Vrouwendag: 10 inspirerende verhalen van loopsters

8 maart = Internationale Vrouwendag. De perfecte gelegenheid om enkele lopende vrouwen aan het woord te laten.

In ons nieuwste running.be magazine (dat sinds donderdag 7 maart in de winkels ligt) lees je 10 verhalen van lopende vrouwen. Wij pikken er hieronder twee uit.

Jade Strobbe (30, Melsele, foto hierboven) #runningmom

“Lopen geeft me vrijheid. Ik vind het zalig om aan mijn lichaam te werken. Na twee zwangerschappen wou ik mijn oude lichaam terug. Sporten hielp me daarbij. Mijn man en ik baten een bakkerij uit en hebben twee zoontjes. Een pittig leven, maar ik maak graag tijd om te lopen. Ik loop vaak ’s morgens wanneer Otto (1,5 jaar) zijn dutje doet. Dan neem ik hem mee in de buggy. Hij ademt de buitenlucht, geniet van de warmte in zijn zitzak en valt meteen in slaap. Ik geniet van een extra dosis sport dankzij die buggy. Ik loop altijd met muziek. Meestal kies ik een mix vol uptempo nummers. Mijn tip: loop omdat jij het wil, niet omdat je moet. Je krijgt de loopmicrobe te pakken omdat je graag loopt en dan maak je vorderingen. Rustig opbouwen is ook belangrijk.”

Thirsa Michiels (29, Brasschaat) #happyrunner

“Ik wil heel vaak mijn grenzen verleggen: verder, hoger, zwaarder. Kortom, ik ben mijn eigen drugdealer. Endorfines zijn de goedkoopste en gezondste drugs! Lopen maakt me mentaal en fysiek sterker en brengt me naar verassende plekken. Op vakantie trekken mijn vriend en ik vaak onze loopschoenen aan op wandelroutes, waardoor we meer mooie landschappen zien. De grootste afstand die ik liep, was 86 km met 2000 hoogtemeter. Ik kan zielsgelukkig zijn bij de gedachte dat mijn lichaam dat aankan. Als 15-jarige had ik lymfeklierkanker. Toen was ik al moe als ik een trap was opgelopen. Daardoor geniet ik nu extra van fysieke overwinningen. Mijn huidige doel is de kaap van de 100 km ronden: de Epic100 in juni. Ik heb een schema, maar volg dat niet blindelings. Want als ik dat wel doe, krijg ik stress en vind ik het geen hobby meer. Ik loop even graag in de hete zon als in de vrieskou. Vorig jaar ging ik op polar running-expeditie naar Groenland. Het was -20°C! (lacht) Lopen in de stortregen geeft me ook zo’n bad ass-gevoel.”

De andere verhalen van lopende vrouwen lees je in ons maartnummer (nu in de winkels), of hier digitaal.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?