Loopevents nieuws

Nationaal Park Marathon Maasmechelen wordt exclusieve natuurmarathon

De Keytrade Bank Nationaal Park Run & Walk Maasmechelen wordt na twee jaar omgedoopt tot de Keytrade Bank Nationaal Park Marathon Maasmechelen. Afspraak op 4 en 5 maart 2023!
Op zondag 4 december vindt de tweede editie van de CM Urban Walk Gent plaats. Op minder dan anderhalve maand tijd zijn de meer dan 4000 startbewijzen allemaal de deur uitgegaan. In de CM Urban Walk Gent wandelen de deelnemers langs en dwars door locaties en gebouwen die op een doordeweekse dag zelden of niet toegankelijk zijn voor het brede publiek.
Met de Baloise Antwerp Park Miles krijgt de Baloise Antwerp 10 Miles een opwarmertje op zondag 29 januari. Een event dat zeker ook bij voetballiefhebbers in de smaak zal vallen ...
Op zondag 23 april 2023 vindt de 36ste editie plaats van wat vanaf nu de Baloise Antwerp 10 Miles heet. De verzekeraar Baloise wordt voor minstens drie jaar partner van het grootste loopfeest van Vlaanderen.
Op zondag 20 november vindt de negende editie van de Liantis Urban Trail Antwerp plaats. De deelnemers lopen dwars door historische of bijzondere gebouwen en langs verrassende locaties die op een doordeweekse dag zelden of nooit toegankelijk zijn voor het brede publiek. Hoogtepunten dit jaar zijn de catacomben van het recent heropende KMSKA en het pas vernieuwde Schoon Verdiep van het Stadhuis. Online inschrijven kan nog tot en met zaterdag.
Op 15 en 16 april verwelkomt het grootste loopfeest van Nederland zowel topatleten als recreatieve lopers voor een sportief hoogtepunt.
Op zondag 13 november vindt de vijfde editie van de Havenland Run & Walk plaats, de eerste met start en finish in het tot Beveren behorende poldergehucht Prosperpolder, middenin Grenspark Groot Saeftinghe. Online inschrijven voor deze prachtige loop- en wandeltocht die een unieke combinatie van natuur- en havenbeleving biedt, kan nog tot en met zaterdag. Late beslissers kunnen zondag ter plaatse inschrijven.
In het novembernummer van RunningBE kon je lezen dat tv-kok Loïc Van Impe voor een uitdagend tweeluik stond, met twee marathons in één maand. Het eerste doel heeft hij zondag alvast kunnen afvinken: zonder kleerscheuren de finish halen van de TCS New York Marathon. “Het was te zot voor woorden, de Big Apple leeft voor de marathon.”
De CM Urban Walk Diest op zondag 6 november is niet zomaar een stadswandeling. Het is er een waarbij je letterlijk door gebouwen trekt en die je langs locaties voert waar je op een doordeweekse dag niet zomaar kan binnenwandelen. Zo krijgen de 2500 deelnemers zondag een exclusieve blik achter de schermen van de Citadel. Op de 10 km lange route van de CM Urban Walk Diest liggen niet minder dan 21 toplocaties te wachten. Online inschrijven kan nog tot en met zaterdag.
Op zondag 13 november blaast de Havenland Run & Walk vijf kaarsjes uit.  Na vier edities in en rond Kallo, zijn lopers en wandelaars dit jaar te gast in het Grenspark Groot Saeftinghe. Vanuit start- en aankomstplaats Prosperpolder ontdekken ze een uniek gebied op de grens tussen Vlaanderen en Nederland tijdens een tocht van 8,5, 12,5 of 19 km.
Op zaterdagavond 10 december vindt de eerste editie plaats van de Liantis Urban Trail Kortrijk. Op een parcours van 7 of 12 km lopen de deelnemers langs of dwars door tal van bijzondere gebouwen en locaties in de stad. Inschrijvingen voor deze sfeervolle en sportieve nocturne in de Guldensporenstad zijn nu geopend.
Op zaterdag 22 oktober vindt de 18de editie van de DHL Ekiden plaats, de grootste aflossingsmarathon van België. Meer dan 800 teams van zes lopers hebben zich ingeschreven voor de 42,195 km door het Park van Laken, met start en finish in het Koning Boudewijnstadion. Ook Europees recordhouder op de marathon Bashir Abdi en voormalig Europees marathonkampioen Koen Naert staan zaterdag met een team aan de start in Brussel.
Na een succesvolle eerste editie in Borgloon dit voorjaar gaat de Aveve Farm Run & Walk op zondag 23 oktober opnieuw de boer op, dit keer in het noorden van de provincie Antwerpen. In en rond Hoogstraten, het centrum van de aardbeienteelt, kunnen lopers en wandelaars op een sportieve manier genieten van het rustige platteland en diverse Kempense lekkernijen. Online inschrijven kan nog tot en met zaterdag.
Op zondag 23 oktober vindt de zesde editie van de Liantis Urban Trail Gent plaats. Meer dan 3000 lopers krijgen dan een unieke blik achter de schermen van de Arteveldestad. Online inschrijven kan nog tot en met zaterdag.
Er zijn drie manieren waarop recreatieve lopers aan een startbewijs geraken. Wij zetten ze voor je op een rijtje!