Geef je seksleven een boost: ga lopen met je partner

Uit onderzoek blijkt dat koppels die samen lopen een actiever seksleven hebben.

We weten dat lopen een van de beste manieren is om je conditie te verbeteren, maar wat als het je ook kan helpen om meer seks te hebben? Een goede trainingspartner is vaak het enige wat je nodig hebt om wat meer actie tussen de lakens te krijgen.

Volgens wetenschappelijk onderzoek, gepubliceerd in The Journal of Experimental Biology, kan lopen werken als een antidepressivum door de afgifte van cannabinoïden, die de genotsreceptoren in je brein stimuleren. Cannabinoïden worden door het lichaam ook aangemaakt tijdens orgasmes. Zo kan lopen niet enkel je stemming verbeteren, maar je ook in de juiste ‘stemming’ brengen … Wanneer je je niet lekker in je vel voelt, is seks misschien het laatste waar je aan denkt, maar wanneer je lichaam 100% fit is, pieken je endorfine- en energieniveaus.

Uit de studie blijkt dat 66% van de koppels die samen liepen aangaven vaker seks te hebben. Een bevinding die niet helemaal verrassend is als je weet dat lopen ook testosteron-niveaus verbetert bij mannen en seksuele opwinding triggert bij vrouwen. Elke vorm van sportieve uitdaging is bovendien goed om een emotionele band te scheppen of die te versterken. Met andere woorden: door te lopen verbeter je niet enkel je fysieke gezondheid, maar help je ook je seksuele gezondheid.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?