Zonovergoten editie van Gent Urban Trail

Loopschoenen, vrienden en een lentezonnetje: wat heeft een joggingfanaat meer nodig? De Gent Urban Trail bleek dan ook de ideale afspraak om de drie te combineren. Meer dan 5.000 deelnemers slingerden zich door zestien unieke locaties in de Arteveldestad, overgoten door de zon.

De Leopoldskazerne, de Korenmarkt, de Vrijdagsmarkt en Baudelohof met passages door de Boekenmarkt, Brasserie Pakhuis, de Oude Vismijn, het Huis van Alijn, de ABVV-gebouwen, Brouwerij Gruut, de Vooruit, de Sint-Pietersabdij, de Plantentuin van de UGent, het ICC, het SMAK en uiteindelijk ’t Kuipke: al deze locaties werden bezocht door de talrijke lopers.

De tuin van de Sint-Pietersabdij, Brasserie Pakhuis en vooral de finish in ’t Kuipje kwamen naar boven als de favoriete passages van de trailers.

Ondanks het prachtige decor binnen zullen veel deelnemers toch gesmacht hebben om snel opnieuw buiten te zijn. Het weer was stralend in Gent. Goed nieuws voor de sportievelingen, maar ook voor de vele toeschouwers. Zij konden met de zonnebril op de neus de meer dan 5.000 lopers en 350 wandelaars toejuichen. Samen met hen bleven ze onder het lentezonnetje tot ruim na de middag keuvelen aan de start en aankomst.

Een ruim 100-koppige delegatie van Onafhankelijk Leven, een Gentse vzw die mensen met een beperking helpt een zo gewoon mogelijk leven te laten leiden, was één van de blikvangers. De organisatie voorzag voor hen een aangepast parcours met de meest belangrijke passages, toegankelijk voor rolstoelen. De duwers werden stevig aangemoedigd door de toeschouwers, die het mooie initiatief konden smaken.

Elke deelnemer kreeg achteraf een uniek Gent Urban Trail®-loopshirt, een ontbijt aangeboden door Delhaize en aan de finish in ’t Kuipke werd iedereen getrakteerd op een verfrissende Gentse Strop.

Voor de volgende Urban Trail is het wachten tot 5 juni. Dan trekken we naar het Limburgse Hasselt. Inschrijven is binnenkort mogelijk!

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?