Kijktip: mythische Barkley Marathons door de ogen van finisher Karel Sabbe

Exact een jaar geleden schreef Karel Sabbe geschiedenis door als eerste Belg ooit de Barkley Marathons te finishen. Hij is slechts de 17de loper in de geschiedenis die daarin slaagt. In een nieuwe documentaire ‘#17 - To finish the Barkley Marathons’ geeft Sabbe een inkijk in zijn waanzinnige prestatie.

Een maand geleden stelde Karel Sabbe zijn nieuwe film voor in een uitverkochte schouwburg in Waregem. Hierna volgden exclusieve vertoningen in de Kinepolis van Gent, Kortrijk, Antwerpen en Hasselt. Sinds vorige week is de documentaire ook gratis te bekijken op YouTube.

Bij zijn twee eerdere deelnames aan de Barkley marathons moest Karel Sabbe noodgedwongen opgeven, maar vorig jaar slaagde hij erin om de genadeloze wedstrijd van 100 mijl wél te finishen.

Karel Sabbe finisht als eerste Belg ooit zwaarste loopwedstrijd ter wereld

Het was sinds 2017 geleden dat de Barkley Marathons nog een finisher kenden. Vorig jaar slaagden er liefst 3 deelnemers in, waaronder onze landgenoot Karel Sabbe.

‘#17 – To finish the Barkley Marathons’ geeft inzicht in deze epische tocht, waarbij Sabbe je meeneemt in zijn voorbereiding en uitdagingen tijdens de race. Het is de eerste documentaire die focust op een finisher en een inkijk geeft in Sabbe’s mentale kracht en fysieke veerkracht om het meedogenloze parcours te overwinnen.

Door intieme interviews en pakkende beelden krijgen kijkers waardevolle inzichten in de mindset die nodig is om de uitdagingen van de Barkley te doorstaan. Een must-see voor iedereen die gefascineerd is door het samenspel van menselijke vastberadenheid en uitzonderlijk athletisch vermogen.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?