Waarom loopt haast elke loper met een gps-sporthorloge?

In het meinummer van running.be magazine komt technologie uitgebreid aan bod. Waarom loopt iedereen bijvoorbeeld tegenwoordig met een gps-sporthorloge? Het antwoord komt van de marktleiders: Polar, Garmin & TomTom.

Wie vroeger ging lopen met een horloge waarop je je hartslag kon aflezen, was een bijzonder hippe vogel. Maar tegenwoordig nemen slechts weinigen daarmee genoegen. We moeten nu ook weten hoe ver we lopen, hoeveel hoogtemeters we overwinnen en welk tempo we erop nahouden. En dat is slechts de basis, want de echte liefhebbers van cijfers weten ook graag de info van hun grondcontacttijd, paslengte of godbetert verticale oscillatie. Voor steeds meer lopers lijkt het motto: hoe meer getallen, hoe liever.

Gegevens in real-time monitoren, is heel belangrijk voor het grote publiek, weten ze bij TomTom. Dat navigatiemerk gooide zich pas enkele jaren geleden op de loopsport, maar maakte ook in die sector al naam. Marketingmanager Lars Guns: “Een loper wil weten of hij goed aan het trainen is. Het heeft geen zin om 20 kilometer af te leggen aan een verkeerde hartslag. Dat beseffen veel lopers ondertussen maar al te goed. Ze willen dan ook weten waarmee ze bezig zijn en niet in het wilde weg lopen. Anders is hun training voor niets geweest.”

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang een code voor gratis sportdrank van Vitalic


De codes worden wekelijks op vrijdag verstuurd naar de nieuwe nieuwsbriefaanmeldingen.