Shot of smiling young woman eating yogurt while sitting on stool in the kitchen at home.

5x eiwitten bij het ontbijt voor een slanke lijn

Probeer deze 5 ontbijttoppers voor een ochtendboost!

Het ontbijt mag dan wel beschouwd worden als ‘de belangrijkste maaltijd’ van je dag. Het is echter de kwaliteit van je ontbijt dat er echt toedoet, zekers als je gewicht probeert te verliezen of een gezond gewicht wil behouden. Bij elke maaltijd moet je voldoende eiwitten consumeren om je gewicht te verliezen. Zo toont onderzoek aan dat het nuttigen van 25 tot 30 gram bij elke maaltijd kan helpen om cardiometabole risico’s (o.m. hartziekten, beroerte en diabetes) te beperken, je hongergevoel in toom te houden en kan bijdragen aan gewichtsverlies.

Als je meer eiwitten wil eten bij je ontbijt, tippen wij deze 5 ontbijtproducten:

 1. Griekse yoghurt
  Griekse yoghurt bevat gemiddeld zo’n 5 à 6 gram per portie en levert je ook tal van andere nutriënten, zoals calcium en probiotica. Bovendien laat yoghurt zich perfect combineren met andere gezonde ontbijtproducten, zoals fruit en volkoren granola.
 1. Eieren
  Eieren zijn veelzijdig en leveren heel wat gezondheidsvoordelen op. Ze zijn een eiwitbron van hoge kwaliteit en bevatten ook ijzer, vitamine B12 en choline, een essentiële voedingsstof die een belangrijke rol speelt bij een aantal stofwisselingsprocessen en de gezondheid van je brein. Ook bevatten eieren wat vet, dat in combinatie met de eiwitten voor een verzadigend gevoel zorgt. Zo zal je doorheen de dag minder snel naar (ongezonde) snacks willen grijpen.
 2. Eiwitpoeder
  Voor zij die moeite hebben om voldoende eiwitten bij het ontbijt te nuttigen (of überhaupt moeite hebben om te ontbijten), is een proteïneshake een geschikte oplossing. Als je ’s ochtends vaak gehaast bent, volstaat het om een schep eiwitpoeder doorheen je koffie, yoghurt of havermout te doen voor je (extra) portie eiwitten. Hier vind je een handig receptje.
 3. Walnoten
  Walnoten op zich zijn wellicht niet voldoende om een verzadigd, gevarieerd ontbijt mee te maken, maar ze kunnen wel een slimme toevoeging zijn aan je kommetje yohurt of havermout. Walnoten bevatten gezonde vetten, vezels en plantaardige eiwitten die nodig zijn voor een gezond gewicht. Voeg dus gerust wat extra walnoten toe aan je ontbijtgranen of doe ze in de blender bij je smoothie.
 4. Hüttenkäse
  Hüttenkäse of cottage cheese is laag in calorieën en boordevol verzadigende eiwitten en calcium voor sterke botten. Volgens onderzoek zou cottage cheese bovendien niet hoeven onderdoen voor eieren. Beide voedingsmiddelen helpen je honger controleren dankzij hun hoogwaardig gehalte aan eiwitten. Besmeer een volkoren boterham met wat cottage cheese en plakjes avocado. Deze combinatie van eiwitten, vet en vezels helpt je bij een verzadigd gevoel en die slanke lijn!

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?