6 dingen die je ongetwijfeld herkent als je partner een loper is

Je werd verliefd op een loper – proficiat! Lopers zijn - naar onze bescheiden mening - de beste personen op de planeet. Uiteraard hebben ze hun eigen ‘bijzondere’ gewoontes, en als je een lange relatie met deze persoon wil aangaan, zijn er wel een paar dingen die je beter op voorhand weet. We hebben enkele 'regels' kort voor je opgelijst, zodat jij jouw favoriete loper gelukkig kan maken én houden.
  1. Vraag ons nooit of we gaan ‘joggen’

Voor sommige lopers kan ‘joggen’ in het verkeerde keelgat schieten. We lopen, we ‘joggen’ niet. Er is een verschil, dus let erop om deze termen liever niet door elkaar te gebruiken.

  1. Probeer niets te plannen op zondagochtend

Zondagochtend is een heilig moment dat veel lopers voorbehouden voor hun lange duurloop. Als je een acitiviteit wil plannen, plan je het beter in de namiddag. Kleine zijnoot: zondagmiddag gebruiken we vaak om te recuperen van onze lange ochtendsessie, dus misschien plan je beter niets waarbij een zetel al te veraf is …

  1. Verwacht ook niet dat we laat opblijven op zaterdagavond

Niet enkel moeten we op tijd opstaan voor onze lange loop op zondag, de avond ervoor moeten we ons lichaam voorbereiden en ervoor zorgen dat we goed eten en hydrateren. Je mag gerust gaan feesten of iets gaan drinken, maar verwacht niet dat we je (tot in de vroege uurtjes) vergezellen.

  1. Zorg dat er ALTIJD voldoende eten in huis is

… Bonuspunten als dat eten veel koolhydraten bevat om ons loperslichaam van energie te voorzien! Aansluitend: als je plant om een ketodieet of dieet laag in koolhydraten te volgen, zullen we wellicht niet met je meedoen. En de kans is groot dat we koolhydraten voor je neus opeten. Sorry daarvoor.

  1. Verwacht niet dat we flexibel zijn

Dat bedoelen we zowel letterlijk als figuurlijk. Ons trainingsschema is heilig en we kunnen er best koppig aan vasthouden. Onze intervaltraining verplaatsen we liever niet voor een lastminute etentje. En over onze lichamelijke flexibiliteit gesproken: we zijn al blij als we onze tenen kunnen raken zonder onze knieën te buigen. Als je een lenige partner zocht, moeten we je wellicht teleurstellen.

6. Wees bereid om onze grootste supporter te worden

We doen graag mee aan loopevenementen en we willen niemand harder horen roepen dan de persoon die we het liefste zien. Bereid je erop voor om vroeg op te staan en ons aan te moedigen in eender welke weersomstandigheden, ook al merk je ons in de menigte misschien pas aan de finishlijn weer op. Het zal misschien niet meteen je beste weekend zijn, maar we hechten er enorm veel waarde aan en stellen het enorm op prijs. Bij deze willen we je dan ook bedanken om onze nr. 1 fan te zijn.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?