Loopevents nieuws

In de Liantis Urban Trail Brussels loop je dwars door het Federaal Parlement

De Liantis Urban Trail Brussels is op zondag 25 juni de opener van de Liantis Urban Trail Series 2023, de verzameling van de strafste stadslopen van ons land. In de Liantis Urban Trail Series lopen de deelnemers langs locaties en dwars door gebouwen die op een normale dag niet toegankelijk zijn voor het grote publiek. De lopers in Brussel mogen zich verheugen op een passage dwars door het Federaal Parlement en – net als de Rode Duivels - over het balkon van het Stadhuis op de Grote Markt. Inschrijven kan vanaf nu!
Op zondag 23 april zullen tienduizenden lopers en toeschouwers naar Antwerpen afzakken voor de 37ste editie van de Baloise Antwerp 10 Miles. Het openbaar vervoer en de fiets zijn de meest aangewezen vervoermiddelen. Op www.slimnaarantwerpen.be kan iedereen de meest up-to-date mobiliteitsinfo omtrent het evenement raadplegen. Een gouden raad voor alle deelnemers: vertrek tijdig naar Antwerpen, probeer anderhalf uur voor de start van je wedstrijd ter plaatse te zijn zondag.
Joasia Zakrzewski, de Schotse ultraloopster die begin deze week in het oog van een storm kwam omdat ze tijdens een ultraloop enkele kilometers in een auto had afgelegd, heeft in een interview met de BBC voor het eerst gereageerd op het opmerkelijke voorval. "Ik ben een idioot en wil mijn excuses aanbieden. Maar ik had geen slechte bedoelingen, het was miscommunicatie."
Je arriveert best niet als een 'kieken zonder kop' aan de bevoorradingspost. Hier vind je 4 tips om vlot te passeren aan de bevoorrading.
De 10 mijl - de langste en meest bekende afstand die op zondag 23 april gelopen wordt tijdens de Baloise Antwerp 10 Miles - is voor het eerst in 37 edities helemaal volzet. Inschrijven voor de Baloise Antwerp Short Run en de Kids Mile is wel nog mogelijk.
Ook al doe je gewoon mee voor het plezier, toch halen de stresskriebels je soms in tijdens een wedstrijd. Gelukkig blijf je dankzij deze tips de nervositeit altijd een volle meter voor.
Bashir Abdi heeft op overtuigende wijze de 42ste NN Marathon Rotterdam naar zijn hand gezet. De 34-jarige Belg liep na 40 kilometer weg bij zijn Keniaanse rivaal Thimothy Kiplangat en triomfeerde in 2.03.47.
Met momenteel al 36.000 inschrijvingen, is de 37e editie van de Baloise Antwerp 10 Miles – op zondag 23 april - goed op weg om die met het grootste aantal deelnemers te worden, al zeker voor de 10 mijl zelf. Ook het bedrijvendorp is helemaal volzet. Enkele nieuwigheden in het parcours, een resem klinkende én bekende namen aan de start en tal van extra’s zoals een eigen kledinglijn, maken deze Baloise Antwerp 10 Miles opnieuw tot een hoogdag voor de Belgische loper en supporter.
Wat we kunnen leren uit de ‘drafting’-strategie van marathontalent Kenenisa Bekele en wat het vertelt over jouw meest optimale positie in een wedstrijd.
Op zondag 1 oktober nemen de lopers opnieuw Brussel in! De 18de editie van de Brussels Airport Marathon & Half Marathon start pal in het stadscentrum, finishen doen de lopers in het Koning Boudewijnstadion. Op het programma staan ook een 10 km en een kids run. Inschrijven kan vanaf donderdag 13 april 11 uur.
Op zondag 23 april staat in Antwerpen de 37ste editie van de Baloise Antwerp 10 Miles op het menu. Het grootste loopevent van het land pakt dit jaar uit met een in de binnenstad licht hertekend parcours. Voor het eerst zullen de tienduizenden deelnemers langs het MAS lopen. Ongewijzigd zijn de beroemde en felgesmaakte passages door de Kennedy- en Waaslandtunnel en over de Grote Markt.
De Sofico Gent Marathon is op korte tijd uitgegroeid tot een van de grootste en populairste loopevenementen van ons land. Op zondag 26 maart zullen er in de Arteveldestad 12.500 deelnemers aan de start staan. Driekwart van de lopers kiest voor de marathon of halve marathon, het overige kwart voor de 5 of 11 km. De halve marathon en de 11 km zijn volledig volzet. Online inschrijven voor de marathon en de 5 km kan nog tot en met zaterdag.
Op zondag 22 oktober vindt de derde editie van de Antwerp Marathon plaats. De deelnemers hebben dit jaar drie afstanden om uit te kiezen. Naast een marathon (dat spreekt voor zich) en een halve marathon zal er voor het eerst ook een wedstrijd over 8 km op het programma staan. Inschrijven kan vanaf nu.
Het was sinds 2017 geleden dat de Barkley Marathons nog een finisher kenden. Dit jaar slaagden er liefst 3 deelnemers in, waaronder onze landgenoot Karel Sabbe. De Belg had slechts 7 minuten over om binnen de tijdslimiet aan te komen, maar hij deed het en mag zich nu bij het selecte groepje van 17 lopers voegen die sinds 1985 de genadeloze wedstrijd hebben voltooid.
De CM Urban Walk Brussel op zondag 19 maart is een unieke ontdekkingstocht door onze hoofdstad. Een parcours van 11 km leidt de 3800 deelnemers langs en door 14 bijzondere locaties, gebouwen en plekken waar je anders nooit kan komen. Absolute blikvangers zondag zijn de passages door het Federaal Parlement en de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten België. Late beslissers kunnen nog altijd inschrijven.