Hiken naar hoogste boom ter wereld levert je 6 maanden gevangenis op

Hiken is een ideale crosstraining voor lopers en wandelen of lopen op je vakantiebestemming kunnen we iedereen uiteraard warm aanbevelen. Maar denk wel twee keer na voor je aan je tocht begint. Hiken naar de hoogste boom ter wereld bijvoorbeeld kan je in de cel doen belanden ...

Met zijn 115 meter torent de Hyperion hoog boven het Redwood National Park in Californië uit. De hoogste boom ter wereld – die pas in 2006 ‘ontdekt’ werd – is in 16 jaar tijd uitgegroeid tot een populaire hikebestemming. Veel té populair zo blijkt nu, want het ecosysteem rond de boom is door de toestroom van avontuurlijke toeristen zwaar beschadigd geraakt.

De Californische autoriteiten willen daar nu paal en perk aan stellen. De Hyperion bevindt zich in een dicht begroeid gebied zonder toegangswegen en is dus verboden terrein. Wie zich toch nog een weg naar deze bijzondere boom baant, riskeert een boete van 5000 euro en een gevangenisstraf van een half jaar.

De boodschap op de website van het Redwood National Park is duidelijk: “Als bezoeker moet jij beslissen… Werk jij mee aan het behoud van het park? Of word jij een deel van het probleem?

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?