Zaterdag: aanval op legendarisch wereldrecord dat gelopen werd in België

De kans bestaat dat er zaterdag een legendarisch record in de loopwereld sneuvelt. Yomif Kejelcha gaat in ieder geval zijn best doen om zich in de geschiedenisboeken te lopen.

7 juli 1999, Rome. Hicham El Guerrouj loopt de mijl (1,6 kilometer) in 3:43:13 en verbetert zo het zes jaar oude record van de Algerijn Noureddine Morceli. Tot op heden staat het wereldrecord van de Marokkaan nog altijd op de tabellen. De kans is vrij groot dat dat de besttijd van El Guerrouj komende zomer zijn twintigste verjaardag viert. Ook indoor staat de beste tijd op de mijl nog altijd op naam van de Marokkaan: 3:48:45. Hij liep die chrono op 12 februari 1997 in Gent, bijna dag op dag 22 jaar geleden, dus.

En misschien gaat dat record er wel binnen afzienbare tijd aan. Yomif Kejelcha plant zaterdag 9 februari een wereldrecordpoging. Op de Armoury Track in New York wil de 21-jarige Ethiopiër de besttijd verbeteren. Kejelcha’s huidige besttijd op de mijl staat voorlopig op 3:51:70. De wedstrijd start om 17.48u lokale tijd, 23.48u onze tijd.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?