Waarom wandelen goed voor je is

Wandelen is ontspannend en gezond. Ideaal als afwisseling met je teerbeminde looptoertjes!

We weten het: lopen is ‘jouw sport’, je uitlaatklep, je verslaving, je kan niet zonder je runs… Maar het is belangrijk om af en toe een rustdag in te lassen zodat je je lichaam niet overbelast en je spieren kunnen herstellen. Dat wil niet zeggen dat je op die dag verplicht in de zetel ‘moet’ hangen en niet actief bezig mag zijn. Integendeel! Wat denk je van een heerlijke wandeling? In het bos, een park, de stad, het blokje om… Wandelen is leuk en heeft veel gezondheidsvoordelen, zelfs al na een half uurtje.

Weg met stress!
Veel werk, een zware meeting in het vooruitzicht, een moeilijke dag thuis, strubbelingen met je partner, dringend nood om je hoofd eens leeg te maken… Iedereen heeft wel eens last van stress of gepieker. Door een half uurtje te gaan wandelen tijdens zo’n off day haal je een frisse neus, kom je tot rust en vermindert je stress zienderogen.

Wandelen is gezond
Wandelen is dan wel minder intensief dan lopen maar het is evenzeer beweging. Je verbrandt calorieën, bouwt spieren op en werkt aan een gezond en fit lichaam. Een wandeling is ook goed voor je hart. Wandelen verlaagt je bloeddruk en vermindert slechte cholesterol. Hierdoor loop je minder kans op een hartaanval.

Je slaapt beter na een wandeling
Doordat je veel zuurstof binnenkrijgt en ontspant tijdens het wandelen, zal je ’s avonds lekkerder slapen. Probeer eens je smartphone thuis te laten tijdens je wandeling zodat je daardoor niet afgeleid wordt. Want de hele tijd naar een scherm zitten staren, da’s natuurlijk allesbehalve ontspannend.

Je hebt een betere spijsvertering
Heb je soms last van een zwaar, opgeblazen gevoel na het eten? Maak dan een wandelingetje na de maaltijd, je zal merken dat dit helpt om je eten vlotter te verteren.

Wandelen is gezellig
Ga wandelen met je partner, je kinderen, een vriend of vriendin… Het is de ideale gelegenheid om bij te praten terwijl je gezond beweegt. Je ziet ook heel wat tijdens je wandeling: de mooie natuur, opmerkelijke gebouwen in de stad, misschien kom je wel bekenden tegen… Kortom, wandelen makes you happy!

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang een code voor gratis sportdrank van Vitalic


De codes worden wekelijks op vrijdag verstuurd naar de nieuwe nieuwsbriefaanmeldingen.