Zo blijf je langer fris tijdens je duurtraingen

De meeste lange duurtrainingen beginnen goed, maar hoe langer je loopt, hoe minder het vlot. Deze drie tips helpen je om deze trainingen tot een goed einde te brengen.
The Run Experience is een YouTube-kanaal waar geregeld tips voor betere trainingsprestaties op verschijnen. Ze hebben intussen bijna 40.000 abonnees. Hier geven ze tips voor tijdens je lange duurloop.
 
Controleer je ademhaling
 
Dit is heel belangrijk om een bepaald ritme aan te houden in je ademhaling. Het is een goede manier om je loopsnelheid aan te houden. Wat jij kan doen tijdens je looptocht is na elke twee kilometer één minuut spenderen om je te concentreren op je ademhaling. Hierbij ga je alleen inademen door je neus en uitademen door je mond. Dit is belangrijk om een goed tempo aan te houden en te communiceren met de rest van je lichaam. Zo blijf je stabiel doorheen je looptocht.
 
Let op je pasfrequentie
 
Je pasfrequentie is hoeveel stappen je neemt in een minuut. Als je moe begint te worden, daalt deze frequentie. De meeste gps-horloges monitoren dit gegeven. De truc is om in de laatste 10% van je looptocht te checken of je nog steeds je natuurlijke pasfrequentie kan aanhouden. Als je 10 kilometer loopt, doe je dat dus in je laatste kilometer.
 
Hou je benen fris
 
Om je benen fris te houden tijdens je lange duurloop kan je tien squats of leg swings doen in de helft van je looptocht. Doordat je stilstaat krijg je de kans om even op adem te komen en alles los te werken. Voor de rest van je kilometers die je nog aflegt, kan je nog eens tien squats of leg swings doen. Dit doe je best afwisselend.
 
Het is niet de bedoeling dat je deze tips allemaal tegelijk moet uitvoeren tijdens je volgende duurtraining. Wel is het handig om één van deze tips eens uit te proberen om te zien wat werkt voor jou. Succes!
 
Bekijk hieronder de video:

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?