en genieten van wijndegustaties onderweg en aan de finish.
Wil je zelf de obstakels uit het VTM-programma ‘Spartacus Run’ overwinnen, net als onze Bekende Vlamingen? Dat kan! Zowel op 11 september tijdens de AA Drink Spartacus Thor in Genk als op 16 oktober met de  Spartacus Run in Boom.