Wedstrijdstress te snel af in 7 stappen

Staat er dit weekend een wedstrijd op het menu en vrees je dat de zenuwen je parten zullen spelen? Dankzij onze tips blijf je die nervositeit altijd een paar meter voor.

1. Focus op het positieve

“Iedereen zal me voorbijsteken” of “Ik heb slechte benen vandaag”. In de zenuwslopende uren voor een wedstrijd volgen de negatieve gedachten elkaar soms snel op. De remedie is even krachtig als eenvoudig: focus op het positieve: Bijvoorbeeld: “Vandaag kan ik eindelijk laten zien waarvoor ik zo hard getraind heb.” Bij elke negatieve gedachte draai jij de knop zelf weer om. Hou dit mentale trucje vol tot je weer in de zone van positieve stress belandt. Ook topsporters laden zich op deze manier op voor een race.

2. Laat je niet intimideren

Aan de start van een loopwedstrijd zie je honderden (soms zelfs duizenden) lopers door elkaar wriemelen. Laat je niet te veel afleiden door de vele dure loopschoenen en flitsende gadgets rond jou, want die zeggen niets over de kwaliteit van al die lopers. Running.be-journalist Raf De Smet liep de DVV Verzekeringen Antwerp Marathon zelfs op zijn blote voeten. In 3u33′!

In ons meinummer, nu in de winkel, lees je de overige 5 tips. Je raadpleegt ze hier ook digitaal.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?