Loopevents nieuws

Eerste editie CM Urban Walk Lier op zondag 17 september brengt wandelaars op unieke locaties en in bijzondere gebouwen

Op zondag 17 september vindt de eerste editie van de CM Urban Walk Lier plaats. Tientallen historische en bijzondere locaties zwaaien hun deuren open voor de wandelaars, die een parcours van ongeveer 10 km zullen afleggen. Inschrijven voor deze unieke ontdekkingstocht door Lier kan vanaf nu!
Op zaterdag 21 oktober vindt de 19de editie van de DHL Ekiden plaats. De grootste aflossingsmarathon van België lokte vorig jaar meer dan 800 teams naar Brussel. Inschrijven voor de nieuwe editie kan vanaf nu. Een samenwerking met het Verbond van Belgische Ondernemingen (VBO) moet ervoor zorgen dat sport en een gezonde levensstijl op het werk extra in de belangstelling wordt gezet. Een samenwerking tussen de grootste werkgeversfederatie van het land en het grootste corporate sportevenement in België is dan een logische match.
Neem jij binnenkort deel aan een loopwedstrijd en wil je er zeker van zijn dat er op D-Day niks misgaat? Neem dan deze tips van Energy Lab-coach Paul Van Den Bosch ter harte.
Hasselt wordt dé urban orienteering hotspot in 2025: de centrumstraten van de Limburgse hoofdstad zullen eind augustus 2025 het strijdperk zijn van het Europees Kampioenschap Oriëntatielopen. Dat EK met drie snelle en spectaculaire urban disciplines zakt zo voor de eerste keer af naar ons land. 
Op zondag 17 maart 2024 vindt de 100km-run voor Kom op tegen Kanker plaats in Halle. Teams van vier lopen samen 100 km ten voordele van de strijd tegen kanker. Eén loper start en na elke 10 km sluit een extra loper aan bij het team. Zo legt de eerste loper 40 km af, de tweede 30 km, de derde 20 km en de vierde 10 km. En dat allemaal om het broodnodige kankeronderzoek een boost te geven.
Meer dan 3000 lopers staan zondag aan de start van de ENGIE Stadsloop Gent. Ze kunnen kiezen voor een stadsparcours van 6 of 11 km. Voor de eerste keer in 39 edities loopt het traject van zowel de korte als de lange afstand over de beroemde Gentse fly-over. Online inschrijven kan nog tot en met zaterdag.
Op donderdag 18 mei, Hemelvaartsdag, vindt de 40ste editie van de Keytrade Bank Abdijentocht plaats. Lopers maken dan een prachtige tocht van 16 km van de abdij van Averbode naar de abdij van Tongerlo. Wandelaars kunnen ook die 16 km doen of kiezen voor een lange lus van 33 km van Tongerlo naar Averbode en terug. Online inschrijven kan nog tot en met woensdag. Donderdag ter plaatse inschrijven is ook mogelijk.
De Belgische kust is op zaterdag 13 mei het paradijs voor wandelaars. Meer dan 5000 stappers verschijnen dan aan de start van de AG Belgian Coast Walk, ruim duizend deelnemers wagen zich aan de langste afstand van 80 km. De AG Belgian Coast Walk is inmiddels aan zijn vierde editie toe en wint nog steeds aan populariteit.
Op zondag 7 mei vindt de tiende editie van Bebat Genk Loopt plaats. Er staan zes verschillende afstanden op het programma, gaande van een kabouterloop van 360 meter in het stadscentrum tot een 10 mijl richting Kattevennen. Bebat Genk Loopt biedt een parcours op maat voor elke loper … en wandelaar, want die kan zondag kiezen tussen een lus van 5 of 10 km. Bijna 3000 lopers en wandelaars zijn al ingeschreven. Online inschrijven kan nog tot en met zaterdag. Zondag ter plaatse inschrijven is ook mogelijk.
Meer dan 5000 lopers en wandelaars nemen op zondag 7 mei deel aan de zesde editie van de Great Breweries Marathon. Start en finish bevinden zich bij brouwerij Duvel Moortgat in Breendonk. Naast de marathon en de 25K staat er voor het eerst ook een 17K op het programma van dit unieke belevingsevenement, waarbij de deelnemers aan de langste afstanden ook Brouwerij Bosteels in Buggenhout en Brouwerij Palm & De Hoorn & Rodenbach in Steenhuffel kunnen bezoeken … en er de bieren degusteren.
Op zondag 7 mei staat met ENGIE Dwars door Brugge een van de oudste en mooiste stadslopen van het land op de kalender. De 42ste editie van deze oerklassieker pakt opnieuw uit met een prachtig stadsparcours van 15 km. Ook een 5 km en een Kids Run van 1 km maken deel uit van het programma. Er worden zowat 5000 deelnemers aan de start verwacht. Online inschrijven kan nog tot en met zaterdag, zondag ter plaatse inschrijven is ook mogelijk.
De eerste topnamen voor de Allianz Memorial Van Damme 2023 zijn bekend. Op vrijdag 8 september maken Mondo Duplantis, Nafi Thiam, Yarsoslava Mahuchikh, Sydney McLaughlin-Levrone, Jakob Ingebrigtsen en Bashir Abdi hun opwachting in het Koning Boudewijnstadion in Brussel. Abdi zal de 47ste editie van de Memorial openen met een aanval op het Europees record van Mo Farah op de 10.000 meter.
Op maandag 1 mei strijkt de ENGIE Running Tour traditiegetrouw neer in Knokke-Heist. Lopers kunnen kiezen voor een parcours van 1,5 km, 6,5 km, 10 km, 21 km of zelfs 33 km langs de mooiste plekjes van Knokke-Heist. Online inschrijven kan nog tot en met 30 april. Er worden maandag meer dan 2000 deelnemers aan de start verwacht.
3 uur, 25 minuten en 24 seconden. Heel wat amateurlopers zullen ervan dromen zo'n tijd neer te zetten op de marathon. Guillaume de Lustrac deed het zondag in de Drôme Marathon in het Franse Saint-Paul-lès-Romans. Klein detail: hij liep zijn marathon achterwaarts en verpulverde het wereldrecord in die bijzondere discipline.
Met liefst 37.500 lopers mocht de 37ste editie van de Baloise Antwerp 10 Miles zondag een recordaantal deelnemers verwelkomen. 31.000 onder hen deden mee aan de eigenlijke 10 miles, 4700 kozen voor de 6,8 km lange Baloise Antwerp Short Run en 1800 kinderen tussen de 4 en 12 genoten van de Kids Mile van 1,8 km. Michael Somers en Hanna Vandenbussche kroonden zich tot winnaars van de Baloise Antwerp 10 Miles.