Zijn kant-en-klare maaltijden per definitie ongezond?

Je bent onderweg van je werk naar huis en hebt nog een lange training voor de boeg. Als je geen zin meer hebt om tussendoor/nadien nog te koken, ben je dan per definitie slecht bezig als je een kant-en-klare maaltijd koopt of uit de koelkast haalt?

Het antwoord op bovenstaande vraag is: nee! Of een maaltijd gezond is, hangt af van de samenstelling. Bij veel kant-en-klare maaltijden ligt daar wel vaak een probleem. Vaak bevatten ze weinig groenten en vezels, en veel verzadigd vet en zout. Bovendien zijn de porties soms zeer klein, waardoor je snel opnieuw trek krijgt om iets te eten. 

Waaruit bestaat een goede kant-en-klare maaltijd dan?

* 400 tot 700 kcal per portie
* Minstens 200 gram groenten (kan je nog aanvullen met salade of rauwkost)
* Weinig vet en zout    

Nog een tip voor de mensen die regelmatig voor kant-en-klare maaltijden kiezen: varieer! En kies voor maaltijden met aardappelen of peulvruchten. Die bevatten meer voedingsvezels dan maaltijden met witte rijst of pasta en pizza.

In samenwerking met Energy Lab

Klik hier voor meer trainingsadvies

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?