Wereldprimeur voor Fisherman’s Friend StrongmanRun in Antwerpen

In Antwerpen heeft zondag de allereerste editie van de Fisherman's Friend StrongmanRun in het stadscentrum plaatsgevonden. Zo'n hindernissenparcours in een grootstad was ook meteen een wereldprimeur.

Vorig jaar vond de Belgische editie nog plaats in Zolder. Het regende dan wel, maar daar hadden de 3.200 deelnemers weinig last van. De sportievelingen konden kiezen tussen twee afstanden: 11 km of 18 km. De langere afstand nam een extra lus vanaf het Eilandje rond het Kattendijkdok en tot aan het Noordkasteel. Vervolgens ging het via de Kaaien naar het Zuid en terug langs de Grote Markt en het Willemdok naar de aankomst in Park Spoor Noord. Het startschot werd gegeven door Schepen van Sport Ludo Van Campenhout. Met zijn 3.200 deelnemers is Antwerpen één van de grootste evenementen in de Fisherman’s Friend StrongmanRun, die ook gehouden wordt in onder meer Kaapstad en op de Nürburgring in Duitsland.

Met de beklimming van Het Steen, een duik in het Bonapartedok aan het MAS en een grote schans voor het Stadhuis was de StrongmanRun niet alleen een hindernissenparcours, maar ook een leuke ontdekkingstocht door de stad. De organisatie kon dan ook tevreden terugblikken op een geslaagde eerste editie in het stadscentrum van Antwerpen, een unieke ervaring voor zowel deelnemers als toeschouwers!

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?