Loopevents nieuws

Belgisch Kampioenschap Marathon vindt plaats tijdens ASML Marathon Eindhoven

Tijdens de 38e editie van de ASML Marathon Eindhoven zal op zondag 9 oktober ook het Belgisch Kampioenschap Marathon plaatsvinden. De ASML Marathon Eindhoven was van 2015 tot en met 2019 ook het decor voor het BK Marathon. Dankzij de ligging van Eindhoven, dicht bij de Belgische grens, is er al jaren een groot deelnemersveld uit België afkomstig. Het vlakke en brede parcours staat garant voor snelle eindtijden en wordt al jarenlang goed ontvangen door de deelnemers. Met meerdere internationale toplopers aan de start wordt er een mooie strijd verwacht.
In Brussel is het nooit vlak en dus niet simpel om een PR op de marathon te lopen. Maar de parcoursbouwer van de Brussels Airport Marathon & Half Marathon heeft zijn best gedaan om het aantal hoogtemeters fors te reduceren ...
Op zondag 18 september vindt de eerste editie van de CM Urban Walk Kortrijk plaats. Wandelaars kunnen die dag dwars door bijzondere gebouwen als de Stadsschouwburg, Texture Museum en de Budatoren wandelen. Online inschrijven voor deze ontdekkingstocht op wandelschoenen kan vanaf nu.
De Antwerp Marathon supported by Port of Antwerp-Bruges op zondag 11 september belooft een snelle ochtendmarathon te worden. Het 42,195 km lange parcours bevat minder bochtenwerk dan vorig jaar en telt amper hoogtemeters. Tegelijk zal er aan sightseeingmomenten onderweg geen gebrek zijn. Deelnemers krijgen alle mooie plekjes van de stad te zien.
Op zondag 19 juni trekt de CM Urban Walk met een 11 km lange wandeling langs en door 14 bijzondere locaties in Antwerpen. 4500 deelnemers schreven zich reeds in. Speciaal voor hen zwaait het gerenoveerde Stadhuis zondag zijn deuren open. De deelnemers mogen in primeur ook een kijkje nemen in het nieuwe ziekenhuis ZNA Cadix. Online inschrijven voor dit unieke wandelevent, dat ook een culinair tintje heeft, kan nog tot en met zaterdag.
Lopen, wandelen en proeven tijdens de mooiste boerderijentocht van het land. Op zondag 23 oktober strijkt de Aveve Farm Run & Walk neer in Hoogstraten, het hart van de aardbeienteelt. Inschrijven kan vanaf nu!
Op zaterdag 25 juni 2022 vindt voor de eerste keer de Midsummer Oudsberg Trail plaats. Het parcours van deze trail gaat rond de hoogste landduin en grootste open stuifduin van Vlaanderen, namelijk de Oudsberg.
Op zondag 11 september vindt in het Thor Park in Genk een nieuwe editie van AA Drink Spartacus Thor plaats. Inschrijven voor deze uitdagende obstacle run van 3, 7 of 12 km kan vanaf nu. Deze zomer komt er ook een Spartacus-programma op VTM.
Op zondag 2 oktober is de Brussels Airport Marathon & Half Marathon na een gedwongen afwezigheid van twee jaar terug! Het evenement krijgt bovendien een volledig nieuw parcours met start onder het Atomium en finish op de piste van het Koning Boudewijnstadion.
Op zondag 26 juni zwaait het Koninklijk Paleis voor het eerst zijn poorten open voor de Liantis Urban Trail Brussels. In deze unieke stadsloop lopen de deelnemers dwars door tot de verbeelding sprekende gebouwen en langs bijzondere locaties in het hart van onze hoofdstad. Online inschrijven kan vanaf vrijdag 12u. Het aantal plaatsen is beperkt. Wie dus graag eens door het Koninklijk Paleis wil lopen, haast zicht best.
De NN Marathon Rotterdam trekt jaarlijks ook veel Belgische lopers aan. Ben jij een van die lopers of kriebelt het om - na de mooie beelden van de NN Rotterdam Marathon van voorbije zondag - de Nederlandse loophoofstad zelf te ervaren? Dan hebben we goed nieuws, want de Halve Marathon Rotterdam keert na 13 jaar terug op de loopkalender! Inschrijven voor dit event kan vanaf nu.
De gezelligste en meest sfeervolle stadsloop van het land is terug. Op maandag 11 juli 2022 viert The ENGIE Classic Tessenderlo zijn 36ste editie. De inschrijvingen openen vrijdag om 13u.