Zondag: zonnige én groene editie van Keytrade Bank Urban Trail Brussels

3000 lopers ontdekken zondag 23 juni Brussel op een alternatieve én groene manier tijdens de Keytrade Bank Urban Trail Brussels. De deelnemers kunnen 's voormiddags rekenen op schitterend loopweer, in de namiddag kan er genoten worden van onze mooie hoofdstad. Inschrijven is nog steeds mogelijk!

Deelnemers kunnen deze editie voor het eerst door het magnifieke Stadhuis lopen. Uiteraard is een passage op het legendarische balkon een absolute must. Het is op dit balkon dat de Rode Duivels en Red Lions de Grote Markt lieten vollopen. Met Kanal – Centre Pompidou staat er nog een nieuwe unieke locatie op het programma. De lopers kunnen zich vergapen aan een kathedraal van glas en staal, een monumentale showroom met uitzicht op de stad en werkplaatsen aan het kanaal. Op 30 juni sluit Kanal – Centre Pompidou bovendien zijn deuren voor een renovatie, de Brussels Urban Trail is dus een ideale gelegenheid voor een last minute bezoek.

Door de grote poort

Via de Wetstraat lopen de deelnemers letterlijk door de grote poort van het peristylium – de centrale ontvangstruimte – van het Parlement. Daar bevinden zich de twee monumentale trappen die je vaak op tv ziet. De groene trap gaat naar de Kamer, de rode naar de Senaat. Ook het bezoek aan de garderobe van Manneken Pis is een nieuwkomer op het parcours. In dit museum bevinden zich meer dan 1000 kostuums van het bekendste jongetje van België.

Lopen door de hoofdstad van België zonder aan het bourgondische aspect te denken, kan uiteraard niet. Daarom zal de passage door Choco-Story hoog op heel wat verlanglijstjes van deelnemers staan. Iedereen die wil, kan even pauze nemen en genieten van een proevertje. Een andere leuke locatie is het bezoek aan het Brussels Beer Project. Deze hippe brouwerij in hartje Brussel groeide de laatste jaren uit tot een vaste waarde in het bierlandschap.

Bekijk hier het parcours.

We run Green

Op de Brussels Urban Trail worden niet langer wegwerpbekertjes gebruikt. De organisatie voorziet 2 bevoorradingen op het parcours om eigen flesjes, camelback of een herbruikbare beker te vullen. Deelnemers kunnen deze makkelijk vinden bij Trakks, Jogging Plus, Runners’ Lab of Decathlon. Aan de helpdesk kan men een opvouwbare herbruikbare beker aankopen voor 3 euro (zolang de voorraad strekt). Aan de start en finish zijn er bovendien waterkranen voorzien om je flesjes te vullen.

Om de deelnemers in alle comfort door de straatjes, op trapjes en door de gebouwen te laten lopen tijdens de Keytrade Bank Urban Trail Brussels zullen de deelnemers in 5 waves vertrekken met telkens een pauze van ongeveer 20 minuten.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?