Wie zoekt, die vindt … loopmotivatie tijdens de feestdagen

Het einde van het jaar is voor veel lopers het moment bij uitstek om de loopschoenen wat vaker in de kast te laten staan. Wij proberen je toch voldoende motivatie te bezorgen om ook nu op pad te gaan.

1. Denk aan je goede voornemens

In januari maken veel lopers goede voornemens: een betere conditie, een bepaalde wedstrijd, … Hou die voornemens in het achterhoofd telkens als je je looptraining wil uitstellen. Na 1 januari is je basis beter als je je trainingen tijdens de feestdagen onderhoudt. En zo’n bredere basis bevordert je motivatie.

2. Pas je doelen aan

Je moet je doelen op de situatie focussen. Plan geen lange duurloop als je weet dat je er eigenlijk geen tijd voor hebt. Plan een korte training die je wél kan afhaspelen. Ook de dag na een feest plan je uiteraard geen training. De kans dat je die perfect afwerkt, is klein. Leg de lat ook niet te hoog in deze periode. Probeer vooral je conditie te onderhouden. In het voorjaar heb je nog voldoende tijd om progressie te maken.

3. Plan een voorjaarswedstrijd

Het maakt niet uit of dit nu een marathon is of je eerste wedstrijd van 5 kilometer. Elk gepland doel werkt tijdens de koude winterdagen. Ben je een ervaren loper? Doe dan eens iets anders. Train voor je eerste marathon, je eerste snelle 5 kilometer, of loop eens een trail. Er zijn veel (nieuwe) wedstrijdconcepten die je blijven motiveren. Zo blijft lopen spannend en vermijd je sleur in je trainingen. Verandering van spijs doet, euh, lopen. Ook tijdens de eindejaarsperiode zijn er trouwens voldoende loopwedstrijden.

Meer tips lees je in ons novembernummer (nu in de winkel) of hier digitaal.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?