Worden ‘virtual reality-wedstrijden’ de trend van 2016?

Met het nieuwe jaar voor de boeg kijken trendwatchers steevast in hun glazen bol en voorspellen ze wat hot wordt en wat niet. Een van hen meent dat 'virtual reality' zal pieken in 2016.

De specialist in kwestie heet Peter Sprenger, een Nederlander die thuis is in de sport- en bedrijfswereld. Hij begeleidt bedrijven in hun overgang naar de digitale wereld en helpt hen ook om hun bedrijfsstrategie aan te passen aan de veranderende omstandigheden en markten.

Sprenger belicht op SportNext.be 10 sportmarketingtrends voor 2016. Een daarvan is zeer interessant voor de loopwereld, want volgens de Nederlander zal virtual reality – waarbij een omgeving gesimuleerd wordt via een computer – komend jaar massaal ontdekt worden door het grote publiek.

Het is uiteraard afwachten of Sprenger gelijk zal krijgen, maar in 2016 staan er wel degelijk al ‘virtuele’ loopwedstrijden op de kalender. In mei vindt bijvoorbeeld de marathon van Praag plaats. Die zal niet alleen fysiek in de straten van Praag gelopen worden, maar ook virtueel. Op die manier wil de organisatie onder meer het aantal deelnemers optrekken.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?