Loopevents nieuws

Gloednieuwe Keytrade Bank Trail Knokke-Heist verwelkomt op 27 november lopers en wandelaars

Op zondag 27 november vindt de eerste editie van de Keytrade Bank Trail Knokke-Heist plaats. Dit gloednieuwe loop- en wandelevent maakt deel uit van de Keytrade Bank Nature Trail Series, de verzameling van de meest groene loop- en wandelevenementen van ons land. Trails zijn enorm populair en nu is er dus een nieuwe trail aan onze Oostkust. Online inschrijven kan vanaf nu!
De AA Drink Spartacus Run, de moeder aller obstacle runs, viert op zondag 16 oktober haar tiende verjaardag. Meer dan 100.000 waaghalzen passeerden in die tien jaar de finish. Op korte tijd werd deze nieuwste tak van de loopsport enorm populair. In Provinciaal Recreatiedomein De Schorre in Boom zullen zondag meer dan 7000 durfals zich uitleven op een vernieuwd en spectaculair hindernissenparcours. Doorzettingsvermogen, teamspirit en plezier zijn de sleutelwoorden. Online inschrijven voor de jubileumeditie kan nog tot en met zaterdag.
Op zondag 4 december vindt de CM Urban Walk in Gent plaats. Niet zomaar een stadswandeling, maar eentje waarbij je letterlijk door gebouwen trekt en de stad op een heel andere manier leert kennen. De deelnemers mogen zich onder andere verheugen op een behind the scenes-bezoek aan de studio die Sporza in de Arteveldestad bouwt ter gelegenheid van het WK voetbal in Qatar. Online inschrijven voor de CM Urban Walk Gent kan vanaf nu!
Op zondag 16 oktober vindt de vijfde editie van de Athora Great Bruges Marathon plaats. De deelnemers hebben keuze uit diverse loop- en wandelafstanden, van 8 km tot uiteraard de volledige marathonafstand. Het event valt ook bij een internationaal publiek in de smaak, want ruim 20% van de meer dan 5000 deelnemers komt uit het buitenland. Thuisloper Koen Naert start in de halve marathon. Online inschrijven kan nog tot en met zaterdag.
Op zondag 26 maart 2023 vindt de volgende editie van de Sofico Gent Marathon plaats. Het parcours loopt langs de mooiste trekpleisters van de Arteveldestad en staat garant voor een geweldige beleving voor zowel deelnemers als supporters. Naast de marathon, halve marathon en de 11 km komt er ook een parcours van 5 km. Inschrijven voor deze unieke stadsmarathon kan vanaf nu.
Op zondag 9 oktober zullen meer dan 7000 lopers aan de start staan van de 40ste editie van ENGIE Dwars door Hasselt, het populairste loopevenement van Limburg. Blikvanger wordt de passage over de vernieuwde Kempische Brug. Online inschrijven voor de jubileumeditie van ‘Den Dwars’ kan nog tot en met zaterdag. Zondag ter plaatse inschrijven is ook mogelijk.
He did it! In zijn allereerste marathon liep Christopher Timmerman (Château Planckaert) meteen onder de magische drie uur. Met een tijd van 2:57:07 had hij zelfs nog een stevige marge. “Ik was lang op koers om 2u55’ te lopen, tot het vat vanaf kilometer 35 stilaan af was. Maar uiteraard ben ik bijzonder tevreden met dit resultaat”, klinkt het. Ook onze redacteur slaagde in zijn opzet en liet een vlotte sub-3 optekenen. Beide lopers blikken terug op een geweldige ervaring in Londen, met dank aan New Balance. 
De 17e editie van de Brussels Airport Marathon & Half Marathon lokte meer dan 9000 lopers naar de hoofdstad. Er lag een volledig nieuw en vlakker parcours klaar met start onder het Atomium en aankomst op de piste van het Koning Boudewijnstadion. Er verschenen opnieuw meer dan 100 nationaliteiten aan de start, ruim 25% van de deelnemers kwam uit het buitenland afgereisd naar Brussel.
Nu zondag 2 oktober zakken lopers vanuit de hele wereld en van over heel het land af naar Brussel. De 17e editie van de Brussels Airport Marathon & Half Marathon verwacht om en bij de 10.000 lopers die een volledig nieuw parcours voorgeschoteld krijgen met start onder het Atomium en aankomst op de piste van het Koning Boudewijnstadion.
Op zaterdag 8 oktober vindt op de Nike Site in Laakdal het sportmedisch congres ‘Born2Run’ plaats. Het informatieve event wordt georganiseerd door de SKA, de vereniging voor Sport- en Keuringsartsen, en biedt een interessant programma voor iedereen met een interesse in de loopsport.
De Liantis Urban Trail Gent komt steeds dichterbij. Op zondag 23 oktober kunnen de deelnemers al lopend verschillende unieke plekken in de Gentse binnenstad verkennen. De opmerkelijke passage langs De Krook is één van de hoogtepunten van een afwisselend parcours.
Op zondag 25 september zullen opnieuw duizenden lopers het mooie Mechelen doorkruisen tijdens de 16de editie van ENGIE Dwars door Mechelen. Online inschrijven kan nog tot en met zaterdag 24 september. 
Op zondag 18 september staat in Nijvel een van de populairste loopevenementen in Wallonië op de kalender: de AG Semi Marathon de Nivelles. Lopers vinden er een combinatie van een stads- en plattelandsloop, gekruid met een ‘esprit local’. Online inschrijven kan nog tot en met zaterdag.
Op 30 september wordt het starschot gegeven van Running out of Time, een 7767 kilometer lange estafetteloop voor het klimaat. Het stokje moet van het Schotse Glasgow naar het Egyptische Sharm el-Sheikh. Op 10 en 11 oktober doorkruist Running out of Time ons land. Wie heeft er zin om mee te lopen en zijn steentje bij te dragen aan de klimaatzaak?