Loopevents nieuws

3500 wandelaars trekken zondag door stadion KV Mechelen, Hof van Busleyden en 17 andere toplocaties in CM Urban Walk

Op zondag 17 maart vindt de tweede editie van de CM Urban Walk Mechelen plaats. Met 3500 deelnemers is het sportief-culturele wandelevent volledig volzet. De deelnemers trekken op een parcours van 10 km langs en dwars door Mechelse toplocaties zoals het stadion van KV Mechelen, de tuin van het vernieuwde Hof van Busleyden, het Speelgoedmuseum en het Stadhuis.
De Amerikaanse ultraloopster Camille Herron heeft in het Californische La Quinta op 6 dagen tijd 12 wereldrecords gelopen. Ze legde gedurende die periode 901,76 km in totaal af, goed voor een gemiddelde van meer dan 150 km per dag.
Brutaal Running is een nieuwe organisatie die lopers meedogenloos uitdaagt om hun grenzen te verleggen. In juni organiseren ze hun eerste ultraweekend: lopers hebben 36 uur om in 4 runs 80 kilometer in de Oostkantons af te leggen. Addertje onder het gras is dat je niet weet wanneer welke run start en hoeveel kilometer en hoogtemeters je zal afleggen. Klinkt deze unieke ervaring iets voor jou?
De Baloise Antwerp 10 Miles, die op zondag 21 april aan zijn 38ste editie toe is, heeft dinsdagavond de inschrijvingen voor de 10 miles-afstand afgesloten en een wachtlijst geopend. Voor de Baloise Antwerp Short Run 6 km en de Persil Kids Run 1 km zijn er wel nog plaatsen.
Op donderdag 9 mei, Hemelvaartsdag, vindt de 41ste editie van de Abdijentocht plaats met op het menu een loop- en wandeltocht van 16 km van Tongerlo naar Averbode en een wandeling van 33 km van en naar Averbode. Online inschrijven kan vanaf nu.
Run for Inclusion: dat is het doel van 'Start 2 Move', een evenement dat inclusie in sport promoot. Lees hieronder hoe je jouw steentje op 7 april kan bijdragen.
In het weekend van 28 en 29 september vindt de twaalfde editie van de AA Drink Spartacus Run plaats. Provinciaal Recreatiedomein De Schorre in Boom is twee dagen lang het decor voor de grootste obstacle run van het land.
Na zijn wereldrecords in het fietsen en zwemmen, wil hij nu ook in het lopen grenzen verleggen.
Op zaterdag 24 en zondag 25 februari vindt de vierde editie van de Nationaal Park Marathon Hoge Kempen plaats. Zowel voor lopers als wandelaars zijn er mooie parcoursen van 8, 14, 22 en 42,195 km uitgestippeld. Dubbel zoveel deelnemers als vorig jaar staan aan de start. Opvallend is dat de overgrote meerderheid niet uit Limburg zelf komt. Het bewijst de enorme aantrekkingskracht van het Nationaal Park in heel het land.
Het Olympic Festival op het strand van Middelkerke wordt de verzamelplaats voor Belgische supporters tijdens de Olympische Spelen deze zomer. De belangrijkste competities op reuzenschermen, optredens en dj’s, een gezellige beachbar, elke dag verschillende sportinitiaties, … én het officiële terugkeermoment van de Team Belgium-atleten die uitblonken in Parijs.
Op zondag 12 mei vindt de 43ste editie van ENGIE Dwars door Brugge plaats. In deze topklassieker onder de stadslopen hebben de deelnemers keuze uit een parcours van 5 of 15 km, dwars door het prachtige historische centrum van Brugge. De inschrijvingen openen vrijdag om 10u.
De ENGIE Running Tour bundelt ook dit jaar weer de mooiste en leukste stadslopen van het land. De ENGIE Knokke Run, die traditiegetrouw op 1 mei plaatsvindt, bijt de spits af. De deelnemers krijgen een afwisselend parcours langs de zee en door het bos voorgeschoteld en hebben keuze uit vier verschillende afstanden. Inschrijven kan vanaf nu!
Op zondag 5 mei vindt de elfde editie van Genk Loopt plaats. Met afstanden van 360 meter tot 10 mijl is er voor lopers van alle leeftijden en alle niveaus een passend parcours. Wandelaars zullen dit jaar naast een 5 en 10 km voor het eerst ook een parcours van 10 mijl kunnen stappen. Inschrijven voor Genk Loopt (& Wandelt) kan vanaf nu!
Ik ga een marathon lopen en neem mee ... een koelkast. Voor de Engelsman Daniel Fairbrother is dat de normaalste zaak van de wereld, maar de politie van Stevenage keek raar op toen ze deze 'cool runner' in het vizier kregen ...
4200 lopers staan op zondag 28 januari aan de start van de Baloise Antwerp Park Miles. Daarmee is de prelude op de Baloise Antwerp 10 Miles bij zijn derde editie voor het eerst helemaal volzet. In de Baloise Antwerp Park Miles trekken de deelnemers door enkele prachtige parken aan de oostkant van de stad, het Bosuilstadion en Fort 2 in Wommelgem. Voor veel lopers is dit de start van hun loopjaar.