Harvey Lewis verpulvert wereldrecord Backyard Ultra

Het WK Backyard Ultra in het Amerikaanse Bell Buckle (Tennessee) zit erop. De Amerikaan Harvey Lewis hield het 108 rondjes vol en zette zo een fantastisch nieuw wereldrecord neer in deze waanzinnige loopwedstrijd. Merijn Geerts was de beste Belg op het WK.

Binnen het uur een rondje van 6,706 km afleggen en dat zolang tot er nog maar één loper overblijft. Dat is het opzet van de Big’s Backyard Ultra World Championship.

75 ultralopers van over de hele wereld gingen zaterdag de uitdaging aan, onder wie zes Belgen. Voormalig wereldrecordhouder Merijn Geerts was de beste landgenoot en hield het 100 rondjes vol. Ook Frank Gielen (8ste met 97 rondes) eindigde in de top 10. Ivo Steyaert, ook een ex-wereldrecordhouder, finishte als 15de met 80 rondjes. Daarna volgden nog Matthias Pelgrims (21ste met 74 rondes), Kevin Sneyders (25ste met 68 rondes) en Brecht Vandamme (45ste met 50 rondes).

Voor de zege ging het tussen Harvey Lewis en Ihor Verys. De 29-jarige Canadees hield het woensdagavond na 107 rondes voor bekeken, de 47-jarige Amerikaan had nog energie genoeg om er nog een 108ste ronde uit te persen. Twee jaar geleden won Lewis het WK Backyard Ultra met ‘slechts’ 85 rondjes. Vorig jaar stond er een landen-WK op het programma en kroonde België zich tot wereldkampioen.

Met 108 rondes, goed voor 724 km, heeft Lewis het wereldrecord van Phil Gore van de tabellen geveegd. De Australiër liep vorig jaar op de Dead Cow Gully Backyard Ultra in het Australische Queensland 102 rondes. In Bell Buckle moest Gore woensdag vrede nemen met een vijfde plaats met 100 rondes. Voor Gore deelden Geerts en Steyaert het wereldrecord met 101 rondes.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?