Loopevents nieuws

Ben jij klaar om een marathon te lopen?

Voordat je je inschrijft voor een marathon, is het een goed idee om na te gaan of je daadwerkelijk klaar bent voor de mythische afstand van 42,195 km. te lopen Maar hoe weet je dat? Deze checklist kan je helpen beslissen.
Wie al een voorproefje wil op de Baloise Antwerp 10 Miles kan op zondag 29 januari deelnemen aan de Baloise Antwerp Park Miles. Deze run van 5, 10 of 21 km door de prachtige parken aan de oostkant van de stad is de officieuze kick-off van het loopjaar 2023. Highlight wordt ongetwijfeld de passage door het Bosuilstadion. Online inschrijven kan nog tot en met zaterdag. Er worden ruim 3.000 lopers aan de start verwacht.
Op zondag 15 oktober vindt de zesde editie van de Athora Great Bruges Marathon plaats. Lopers en wandelaars kunnen zich opmaken voor een marathon, halve marathon of Family Walk door het prachtige historische stadscentrum van Brugge.
Berlijn, Tokio, New York, Boston, Chicago en Londen. Komt Sydney binnenkort als zevende stad in dit illustere lijstje van World Marathon Majors? Om hun kandidatuur kracht bij te zetten proberen de Australiërs Eliud Kipchoge te strikken voor de Sydney Marathon 2024.
Op zondag 7 mei vindt de zesde editie van de Great Breweries Marathon plaats. De inschrijvingen voor deze unieke belevingsmarathon langs drie bekende Belgische brouwerijen zijn donderdag geopend.
Je hoeft de komende maanden niet naar Rome, Parijs, Boston, Londen, Wenen of Rotterdam om een mooie voorjaarsmarathon te lopen. Ook in eigen land worden er mooie lentemarathons georganiseerd, elk met hun eigen unieke DNA.
De CM Urban Walk Series komt volgend jaar terug. Het succesrecept blijft ongewijzigd: een ontdekkingstocht van 10 km door de mooiste steden van het land. Onderweg kunnen de deelnemers op eigen tempo unieke gebouwen en locaties ontdekken. Op zondag 19 maart zal Brussel de CM Urban Walk Series 2023 openen. Het Koninklijk Circus – The Club en Zwembad van het Centrum zijn de eerste twee locaties die al vastliggen. Inschrijven voor de tweede editie van de CM Urban Walk Brussel kan vanaf nu.
Op zondag 18 december vindt de tweede editie van de Keytrade Bank Mijnentocht plaats. 2000 lopers en wandelaars vertrekken aan be-MINE in Beringen richting De Schacht in Heusden-Zolder of doen een lus rond die laatste mijnsite. Het evenement kadert binnen de Keytrade Bank Nature Trail Series en combineert de prachtige natuur en het rijke industrieel erfgoed van beide mijngemeentes. Online inschrijven kan nog tot en met zaterdag.
Op zondag 23 april 2023 vindt de 37ste editie van de Baloise Antwerp 10 Miles plaats en je kan je nu al inschrijven voor het populairste loopevent van België! "Een vroege inschrijving is de beste garantie op een goede voorbereiding”, aldus Antwerps burgemeester Bart De Wever.
Het Texture Museum, de Beatrijszaal van het stadhuis, het Guldensporenstadion, het Begijnhof, … Zaterdagavond zwaaien 20 Kortrijkse locaties hun poorten open voor de eerste editie van de Liantis Urban Trail Kortrijk. In deze afsluitende nocturne van de Liantis Urban Trail Series 2022 lopen de deelnemers op een parcours van 7 of 12 km dwars door de bekendste eyecatchers van de Guldensporenstad. Online inschrijven kan nog tot zaterdag 18u, twee uur voor de start.
Lopen in de natuur wordt in 2023 nog iets mooier. De Keytrade Bank Nature Trail Series pakt dan uit met ‘de mooiste marathon van België’: de Nationaal Park Marathon Maasmechelen. In het weekend van 4 en 5 maart 2023 kunnen lopers en wandelaars 42,195 km lang genieten van het enige nationale park van België. Inschrijven kan vanaf woensdag 7 december om 12u.
Bashir Abdi keert met grootse plannen terug naar de NN Marathon Rotterdam. Onze landgenoot heeft de ambitie om op zondag 16 april 2023 het Europese record, dat hij vorig jaar op de Coolsingel met 2.03.36 op zijn naam zette, verder aan te scherpen. Abdi is ervan overtuigd dat zijn favoriete marathon hem vanwege "het snelle parcours, het uitbundige publiek en de voortreffelijke organisatie" de beste mogelijkheden biedt.
Op zondag 19 maart vindt de 100km-run voor Kom op tegen Kanker plaats in Deinze. Teams van vier lopen samen 100 km ten voordele van de strijd tegen kanker. Eén loper start en na elke 10 km sluit een extra loper aan bij het team. Zo legt de eerste loper 40 km af, de tweede 30 km, de derde 20 km en de vierde 10 km. En dat allemaal om het broodnodige kankeronderzoek een boost te geven!
We zijn aan de laatste maand van 2022 begonnen, maar wenden onze blik graag ook al naar 2023. De eerste grote loopafspraak in het nieuwe kalenderjaar wordt de Baloise Antwerp Park Miles. Inschrijven kan vanaf vrijdag 2 december om 11u.