Zondag weerklinkt het startschot van het Urban Trail-seizoen!

Maart staat synoniem voor de echte start van het loopseizoen. Het eerste weekend begint meteen met de opener van het Urban Trail-seizoen: de CittA Antwerp Urban Trail!

De CittA Antwerp Urban Trail van aanstaande zondag (6 maart), is 500 meter langer dan de vorige jaren. Het parcours is dus 12,5 kilometer lang en dat heeft te maken met de passage aan de Noorse Zeemanskerk. Voorts barst de CittA Antwerp Urban Trail van de trekpleisters: Sportpaleis, Felixpakhuis, stadhuis, historische zwembad aan de Veldstraat,… De eerste Urban Trail van dit jaar is wel al helemaal volzet, maar uiteraard kan je zondag nog steeds komen supporteren aan een van de vele Antwerpse monumenten.

Wie liever zelf door een binnenstad loopt, heeft later dit jaar nog kansen genoeg. De CittA Antwerp Urban Trail is namelijk de eerste van niet minder dan 9 Urban Trails. Op 20 maart kan je bijvoorbeeld terecht in Gent, op pinkstermaandag 16 mei is Hasselt het decor. Op die laatste locatie vindt de eerste Urban Trail ooit in Limburg plaats.

De volledige Urban Trail-kalender

6 maart: CittA Antwerp Urban Trail
20 maart: Gent Urban Trail
16 mei: Hasselt Urban Trail
26 juni: DH Brussels Urban Trail
18 september: DH Tournai Urban Trail
9 oktober: DH Mons Urban Trail
16 oktober: Brugge Urban Trail
6 november: DH Namur Urban Trail
3 december: GvA Urban Trail Mechelen

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?