Zomerspecial: slim trainen in warm weer, Olympische Spelen, de mooiste loopbestemmingen, …

In het zomernummer van RunningBE krijg je tips om gemotiveerd en efficiënt te blijven lopen op warmere dagen, blikken we vooruit op het grootste sportevenement ter wereld en krijg je 100 pagina’s aan zomers leesvoer om je (extra) vrije tijd mee te vullen – als je die niet op je loopschoenen spendeert natuurlijk. Doe inspiratie op met onze selectie looproutes in eigen land of droom weg bij loopbestemmingen over de grens. Met ons zomernummer zit je goed voor jouw actieve (top)sportzomer! Ontdek het hier.   
Olympische special

Drie jaar geleden behaalde Noor Vidts (28) ei zo na een medaille op de Olympische Spelen in Tokio, vandaag staat de dubbele wereldkampioene op de vijfkamp te popelen om dat huzarenstukje begin augustus te herhalen – of misschien zelfs beter te doen – tijdens de olympische zevenkamp in Parijs. Olympisch kampioene op de 4×100 meter en meetingdirecteur van de Allianz Memorial Van Damme Kim Gevaert (45) volgt de prestaties van haar oudclubgenote op de voet. Wij brachten deze twee toppers samen in een exclusief dubbelinterview.

Verder legden we onze vijf Belgische deelnemers aan de olympische marathon enkele prangende vragen voor. Bashir Abdi, Koen Naert, Michael Somers, Chloé Herbiet en Hanne Verbruggen vertellen over hun favoriete training, wedstrijdrituelen en topsportmentaliteit om met druk om te gaan. Meer Olympische Spelen? We verzamelden de highlights van het marathonparcours, namen polshoogte bij landgenoten die deelnemen aan de olympische marathon voor recreanten en verzamelden de strafste anekdotes uit de olympische marathongeschiedenis.

Zomers leesvoer

Klaar voor de (sport)zomer van 2024? Na het lezen van onze 24 tips over training, materiaal, verzorging en voeding helemaal! Vier experts vertellen hoe je komende maanden gezond en verstandig kan blijven lopen.

De langere dagen en verlofperiodes nodig uit om vaker de loopschoenen aan te trekken en op ontdekking te gaan in eigen land. Van de Westhoek tot de centraal gelegen Brabantse Wouden en het Limburgse Bosland: ook dicht bij huis is het heerlijk toeven voor sportievelingen. In het zomernummer ontdek je verschillende unieke looproutes dwars door die drie markante loopplekken in eigen land.

Mag het wat verder zijn? Droom dan even weg bij de loopbestemmingen die ’s werelds populairste reisgids Lonely Planet verzamelde onder de noemer ‘Epic Runs’.

& meer:
  • Oefeningen om je heupmobiliteit te verbeteren
  • Sportief de zomer door met ‘active walking’-schoenen
  • Vier grote najaarsmarathons in de kijker
  • (Nazomers) loopdoel voor het hele gezin: AA Drink Family Spartacus Run
  • Blessurevrij lopen met Ontracx
  • Hitte-acclimatisatie: hoe en wat?

De volledige inhoud kan je hier bekijken.

Het juli- en augustusnummer van RunningBE ligt nu in de winkelrekken. Je kan het nummer ook eenvoudig online bestellen of lees het zomernummer digitaal via Blendle.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang een code voor gratis sportdrank van Vitalic


De codes worden wekelijks op vrijdag verstuurd naar de nieuwe nieuwsbriefaanmeldingen.