Kan je standaardontbijt van havermout met melk een frisse touch gebruiken? Energy Lab-diëtiste Katrien Van Roy geeft je een lekker én makkelijk recept mee om je havermout te pimpen: overnight oats! Dit recept is ideaal voor zij die ’s ochtends geen tijd hebben of nemen om te ontbijten. Je maakt het namelijk al de avond voordien, zodat het de volgende ochtend al voor je klaarstaat!
OVERNIGHT OATS
Ingrediënten:
– 30 g grove havermoutvlokken
– 80 ml magere/halfvolle of plantaardige melk
– 2 tl Sugarly – zoetstof (ongeveer 5 g)
– 1 tl speculaaskruiden of kaneel
– Optioneel: 10 g eiwitpoeder (bv. wei-eiwitpoeder).
– Toppings naar keuze: banaan, bosbessen, pindakaas, amandelschilfers, appel, …
Bereidingswijze:
Supermakkelijk! Doe alle ingrediënten in een kom, meng goed en zet de havermout een nachtje in de koelkast. Werk de overnight oats af met toevoegingen naar keuze en voilà, je ontbijt is klaar in no-time.
*Dit recept is een voorbeeldportie. Je kan de hoeveelheden aanpassen naargelang je energiebehoeften.