Loopevents nieuws

Matthieu Bonne moet wereldrecordpoging staken

Na bijna 800 kilometer lopen heeft ultraloper Matthieu Bonne zijn wereldrecordpoging moeten afbreken. Hij werd vrijdagochtend naar het ziekenhuis gebracht voor een medische controle.
Een (halve) marathon lopen in het hart van Brussel? Op zondag 3 november pakt de Brussels Airport Marathon & Half Marathon uit met een verrassend vernieuwd parcours met een spectaculaire aankomst in het centrum van Brussel. Inschrijven kan vanaf nu!
Op zondag 2 juni is de oude Mijncité van Beringen het decor van de volgende CM Urban Walk. Voor het eerst staat een thema centraal bij de CM Urban Walks. Tijdens deze wandeling langs en dwars door bijzondere gebouwen en locaties worden de deelnemers helemaal ondergedompeld in het mijnverleden van Beringen en het verhaal van de mijnwerkers. Inschrijven kan vanaf nu.
Op wintersportvakantie trekken en loopplezier beleven lijken in eerste instantie niet met elkaar te matchen. Gelukkig organiseren steeds meer skistations in de Franse Alpen een trail blanche, een trailloopwedstrijd in de sneeuw. En dat wilden we als afsluiter van het winterseizoen graag eens uitproberen tijdens de 11 km lange Star Trail in Les Arcs. RunningBE-redacteur Kris Clerckx neemt je mee op zijn eerste trailloop in de sneeuw.
De 40-jarige Britse Jasmin Paris heeft geschiedenis geschreven door als eerste vrouw ooit de mythische Barkley Marathons te finishen. Vrijdagnacht haalde ze net de tijdslimiet van 60 uur en is daarmee de 20ste loper in de geschiedenis van de Barkley Marathons die de finish bereikt.
Op zondag 20 oktober vindt de vierde editie van de Antwerp Marathon plaats. Inschrijven voor de najaarsmarathon door ’t Stad kan vanaf nu. Je kan kiezen voor een volledige of een halve marathon.
Op zondag 24 maart is de Sofico Gent Marathon opnieuw aan een recordeditie toe. Zowel voor de 10 km, de halve marathon als voor de marathon zijn alle startbewijzen de deur uit. 15.000 lopers zullen zondag kunnen genieten van een volledig vernieuwd parcours langs de mooiste plekken van de stad. Nooit stonden er in België zoveel lopers aan de start van een marathon. Het belooft dus druk te worden en de organisatie vraagt dan ook extra aandacht op het vlak van mobiliteit. Bewoners en bezoekers moeten ermee rekening houden dat op zondagvoormiddag en een stuk van de namiddag heel wat straten verkeersvrij zijn.
Loopspeciaalzaak Runners’ lab organiseert doorheen het jaar gratis testevents, waarbij je op een toffe manier kan kennismaken met de nieuwste loopschoenen op de markt. Vorige week organiseerde Runners’ lab zo de ‘Run Your Fastest Mile’, een testevent op de atletiekpiste in Duffel in samenwerking met New Balance. RunningBE was erbij en zette in het bijzijn van kersvers Belgisch indoor recordhouder op de mijl, Thomas Vanoppen, een persoonlijk record neer.
Met deze tips hou je je stress onder controle en kan je je optimaal voorbereiden op de grote dag.
Op zondag 17 maart vindt de tweede editie van de CM Urban Walk Mechelen plaats. Met 3500 deelnemers is het sportief-culturele wandelevent volledig volzet. De deelnemers trekken op een parcours van 10 km langs en dwars door Mechelse toplocaties zoals het stadion van KV Mechelen, de tuin van het vernieuwde Hof van Busleyden, het Speelgoedmuseum en het Stadhuis.
De Amerikaanse ultraloopster Camille Herron heeft in het Californische La Quinta op 6 dagen tijd 12 wereldrecords gelopen. Ze legde gedurende die periode 901,76 km in totaal af, goed voor een gemiddelde van meer dan 150 km per dag.
Brutaal Running is een nieuwe organisatie die lopers meedogenloos uitdaagt om hun grenzen te verleggen. In juni organiseren ze hun eerste ultraweekend: lopers hebben 36 uur om in 4 runs 80 kilometer in de Oostkantons af te leggen. Addertje onder het gras is dat je niet weet wanneer welke run start en hoeveel kilometer en hoogtemeters je zal afleggen. Klinkt deze unieke ervaring iets voor jou?
De Baloise Antwerp 10 Miles, die op zondag 21 april aan zijn 38ste editie toe is, heeft dinsdagavond de inschrijvingen voor de 10 miles-afstand afgesloten en een wachtlijst geopend. Voor de Baloise Antwerp Short Run 6 km en de Persil Kids Run 1 km zijn er wel nog plaatsen.
Op donderdag 9 mei, Hemelvaartsdag, vindt de 41ste editie van de Abdijentocht plaats met op het menu een loop- en wandeltocht van 16 km van Tongerlo naar Averbode en een wandeling van 33 km van en naar Averbode. Online inschrijven kan vanaf nu.
Run for Inclusion: dat is het doel van 'Start 2 Move', een evenement dat inclusie in sport promoot. Lees hieronder hoe je jouw steentje op 7 april kan bijdragen.