Zo combineer je het EK voetbal met je looptrainingen

Vandaag begint het EK voetbal in Frankrijk. Maar dat is uiteraard geen reden om niet te gaan lopen.

Er zijn genoeg mogelijkheden om je conditie op peil te houden tijdens het Europees kampioenschap. De loopband met zicht op het tv-scherm, bijvoorbeeld. Deze optie is natuurlijk verre van ideaal indien het buiten 25 graden zou zijn.

Je kan ook een beetje research doen en je looptrainingen aanpassen in functie van het speelschema (en de wedstrijden die je zeker niet wil missen). Omdat er dit jaar meer ploegen deelnemen (24 in plaats van 16) zijn niet alle wedstrijden even interessant. Ga bijvoorbeeld gerust lopen op donderdag 16 juni, om 18 uur, wanneer Noord-Ierland – Oekraïne op het menu staat. De hoogtepunten (samenvattingsprogramma’s genoeg) zie je nadien wel.

Wil je toch elke wedstrijd bekijken? Geen probleem, want de matchen starten om 15u, 18u en 21u. Dat wil zeggen dat er tussen het einde van de wedstrijd en het begin van de volgende telkens een uur zit. Tijd genoeg om even te gaan lopen. En uiteraard houdt niets je tegen om ’s ochtends te gaan lopen.

De mensen die naar Frankrijk trekken om de Duivels aan te moedigen, raden we absoluut aan hun loopschoenen mee te nemen. Lopen is namelijk de ideale manier om een stad te ontdekken, want je komt op plekken waar auto’s – en soms zelfs fietsen – geen doorgang vinden. De speelsteden waar België zijn wedstrijden speelt – Nice, Bordeaux en Lyon – zijn zeker groot genoeg! Gebruik ook apps als Mapmyrun om je route op voorhand uit te stippelen en vergeet best je gps-horloge met ‘Terug naar startpunt’-functie niet. In veel steden heb je ook sightjoggingtours.

En als je helemaal mee wil zijn met het EK, dan volg je uiteraard een zomers loopschema voor voetballers. Hieronder vind je er eentje, opgesteld door Paul Van Den Bosch.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?