Nieuw RunningBE magazine met Ironman Average Rob

Het septembernummer van RunningBE ligt vanaf vandaag in de winkelrekken en dat betekent weer meer dan 100 pagina’s aan nieuw leesvoer! In dit nummer blikken we samen met YouTube-fenomeen Average Rob terug op zijn volledige Ironman, lees je meer over de rol van genen bij je sportprestaties en krijg je inzicht in een juiste, verantwoorde suikerconsumptie als sporter. Dit en veel meer lees je in ons nieuwste magazine.

AVERAGE ROB

‘Here he comes. Not so average anymore. Rob Van Impe, you are an Ironman!’ Aan de boorden van de Wörthersee in het Oostenrijkse Klagenfurt vloeien op 18 juni de tranen over de wangen. Average Rob heeft zonet zijn misschien wel strafste stoot ooit tot een goed einde gebracht. De ‘maffe’ YouTuber heeft een volledige Ironman triatlon afgelegd. Een paar uur later haalt ook zijn broer de finish. “Het mooiste moment uit mijn leven. Als we daarmee andere mensen kunnen inspireren, maakt mij dat heel gelukkig.” Een gesprek over doorzettingsvermogen, sportieve uitdagingen en loopgenot. Uiteraard overgoten met een vleugje humor.

SNELLER WORDEN

Recreatieve lopers houden graag vast aan een bepaald tempo in al hun trainingen, maar lopen zo veel voordelen mis. Wat gebeurt er in je lichaam tijdens een intervaltraining en wat zijn de effecten ervan op lange termijn? Sportarts dr. Kasper Janssen vertelt waarom het goed is om af en toe het tempo de hoogte in te jagen.

SUIKER VOOR SPORTERS

Suikers: weinig voedingstermen die zo veel weerstand oproepen. En al helemaal bij sporters, want hoewel je weet dat je energie nodig hebt tijdens inspanningen, wil je daarnaast ook gewoon gezond eten en je lichaam op de juiste manier voeden. In het septembernummer lees je hoe je slim omgaat met suikers en wanneer je ze precies inzet om beter te presteren.

GENEN OF TRAINING?

Bepalen genen onze aanleg voor straffe sportprestaties? Of kunnen we veel goedmaken met training? Wij spraken twee genetici over de laatste stand van zaken in het onderzoek naar lopen en DNA.

TEAMSPIRIT

Na een rustige zomervakantie staan er dit najaar weer heel wat leuke loopevenementen op de kalender. Twee ‘Najaarskleppers’ zijn ongetwijfeld de AA Drink Spartacus Series en de DHL Brussels Ekiden, hardloopevenementen die ‘teamspirit’ hoog in het vaandel dragen. Haal jij samen met je familie, collega’s of vrienden de Spartacus in je naar boven of kies je er liever voor om samen de marathonafstand te overbruggen tijdens ’s lands grootste aflossingsmarathon?

& Verder

  • Op parcoursverkenning van de vernieuwde Athora Great Bruges Marathon met Bruggeling en VRT-gezicht Lieven Verstraete en zijn zoon Kaz, trailrunner en loopcoach.
  • Stressvrij het najaar in: Minder werken, meer doen – 5 tips van psychotherapeute Anneleen De Lille
  • Bijzonder loopverhaal: Jaap van den Berg liep een marathon in elk land van Europa
  • Zo kies je de juiste sportbeha
  • Verslag Grossglockner trail: ‘Klauteren op en rond de hoogste berg van Oostenrijk’
  • HYROX: razend populaire nieuwkomer in loop- en fitnessland

& veel meer: ontdek de volledige inhoud hier.

RunningBE magazine is verkrijgbaar in de winkel (dagbladhandel, supermarkt, Standaard Boekhandel), digitaal te lezen via Blendle en online te bestellen in onze webshop.

Elke twee maanden RunningBE rechtstreeks bij je thuis in de brievenbus? Abonneer je dan nu en krijg een maand lang exclusieve toegang tot de mobiliteitsoefeningen van LIFT er gratis bij. Bekijk hier onze abonnementsformules.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?