5 voedingsmiddelen die je een oppepper geven

Als we denken aan 'goed wakker worden', denken we meestal aan koffie. Maar er zijn naast dat bakje troost nog andere voedingsmiddelen waarvan je minstens even wakker wordt!

Belegen kaas
Oude kaas bevat het aminozuur tyramine. Dit heeft een positief effect op je hersenen, waardoor je alerter wordt. Maar geen volledige kaasbol naar binnen spelen hé, dat is nu ook weer niet de bedoeling…

Amandelen
De ideale healthy snack om een energiedip te vermijden! De gezonde vetten, die in overvloed aanwezig zijn in amandelen, zorgen voor een constant energiepeil. Perfect om in je bureauschuif te leggen voor als je een dipje hebt op je werk!

Zalm
Zalm is rijk aan omega 3-vetzuren, die het lichaam omzet naar energie. Misschien heb je niet zoveel zin in zalm bij het ontbijt, maar bij de lunch is het wél ideaal (bv. een slaatje met zalm).

Bladgroenten
Bladgroenten zoals spinazie, groene kool, waterkers of snijbiet zijn rijk aan Vitamine C, K, calcium en betacaroteen. Al deze stofjes hebben een oppeppende werking. Voeg dus gerust wat spinazie toe aan je slaatje met zalm!

Bananen
Uit onderzoek is gebleken dat bananen je energiepeil en prestaties gunstig beïnvloeden. Het is beter om een banaan te eten dan een flesje sportdrank te drinken. Niet zo’n fan van bananen? Peren hebben ongeveer hetzelfde heilzame effect!

Bron: www.goedgevoel.be

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?