Loopevents nieuws

Somalische minister van Sport biedt excuses aan voor te trage ‘sprintster’

Op de World University Games in het Chinese Chengdu heeft de Somalische Nasro Abukar Ali de 100 meter gelopen in 21 seconden en 81 honderdsten. De beelden van deze 'historisch trage sprint' gingen viraal en zetten de Somalische minister van Sport ertoe aan zijn excuses aan te bieden ...
Op zondag 27 augustus vindt de tweede editie van de Wine Walk & Run plaats. Een jaar na de succesvolle eerste editie wordt in het Hagelandse Linden opnieuw de rode loper uitgerold voor wandelaars en lopers die graag proeven van wijn en gezelligheid. Wil je niets missen van deze sportieve en sfeervolle dag? Verzeker je dan alvast van een startnummer, want met 2500 deelnemers was het event vorig jaar volzet.
De Amerikaanse ultratrailloopster wint nu ook de gerenommeerde Hardrock 100, amper 3 weken na haar overwinning op de Western States 100.
The ENGIE Classic in Tessenderlo belooft op maandagavond 10 juli opnieuw een groot loopfestijn voor jong en oud te worden. Duizenden deelnemers lopen op een parcours van 1, 4 of 10 km door de straten van het bruisende ‘Looi’, waar ze zullen toegejuicht worden door een veelvoud aan toeschouwers. Inschrijven kan nog tot vlak voor de start.
Op zondag 1 oktober wordt de 18de editie van de Brussels Airport Marathon & Half Marathon gelopen op een grondig vernieuwd parcours. De deelnemers mogen zich verheugen op een culturele mix van historische en moderne hoogtepunten, enkele verrassende groene ruimtes,en een mooie nieuwe startlocatie in het hart van de stad.
De Athora Great Bruges Marathon is op zondag 15 oktober aan zijn zesde editie toe. Het parcours krijgt dit jaar een grondige upgrade: de lopers zullen nog meer van het historische stadscentrum van Brugge kunnen genieten en mogen zich verheugen op een groene lus door Sint-Michiels en een mooie passage door het pittoreske Damme.
Op zondag 22 oktober komt de Aveve Farm Run & Walk voor de tweede keer naar Hoogstraten. Inschrijven voor deze prachtige boerderijentocht, in het hart van de aardbeienstreek, kan vanaf nu.
Ultrafenomeen Courtney Dauwalter heeft opnieuw een bijzondere prestatie neergezet. Op zondag 25 juni won de Amerikaanse de legendarische Western States Endurance Run (161 kilometer), én dat met een indrukwekkend nieuw parcoursrecord.
Leuven en Brussel valt de eer te beurt om in 2025 de eerste European Running Championships te mogen organiseren. Dat heeft European Athletics - de Europese atletiekbond - zondag bekendgemaakt. Het is een primeur dat de marathon, halve marathon en 10 kilometer een (apart) Europees kampioenschap krijgen en bovendien worden opengesteld voor iedereen. Zo kunnen recreanten naast topatleten in 2025 samen aan de start staan op het gloednieuwe EK Running.
Dwars door het Federaal Parlement en het Brusselse Stadhuis lopen? Op zondag 25 juni kan het! In de Liantis Urban Trail Brussels lopen de deelnemers langs locaties en dwars door gebouwen die op een normale dag niet toegankelijk zijn voor het grote publiek. Online inschrijven kan nog tot en met zaterdag.
Op zondag 25 juni komt de Aveve Farm Run & Walk voor het eerst naar de provincie Oost-Vlaanderen. Na zeer geslaagde edities in Limburg (Borgloon) en Antwerpen (Hoogstraten) passeert dit wandel- en loopconcept via de mooiste routes en landbouwbedrijven in Lokeren. Een uitgelezen kans om de boerenstiel van nabij te ontdekken én van al het lekkers uit onze eigen fruit- en veeteelt te proeven.
De Deense marathonkampioen Jacob Simonsen en zijn zoon Viggo hebben afgelopen weekend samen voor een wereldrecord gezorgd op de halve marathon van het Deense Aarhus. Jacob is 28, Viggo 1 ...
Iconische Antwerpse gebouwen zoals het Stadhuis en de Handelsbeurs zwaaien zondag hun deuren open voor de meer dan 3000 deelnemers aan de CM Urban Walk Antwerpen. Op een parcours van 11 km kunnen de wandelaars bij 14 toplocaties een kijkje komen nemen. Online inschrijven kan nog tot en met zaterdag. Zondag ter plaatse inschrijven is ook mogelijk.
Op zondag 25 juni komt de Aveve Farm Run & Walk voor het eerst naar de provincie Oost-Vlaanderen. Net zoals in Hoogstraten en Borgloon krijgen lopers en wandelaars de kans om te genieten van deze prachtige boerderijentocht die nu neerstrijkt in Lokeren.
Op zondag 27 augustus vindt de tweede editie van de Wine Walk & Run plaats. Een jaar na de succesvolle eerste editie, die met 2500 deelnemers volzet was, wordt in het Hagelandse Linden opnieuw de rode loper uitgerold voor wandelaars en lopers die graag proeven van wijn en gezelligheid.