Karel Sabbe gestart aan nieuwe recordpoging: 4.300 km in 50 dagen

Het is nog maar vier maanden geleden dat onze landgenoot Karel Sabbe als 17e loper ooit de mythisch Barkley Marathon voltooide, een race die geldt als de zwaarste ultraloop ter wereld. Maar zijn honger naar records is nog niet gestild. Sabbe is maandag 10 juli van start gegaan aan de Pacific Crest Trail (PCT), die hij in een kleine 50 dagen wil afleggen.

De PCT is een wandelpad van 4.300 km langs de westkust van de Verenigde Staten. Het pad loopt van de grens met Mexico tot aan de grens met Canada en heeft een hoogteverschil van ongeveer 4000 meter. Het totaal te overbruggen hoogtemeters over de hele trail bedraagt meer dan 120.000 meter.

Tweede keer

Voor Sabbe wordt het niet de eerste keer dat hij de Pacific Crest Trail wil afleggen. In 2016 voltooide hij de tocht in 52 dagen, wat goed was voor een wereldrecord. In 2021 scherpte Timothy Olson het record echter aan door een FKT (Fastest known Time) te  realiseren in 51 dagen en net geen 17 uur.

90 kilometer per dag

Sabbe wil de 4.300 km lopen in 50 dagen. Als hij dat haalt, heeft Sabbe het wereldrecord opnieuw in handen. Het betekent dat hij dagelijks tussen de 85 à 90 kilometer moet afleggen.

Onze landgenoot is maandag 10 juli om 19.00 (lokale tijd) van start gegaan in Campo in Californië.
Als hij het record wil verbeteren, dan moet hij uiterlijk 30 augustus voor 11.00 uur (lokale tijd) binnen zijn.


De recordpaging van Sabbe kan je volgen via een speciaal
instagramaccount dat de tocht vastlegt.

 

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?