Wordt Koen eerste Belgische Super Marathon Masters Rotterdam?

Op 10 april 2016 kan Oostendenaar Koen Vansteenkiste geschiedenis schrijven. Als hij die dag voor de 10e keer de finish van de NN Marathon Rotterdam haalt, treedt hij als eerste Belg toe tot het selecte clubje van de Super Marathon Masters.

De marathonteller van de 53-jarige Koen Vansteenkiste staat inmiddels op 128 stuks. Zijn allereerste 42,195 km liep hij op 10 april 2005 in … Rotterdam. Het was liefde op het eerste gezicht want de jaren nadien kwam hij met plezier terug naar de Nederlandse havenstad. Sindsdien miste Vansteenkiste enkel de edities van 2007 en 2011. Het gros van zijn marathons liep hij in een tijd rond 4u30, in 2008 dook hij net onder de 4u.

Op 10 april zal de fervente Club Brugge-supporter voor de tiende keer aan de start op de Coolsingel staan om – als er niks fout loopt – een dikke vier uur later over de finish te komen. Ondanks al zijn ervaring heeft Koen Vansteenkiste voor elke marathon nog last van zenuwen.

Iedereen die 10 keer de eindstreep in Rotterdam haalt, treedt toe tot de Super Marathon Masters en ontvangt als beloning een erespeldje en een uniek loopshirt. Bij elke volgende deelname krijg je bovendien een speciaal Super Marathon Masters startnummer. De erelijst bevat intussen al bijna 200 namen, maar niettegenstaande de NN Marathon Rotterdam ook in België populair is, staat daar nog steeds geen enkele landgenoot tussen. Aan Koen Vansteenkiste om daar begin april verandering in te brengen.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?