Zonovergoten recordeditie van Abdijentocht

Ruim 4500 deelnemers kwam door het geweldige weer naar de Abdijentocht. Tussen Tongerlo, Herselt en Averbode mochten de duizenden deelnemers genieten van zon, sport en natuur.

Door het mooie lenteweer van rond de 25 graden voorzag de organisatie extra veel water om de deelnemers te voorzien van de nodige afkoeling. Voor de wandelaars werd door Brouwerij Primus ook een gratis abdijbier voorzien tijdens de tocht. Ook na de aankomst was voor iedereen een Tongerlo voorzien.

Gelukkig is het parcours van deze klassieker ook voor 90 procent uitgetekend over onverharde wegen, waardoor bossen vaak mee hielpen om de oververhitting tegen te gaan. De combinatie weer-natuur bleek ook nu een voltreffer in de Abdijentocht.

2400 wandelaars genoten van de Bossen de Merode rond het prachtige Averbode, terwijl zo’n 2150 lopers zich waagden aan de loopwedstrijd. Michiel Vanholst won bij de mannen, Kim Geypen bij de vrouwen.

De volgende manche in de Running Tour by Generali is voorzien op 5 juni. Dan is het Kortrijk Loopt voor Think Pink, waar je in West-Vlaanderen kan kiezen voor een tocht van 5 of 11 kilometer. Vooraf inschrijven kan tot 4 juni om 23u59!

Wie in de streek rond Averbode wil blijven, kan terecht op 18 juni voor de Great Breweries Marathon.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?