Loopevents nieuws

ENGIE Knokke Run is op 1 mei de opener van de ENGIE Running Tour 2024

De ENGIE Running Tour bundelt ook dit jaar weer de mooiste en leukste stadslopen van het land. De ENGIE Knokke Run, die traditiegetrouw op 1 mei plaatsvindt, bijt de spits af. De deelnemers krijgen een afwisselend parcours langs de zee en door het bos voorgeschoteld en hebben keuze uit vier verschillende afstanden. Inschrijven kan vanaf nu!
Op zondag 5 mei vindt de elfde editie van Genk Loopt plaats. Met afstanden van 360 meter tot 10 mijl is er voor lopers van alle leeftijden en alle niveaus een passend parcours. Wandelaars zullen dit jaar naast een 5 en 10 km voor het eerst ook een parcours van 10 mijl kunnen stappen. Inschrijven voor Genk Loopt (& Wandelt) kan vanaf nu!
Ik ga een marathon lopen en neem mee ... een koelkast. Voor de Engelsman Daniel Fairbrother is dat de normaalste zaak van de wereld, maar de politie van Stevenage keek raar op toen ze deze 'cool runner' in het vizier kregen ...
4200 lopers staan op zondag 28 januari aan de start van de Baloise Antwerp Park Miles. Daarmee is de prelude op de Baloise Antwerp 10 Miles bij zijn derde editie voor het eerst helemaal volzet. In de Baloise Antwerp Park Miles trekken de deelnemers door enkele prachtige parken aan de oostkant van de stad, het Bosuilstadion en Fort 2 in Wommelgem. Voor veel lopers is dit de start van hun loopjaar.
Op zondag 6 oktober wordt het schilderachtige Brugge opnieuw omgetoverd tot een loopparadijs. Tijdens de zevende editie van de Athora Great Bruges Marathon wordt alles nog mooier, grootser en beter … en misschien ook sneller. Het vlakke parcours – met heel wat kilometers door het centrum van de stad - is ideaal om een persoonlijk record neer te zetten. Inschrijven kan vanaf nu.
De inschrijvingen voor de Sofico Gent Marathon gaan hard. De teller voor deze populaire voorjaarsmarathon staat nu al op meer dan 12.000 inschrijvingen. 15.000 deelnemers is de maximumcapaciteit.
De Canadees Ben Pobjoy voltooide in 2023 maar liefst 242 marathons en dat in bijna 70 landen. Begin 2023 nam Pobjoy ontslag van zijn job als marketeer in Toronto om zijn ‘Marathon Earth Challenge’ te beginnen: een solo en zelfvoorzienende poging om 240+ marathons te lopen en zo het Guinness World Record te verbeteren voor ‘meest gelopen marathons in het meeste landen in één kalenderjaar’. Hiervoor moest Pobjoy beter doen dan Amerikaan Larry Macon die 239 marathons voltooide in 2012.
Vreemd tafereel in de marathon van het Chinese Xiamen afgelopen weekend: de Keniaan Benson Mutiso loopt na 30 km alleen aan de leiding, maar staakt plots zijn inspanning en stelt zich langs de kant van de weg om te applaudiseren voor zijn achtervolgers ...
De 'Fastest Known Time' (FKT) die Karel Sabbe in augustus 2023 neerzette op de Pacific Crest Trail is door een vakjury van FKT verkozen tot FKT of the Year.
Van de finish van Karel Sabbe op de legendarische Barkley Marathons tot heel wat nieuwe wereldrecords in het ultralopen. Deze artikels over opvallende loopgebeurtenissen en -prestaties lazen jullie het meest in 2023.
Op 12 en 13 april 2025 vinden in ons land de eerste European Running Championships plaats. Profatleten en recreanten staan dat weekend samen aan de start van het Europees kampioenschap marathon, halve marathon en 10 km. Het marathonparcours loopt van Brussel naar Leuven, de andere wedstrijden starten en finishen in Leuven. De interesse is enorm. Pre-registreren voor wat het grootste loopfeest ooit in ons land wordt, kan vanaf nu.
De data van Strava geven inzicht in de trainingsvoorbereiding en wedstrijddag van de deelnemers aan de New York City Marathon. Daaruit blijkt dat vrouwen succesvoller waren in het behalen van hun wedstrijddoelen dan mannen.
Op zondag 17 december vindt de derde editie van de Keytrade Bank Mijnentocht plaats. Dit loop- en wandelevenement combineert de prachtige natuur en het rijke industrieel erfgoed van mijngemeentes Heusden-Zolder en Beringen. Bijna 2500 sportievelingen hebben zich al ingeschreven. Online inschrijven kan nog tot en met zaterdag, maar zondag ter plaatse inschrijven kan ook nog.
Op zondag 5 mei 2024 staat dé Belgische belevingsmarathon bij uitstek op het programma. In de Great Breweries Marathon kan je een sportieve topprestatie combineren met een uitgelezen bierdegustatie. De inschrijvingen voor de zevende editie zijn vandaag geopend.
Ricardo Rosado liet een vijfde plaats in de marathon van Malaga en het daarbij horende prijzengeld schieten omdat hij het belangrijker vond om een zwijmelende Keniaanse collega over de meet te helpen. De Spaanse toploper oogstte enorm veel lof voor zijn sportiviteit.