Nieuwe documentaire over Karel Sabbe’s fenomenale FKT op de Pacific Crest Trail

‘Pacing the Pacific’: dat is de titel van de nieuwe documentaire over de Fastest Known Time van landgenoot Karel Sabbe op de Pacific Crest Trail (PCT). De documentaire vertelt het verhaal van Sabbe, een doodgewone 33-jarige tandarts en succesvol trailloper, die de 4265 km-lange PCT eind augustus in een recordtijd wist af te leggen.

Sabbe voltooide de 4265-km lange trail van Mexico naar Canada in een recordtijd van 46 dagen, 12 uren en 50 minuten. Daarmee legde hij de uitdagende route vijf dagen sneller af dan Timothy Olsen, die de PCT in 51 dagen voltooide in 2021.

De film over Sabbe’s indrukwekkende PCT-avontuur is sinds 10 oktober gratis te zien op het YouTube-kanaal van Backcountry. Het toont hoe Sabbe gemiddeld 94 km per dag aflegde en het uitdagende deel in Californië van de PCT in een recordtijd voltooide. De documentaire gaat ook dieper in op de motivatie van Sabbe voor het epische avontuur en geeft inzicht in de ondersteuning van zijn toegewijde crew en de voorbereidingen die erbij kwamen kijken.

Bekijk hier de documentaire:

Op 3 november organiseert Karel Sabbe ook een grote filmvoorstelling in Waregem, waar hij ook een presentatie zal geven en er ruimte is voor een Q&A met hem en zijn crew. De tickets waren in een mum van tijd uitverkocht.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Karel Sabbe (@karelsabbe)

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?